Giriş yapmadınız.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL"  62 bugün yaşında
  • "TurkEce/GnL" bir kadın
  • Konuyu başlatan "TurkEce/GnL"

• Özel mesaj gönder

1

Monday, 21.10.2013, 11:23

Toplumda Kadın Ve Erkek

Evlenmemiş erkeğe, BEKAR;
Evlenmemiş kadına, EVDE KALMIŞ KIZ denir..

Erkekler; kendi aralarında,
ÖNEMLİ KONU' lar üzerinde DÜŞÜNÜR' ler;
Kadınlar, kendi aralarında,
ÇENE ÇALAR' lar..

Erkeklerin;
sosyal hayatlarında duydukları ÖNEMLİ HABER' lerdir, ...
Kadınların duydukları DEDİKODU..

Erkek AİLE işleri üzerinde başarılı ise;
AİLE REİS' i,
kadın başarılı ise;
DİZGİN' leri ele almış..

Erkek eşiyle ilgiliyse CENTİLMEN,
Kadın kocasıyla ilgiliyse KISKANÇ' tır..

KIRK' ındaki erkek;
en güzel çağına gelmiş OLGUN,
kadın KIRK' ına gelmişse KOCAMIŞ' tır..

Erkeğin eli açıksa;
AİLE' sinden hiçbirşey esirgemeyen,
kadının eli açıkca
HAR VURUP, HARMAN SAVURAN' dır..

Az konuşan erkek; AĞIR BAŞLI,
az konuşan kadın SOĞUK ve KİBİRLİ..

Çok konuşan erkek; İÇTEN,
Çok konuşan kadın; GEVEZE' dir..

" TOPLUM" da;
genel KABUL GÖREN durumlara baktığımızda,
ne halde olduğumuzu görüyoruz..

ALLAH,
BİZ KADIN' lara SABIR versin..!!

(Facebook Alıntı)

2

Monday, 21.10.2013, 12:22

Haz ile okudum...

ALLAH her iki tarafada sabir versin diyim ben.... ^^

Paylasim icin Tesekkürler...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

3

Monday, 21.10.2013, 12:26

Ben okurken acı acı güldüm, maalesef ülkemizdeki acı gerçekler :)

Teşekkürler benden ^^

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Monday, 21.10.2013, 12:40

Emeğinize sağlık paylaşımınız için teşekkür ederim Gönül Hanım. Paylaşımınızdaki alıntı'nın buyuk bölümüne katılmamakla beraber sanki bir demogoji kokusu var gibi görüyorum :)
Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

5

Monday, 21.10.2013, 12:50

Ben okudum ve tamamına katıldım.Keşke demogoji olsa ve farkındaysanız toplumumuzda genelde kabul gören durumlar demiş yazan kişi, bencede çok doğru.Yıllardır duyduğum kavramlar :)

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

6

Monday, 21.10.2013, 13:00

paylaşımda kadına milletimiz ve dinizmideki verilen değerler aksine. Kişilikleri oturmamış kadını hakir gören kişilerin kavramları gözüküyor. Peki sizce bizim kadınımız bumu?

yoksa;

Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Kadınlar ata binip ok atar, top oynar, güreş gibi ağır sporlar yapar ve savaşlara katılırlardı. Toplumda tek eşlilik prensibine bağlı kalınır, ev eşlerin ortak malı sayılırdı. Namus ve iffete büyük bir önem verilirdi. Osmanlı Devleti Dönemi'nde kadın haklarında gerileme oldu. Kadınlar evlenme, boşanma, miras ve eğitim işlerinde pek çok haklarını kaybettiler. Bununla birlikte köylerde ve kasabalarda yaşayan kadınlar, her alanda eşlerine destek oluyordu. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. Atatürk, kadınlarımızın medenî, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu. Türk kadınının bu durumunu Atatürk şu sözü en güzel şekilde ifade eder: "... Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez". Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Türkiye'de aile çağdaş hukuk anlayışına uygun olarak medenî kanun esaslarına göre kurulmuştur. Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal uzlaşmanın en önemli şartlarından birisidir.

Alıntı ;)
Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

7

Monday, 21.10.2013, 13:16

Üstteki paylaşılan halk arasındaki erkek-kadın ikilisine bakış açısı, toplumda kullanılan kavramlar.
Sizin açıkladığınız Türk kadınına yıllardır verilen değer.Tabiki bunda Türk kadınının başarısı asıl etki.
Peki erkeklere verilen değer? Onlarıda listeleyip karşılaştırırsak üstteki kavramlara ulaşırız ;)
Mesela evli erkek eşini aldatınca çapkınlık,kadın yapınca tüm aileyi kapsayan bir namus davası olması gibi.
Yada şöyle bir örnek vereyim evet anayasa denmiş ama erkek sığınma evleri Türkiye'de yok ^^

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

8

Monday, 21.10.2013, 13:35

Türkiye’nin ilk erkek sığınma evleri İstanbul ve İzmir’de hizmete girdi. 30 erkeğin kalacağı sığınma evinde erkeklerin kimlikleri gizli tutulacak. Sığınma evlerininse pencereleri parmaklıklı olacak.
Türkiye’nin ilk erkek sığınma evleri açıldı. Henüz sığınan bir erkeğin olmadığı evlere yönelik talepler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletilmeye başlandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, “Kadının da çocukların da erkeklerin de bakanıyım. Onların da haklarını korumak benim görevim” sözlerinin ardından hızla açılan merkezler İstanbul ve İzmir’de hizmet verecek. İlk etapta İzmir’de 18, İstanbul’da 12 olmak üzere toplam 30 erkek kalacak.

İSTANBUL VE İZMİR’DEN TALEP ÇOK

Bu iki kentte sığınma evi açılmasının nedeniyse bakanlığa en yoğun talebin bu kentlerden gelmesi. Bakanlık bürokratlarına, “Daha çok psikolojik şiddet görüyoruz” şikâyetini ileten erkeklerin en çok, “Yine mi iş bulamadın?”, “Ne biçim erkeksin!”, “Milletin kocaları eşine her şeyi alıyor” sözlerinden yakındığı belirtiliyor. Erkekler en çoksa akraba baskısından çekiniyor.

POLİS KORUYACAK, GİZLİ KALACAK
Erkek sığınma evinde de kadınlarda olduğu gibi gizlilik kuralları uygulanacak.
İşte o kurallardan bazıları:
-Hiçbir belgede korunan erkeklerin kimlik bilgilerine yer verilmeyecek.
-Erkek konukevi için de gizlilik kuralları içinde açılış töreni düzenlenmeyecek.
-Hizmet vermesi planlanan konukevine tabela asılmayacak. Pencereleri parmaklıklı olacak.
-Konukevinin adresi ve telefon bilgileri gizli tutulacak. Merkez, polis tarafından korunacak.
:)

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

9

Monday, 21.10.2013, 15:46

Türkiye'deki ilk kadın sığınma evi Osmanlı Devleti tarafından 18. yüzyılda İstanbul Eyüp'te açılmış.Adı Hatuniye Dergâhı. Yani nerdeyse 300 yıl önce. Beylerde de şiddet gören,öldürülen duyuyoruz.Ama çok nadir.Mesela ben eşini aldattığı için kendi babası yada kardeşlerince namusla suçlanıp öldürülen erkek hiç duymadım.Şiddetin her türüne karşıysamda erkeklere şiddetle kadına şiddeti kıyaslayamam bile.İşte o zaman demogoji olur.Oysaki bu durum üzücü, utanılacak günümüz gerçeğidir :thumbdown: