Giriş yapmadınız.

dost05

Stajyer

• Konuyu başlatan "dost05"

• Özel mesaj gönder

1

Thursday, 6.03.2008, 19:33

TÜRBAN

arkadaşlar türkiyede çok çok önemli olaylar olurken türban gibi kısır bir tartışma oluyor sizce olayın gerçek boyutu nedir acaba ??? :book:

Pink

Stajyer

• Özel mesaj gönder

2

Thursday, 6.03.2008, 19:44

Türbanlilari ciddiye alanlarin, Türbanlilar kadar akillari yok :D diyorum.
Ignore cekiyorum, hükumetede, Türbanlilarada :ban:

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 6.03.2008, 20:00

şimdi çok çok önemli olan nedir.
25 yıldır süregelen terörürst olaylarımı bu hep önemliydi ve cumhuriyetin ilk kurulus yıllarındada Atatürk seyh saitti galiba cok emin deglim isyanları olarak tarih yazar bununla mücadele edilmisti yeni degil.
zaman zaman baskın gündeme oturan sürece bir sorun bu.
akp siyasi bir parti ve cizgiside hep beliydi oda yeni degil ve secilerek gelmis bir parti hemde iki dönem türban taa safa merve diye bir mhp linin mecliste cıkardıgı olaylarla sıcak gündemdeydi, oda sürece bi olayki devamda edicektir.
en azından tekke zariyeler kanunu ragmen cankaya köskünde seyhlere davet verilmiyor bunuda yasadı türküye .
türkiye gelisiyor ve degisiyor bu bizim ülkemiz gibi tüm dünya tarafından takipte bir sürec degisen dünyanın, degisen toplumun, çakışan düsüncelerin hararetli sıcak ortamı ne dünlerden daha yogun, 70lerden 80 ihtilaline bizi getiren sebeplerden idan edilen başbakandan daha yogun degil.
şu gercek varki türkiye kücümsenemicek bir konum ve gücte olan bir ülke dogal olarakta olmustur sorunlar,gelecektete sıcak gündemler olucaktır.
ama toplumun abartacagı paniklicemiz bi olay yok.
biz kurtulus savası yasamıs bir ülkeyiz suan yunanlar ingilizler ülkemize tatile geliyor işgal vesaire bir konum yok güc dengelerinin hararetide hep olucaktır yada celme takma mücadeleleri buda normal biz uyanık bir milletiz kolayından yutulmayız ne icerde ne dısarda.

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

4

Thursday, 6.03.2008, 20:05

pink insana saygımız var. türbanlıda insan uzaydan gelmedi insana saygısı olan hic kimse büyük biir cogunlugu olusturan insanlara ciddiye almamazlık yapamaz, ama bas örtüsü kadının ezilmislini kırıp kadına özgürlünü ve insanı haklarını vermek icin kadını güdümden kurtarmak icin cıkarılmıs bi kanun bunada kadınlar sahip cıkmalı ama türban mücadelesini verenlerde kadın bunu algılamıs yada algılıyamamıs.ama benim onlara saygım var.sen bunu akılsızlık olarak degerlendirsende.

djseker

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Thursday, 6.03.2008, 20:22

Re: TÜRBAN

Alıntı sahibi ""dost05""

arkadaşlar türkiyede çok çok önemli olaylar olurken türban gibi kısır bir tartışma oluyor sizce olayın gerçek boyutu nedir acaba ??? :book:

Alıntı

Türbanlilari ciddiye alanlarin, Türbanlilar kadar akillari yok diyorum.
Ignore cekiyorum, hükumetede, Türbanlilarada

Neyin altında ne arıyonuz Öküz altında buzamı? hani ooo meşuur özgürlügünüz kimse anlamadıgı konularda yorum yapmasın o ignore lerı özgürlük ve Atatürkcülük maskesialtında yapılan yolsuzluklara çekiniz .

Pink

Stajyer

• Özel mesaj gönder

6

Thursday, 6.03.2008, 20:58

*melikenalan : Burada söz konusu „Türban“!
„Basörtüsü“ degil.
Eger konu Basörtüsü olsaydi, yorumlarim COK daha farkli olurdu.

*Djseker: O dediklerine ignoremi cekmisim ben zaten.
Ama Hükumetede cekiyorum!
Senin hosuna gitmeyen, bir Fikrimin olmasi…
“Konuyu anlamadi” ile özürlendirilecekse ve buda seni rahatlatacaksa, buyur.

Hehhh.. gelelim simdi özgürlüge.
Okuma özgürlügü var bu Memlekette, bu özgürlük „herkez“ icin gecerli!
Neden burada kanunlara göre degilde, „canimizin istedigine“ Üniversitenin kapilari aciliyor?
Birakin, insanlari!
Türbanindan tutunda tipi en kayiklara kadar acik OLMALI,
OKUMANIN kapilari!

Bu kapilar Türbanlilarindan tutun en kötü ihtimal insanlara kadar, HERKEZE acik olsa...
NE KAYBEDER TÜRKIYE???!!!

Kanunlara göre zaten insanlar Türbanli Ögretmenlik yapabiliyormu?
YAPAMIYOR!
Doktorluk yapabiliyormu?
YAPAMIYOR! Vs vs...

Nedir ozaman bu panik, bu celiski???
Okusalar, ne yapabilecekler ???

Ayrica ben hic sanmiyorumki, bu insanlarda okuma hevesinin oldugunu,
Üniversitenin kapilari onlara bugün acilsa…
Bugün 500 kisi
Yarin 300 kisi
Öbürsügün 100 kisi, basamazlar sirayi!!!

Hükumete ignore cekmem bundan!
Kendi belirledigi kanunu bile tutamadigi icin!

Hani nerede “okuma özgürlügü”?!
Acsinlar okuma özgürlügünün yolunu Türbanlilara,
nereye kadar gidebilecekler?!

melikenalan

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

7

Thursday, 6.03.2008, 21:58

pink türban basörtüdür zaten. ve bu konu bir baslangıctır devamı gelicektir dedim, okuyanlar okul bitince calısmak icin mücadele edicektir.
kadın okumalı calısmalı haklarına ve hayatına sahipte cıkmalı benim kaygım egitim degil, bunu kulanıp harembüsler, haren hastaneler, harem kokantalar vesaireler toplumun bölünüp türkiyenin kausa cekilmesidir kaygı.
zaten 1 metre bez degildir kadının önce toplumda bölünüp sonra sınıflandırılmasıdırki.
persembenin gelisi carsambadan bellidir. ikinci sınıf insan muamelesine kadını cekmesidir benimde kaygın erkek egenligi zihniyetinin getirisi erkek önde gider, kadın pesinden erkek geliyorsa kadın durup yol vermelidir.
erkek üstündür zihnyeti rahatsız edici ve bunlar birbirini takip eden basamaklardır.
cahiliye devrinde kız cocuklarını gömmüstür. islam bunun üstüne adalet ve merhamet dini olarak gelmistir.
tabi farklı yorumlarla empoze edilmeye ugrasılsada islam mükemel bi din neresinden baktıgmız önemli.din ve devlet isi birbirine karıstırılmamalı cünki islama hakını verecek idareciler yok.

Pink

Stajyer

• Özel mesaj gönder

8

Thursday, 6.03.2008, 22:17

*melikenalan: lol: Hayir, onlar öyle demiyor iste, onlar TÜRBAN oldugunu israrla idda ediyorlar.
Fakat dikkatimi ceken sey: hangi Türbanliya sorarsaniz sorun, kendileri bile bilemiycektir, Basörtüsü ile Türbani farkli kilan önemli unsurlar, nedir ?!

Biz degiliz onlari sira disi birakan!
Onlar kendilerini saf disi tutuyorlar!

Haksizda sayilmazlar aslinda cok farkli takiyorlar "Basörtülerini"
Takip takistiklari, döküp döküsdükleri, jan janli halleriyle halleriyle,
gercekten hicte Babaanneme (basörtülü) benzetemiyorum.

Yapamazlar melikenalan (persembenin gelisi , carsambadan bellidir) demissin.
Okadar uzun boylu degil iste, oraya kadar gelemezler.
Orada "kanun" isler!
Basörtülüyse bir hekime... hasta bir bay´i muayene etmek ZORUNDA!
Basörtülüyse bir Ögretmen... ögrenci erkek cocuguna DERS vermek ZORUNDA!

Benim demek istedigimde bu iste: Bunlari yapamiyacaklar, bukadari onlari asar!

• "(((karakan)))" bir erkek

• Özel mesaj gönder

9

Thursday, 6.03.2008, 22:32

karar alinmis verilmis buyuklerimiz tarafindan ping demiski turbanlilar devlet kademelerinde gorev yapabiliyorlarmi diyorsun bende sana soyle diyim eger bas ortusu yasak olsa amerika, ve avrupanin bircok ulkesinde de okullara basortusuyle girilmesi yasak kilinmasi lazim ama oralarda serbest musluman bir ulkede yasak bunu sen onayliyorsan ben diyecek bisey bulamiyorum vede bu tur yorum penceresinin acilmasini sacma buluyorum bu sekilde acilan konu ortamin dengesini bozar lutfen faydali paylasimlarda bulunulsun veya degisik konularda devletimizin isine karismayalim vede yorumlar yapmayalim saygilar

Pink

Stajyer

• Özel mesaj gönder

10

Friday, 7.03.2008, 00:02

Kim onayliyor, basörtüsünün Okullarda yasak olmasini?
Benmi?
Yazimi idrak edememissin, anlasilan :)
Birdaha oku derim, sakin sakin...

Devletin islerine karismayalimmi?
Niye?
Devleti „Devlet“, Hükumeti „hükumet“ yapan kim ?
Agzimiza Aci Bibermi sürerler?
Bu nasil zihniyettir sevgili karakan ?
"Böyle konulari sacma buluyorum", diyorsun...
O halde sen sus, konuyada hic dahil olma :)

Dengemiz yerinde bozulacagini sanmiyorum,
bizler burada sadece fikir yürütüyoruz ve birbirimizin fikirlerinede sonderece saygimiz var.
Babamizin Tarlasini paylasmaya calismiyoruz :)
Arkadasimiz güzel bir konuya deginmis, sagolsun.
Maksat “muhabbet”, Kahve bahane diycem ama Kahvemizde yok :)

dost05

Stajyer

• Konuyu başlatan "dost05"

• Özel mesaj gönder

11

Friday, 7.03.2008, 00:09

Alıntı sahibi ""(((karakan)))""

karar alinmis verilmis buyuklerimiz tarafindan ping demiski turbanlilar devlet kademelerinde gorev yapabiliyorlarmi diyorsun bende sana soyle diyim eger bas ortusu yasak olsa amerika, ve avrupanin bircok ulkesinde de okullara basortusuyle girilmesi yasak kilinmasi lazim ama oralarda serbest musluman bir ulkede yasak bunu sen onayliyorsan ben diyecek bisey bulamiyorum vede bu tur yorum penceresinin acilmasini sacma buluyorum bu sekilde acilan konu ortamin dengesini bozar lutfen faydali paylasimlarda bulunulsun veya degisik konularda devletimizin isine karismayalim vede yorumlar yapmayalim saygilar

bence dengezizleştirmez ! eğr bunu burada tartışmak demiyorum - konuşmak dengesizleştirmez medeni ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizdede bu tür olayları konuşmak gayet normal bir olaydır ... peki normal bir olay değilse türkiyede ciddi diye bildiğimiz tartışma programları ve haber kanalları ve tv ler dengesizlikmi yapıyor aslaa... bence haddini aşmadan yorumlar yapılırsa cok yararlı olacaktır...saygılar....

selly72

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

12

Friday, 7.03.2008, 00:16

bence herkes istedigi gibi gitsin, isteyen türbanli isteyen türbansiz, ülkemizde okadar problem varken mesela sokakta acliktan ölen cocuklar, uyusturucu kulanan cocuklar, bu türban meselesi hic kalir yaninda,travestileri ve deniz keraninda üstsüz güneslenlere karisan yoksa türbanada karismasinlar derim, okadar kapanmak gözlerine batiyorsa o kadar soyunanlarada gözleri batsin,