Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

1

Sunday, 12.08.2012, 03:43

Terbiyesizler! İngilizlerden çirkin iddia..

Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye bir gecede 3 madalya sevinci yaşatan milli atletler Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile milli tekvandocu Nur Tatar, aldıkları madalyaları tüm Türkiye'ye armağan ettiklerini söyledi. Londra'da kaldıkları olimpiyat köyünden Westminister'a gelen üç sporcu, burada İngiliz ve Londra'da yaşayan Türk vatandaşlarının büyük ilgisiyle karşılaştı.

Türkiye'ye olimpiyat oyunları tarihinde atletizm dalında ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin, olimpiyatta madalya aldıkları ve tarihi başarılara imza attıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Olimpiyat madalyası her sporcunun ulaşmak istediği en üst noktadır. Bunu biz 1500 metrede duble ile yaşadık. Avrupa Şampiyonası'nın aynısı oldu'' dedi.

"BACAKLARIMIZA GÜÇ GELDİ"
Aslı Çakır Alptekin, tüm Türkiye'nin dualarının ve desteğinin yanlarında olduğunu bildiklerini belirterek, şöyle devam etti: ''Dün akşam son turda, bütün Türkiye'nin yüreğinin ve dualarının bizimle olduğunu biliyorduk. Bunu hissettik, bunun sayesinde bacaklarımıza ekstra güç geldi ve bütün rakiplerimizi geride bıraktık.''

"HEPSİNİ PİSTE GÖMDÜK"
Rakiplerinin güçlü olduğunu anlatan Alptekin, ''Özellike Afrikalılar çok iyiler. Biz bunları geçtik ve piste gömdük diyebilirim. Gamze ile ikimiz bütün dünyaya İstiklal Marşımızı dinleteceğiz. Bunun onuru ve gururu içindeyiz. Bu madalyayı tüm Türkiye'ye armağan ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
"ONLARIN TERBİYESİZLİĞİ"
1500 metrede mücadele eden 2 İngiliz atletin yarış sonrası öndeki sporcular için doping imasında bulunmasıyla ilgili olarak da şampiyon atlet, şunları kaydetti: ''Meyve veren ağaç taşlanır. Bizim nasıl koştuğumuz belli. Her zaman testlere giren sporcularız, devamlı kontrol altındayız. Yarıştan önce ve sonra testlere giriyoruz. Onların terbiyesizliği, çünkü kendi ülkelerinde çok kötü derece elde ettiler. 9 ve 10. oldular, sonra da böyle çamur attılar. Onları kınıyorum. Hiç de aldırmıyorum, ben mutluyum ve şampiyonluğumun keyfini çıkarıyorum.''