Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Melye

Yönetici

• "Melye" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Melye"

• Özel mesaj gönder

1

Friday, 27.07.2012, 17:35

İşsiz Gençlere 740 Lira Maaş!...

Çalışma Bakanlığı, yeni projesi ile işsiz kalan gençlere 6 ay boyunca 740 TL maaş bağlayacak.

Çalışma Bakanlığı, sayıları 2 milyona ulaşan genç işsizler için yeni bir düzenleme başlatıyor. Düzenlemeye göre İşbaşı eğitim proğramlarına katılan işsizlere 6 ay 740 TL maaş bağlanacak.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sayıları yaklaşık 2 milyona ulaşan genç işsizler için, İŞKUR tarafından organize edilecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

İşbaşı eğitim programlarına katılarak firmalarda staja giden işsizlere 6 ay boyunca maaş ödenecek. Bu kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak. Maaşlar, net 740 lira olarak asgari ücret üzerinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenecek.

Bu uygulamayla işsizlerin, işbaşı programlarına başvurarak tezgah başında meslek sahibi olması teşvik edilecek. Aynı zamanda işsizler için tam maaşla, en az 6 aylık iş kapısı imkanı sağlanacak.

TEZGAH BAŞINDA ÖĞRENECEK

Bakanlık, iş başı eğitim programındaki yeni düzenleme ile istihdam imkanlarını artırmayı ve işsizlere nitelik kazandırmaya hedefliyor. Ayrıca işsiz gençler, tezgahın başında ustadan işi öğrenecek. 6 ay boyunca uyum sağlarsa ve işveren isterse devam edecek. İşveren istihdam etmek istemese bile işsiz gençler meslek sahibi olacak.

Halen İŞKUR, iş başı eğitim programları düzenliyor. Ancak bu kurslara katılanlara maaş ödenmiyordu. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek değişiklikle artık maaş ödenmeye başlanacak olması, talebi artıracak. İşsizlerin, hızla nitelik kazanması sağlanacak.

İŞKUR'A KAYITLI OLMA ŞARTI

İş başı programları en az 5 çalışanı bulunan firmalarda düzenleniyor. Bu programlara katılacak kişilerin, o işyerinde çalışan kişiler dışındaki kişilerden olması gerekiyor. Ayrıca iş başı programına katılacak kişilerin, son altı aylık çalışan sayısına ilave olarak işe alınması gerekiyor.

Firma, işbaşı programı kapsamında stajyere başvurduğu meslek kapsamında fiilen çalıştırmak zorunda. Başvurduğu meslek dışı bir iş ise yaptıramıyor. İş başı programları günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saat oluyor. Toplamda 6 ayı geçemiyor. İşbaşı programlarına katılacak kişilerin İşkur'a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi zorunlu.

Verilen bilgiye göre, programın en önemli hedefi, işsizlere nitelik kazandırmak. Programla, sürekli olarak nitelikli eleman bulamamaktan şikayet eden işverene 'elemanını kendin yetiştir, mesleği öğrenene kadar maaşın ben ödeyeceğim' mesajı verilecek.

Daha önce günlük 15 TL cep harçlığı verilen kişilere artık aylık 740 lira net maaş ödenecek. Böylece staja gelen kişilerin düzenli gelir elde etmesi sağlanacak. Daha önce yalnızca sağlık primleri ödenen bu kişilerin sigortalarını da yatırılacak. Bu harcamalar, İŞKUR tarafından İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak

haberler.com

1diablo

Profesyonel

• "1diablo" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Friday, 27.07.2012, 18:46

tişekkurler paylasım için güzel bir haber :)

• "мαѕυм" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Friday, 27.07.2012, 23:46

harika bir haber turkiye icin, gec bile kalinmisti bence
bilgi ve paylasim icin tskler.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 28.07.2012, 12:14

Süper bir haber ama inşallah yine bir dolap lar dönmez çünkü habere göre firmalar seçecek işbulma kurumundaki kayıtlardan kişileri.Böyle oluncada düşünülüyor açıkçası.Malum bu güne değin hep öyle oldu.Mesela bir haber yayınlandı işsizlere eğitim ve sonra iş açma imkanı diye ertesi gün başvurduğumuzda kayıtlar doldu dendi.İlginç dedik ama ne diyebilirsin sustuk döndük.Malum biz yolunu bilmediğimiz yada bilmek istemediğimiz için bu yollar çözüm olmuyor.Allah tüm işsiz gençlerin yardımcısı olsun.Çok güzel haber Eylem,ellerine sağlık ^^ Tüm gençlere hayırlı olsun dualarımla...

5

Friday, 3.08.2012, 12:27

İşsize 750 TL Maaş Ama Bir Şartla!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, işsiz gençleri iş sahibi yapma konusunda "İşbaşında eğitim" adıyla yeni bir programı uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Çelik, tezgah başında çalışarak iş öğrenecek bu kişilerin 6 ay süreyle devletten günlük 25 lira (aylık 750 TL) maaş alacağını belirtti. Çelik, düzenlediği basın toplantısında bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelik, işsizleri meslek sahibi yapmak amacıyla işbaşı eğitim programı başlatacaklarını, bu uygulamayla vasıfsız elemanı tezgah başında eğiteceklerini ifade etti. Çelik, 6 ay sürmesi planlanan eğitim boyunca katılanlara günlük 25 lira ödeneceğini ve sigortalarının yapılacağını anlattı. İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından seçilecek kişiler, işi bizzat yerinde öğrenmek üzere işverene gönderilecek. İşçi bu sayede hem işi öğrenecek hem de işverene kendini kanıtlama fırsatını elde edecek. Bu süre içerisinde maaşı devlet tarafından karşılanacak. Çelik, programın bütçesi konusunda bir tavan belirlemediklerini, yetersiz kaldığı takdirde kaynakların artırılabileceğini bildirdi.

8 MİLYON KİŞİNİN PRİMİ DEVLETTEN

Çelik, meslek kursları için işçilere ödenen günlük 15 liralık harçlığın da 20 liraya çıkartıldığını söyledi. Ancak bu kurslar daha kısa sürede tamamlanıyor. Yeşil kartlıların çalışmaktan kaçındığına ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine Çelik, bugüne kadar 11 milyon 600 bin kişinin gelir testi yaptırdığını, 8 milyon 45 bin kişinin priminin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Çelik, "Önümüzdeki dönem içerisinde kendilerine birkaç kez iş sunduğumuz ve mesleki eğitim imkanı sağladığımız yeşil kartlılar, çalışmama konusunda bir direnç gösterirlerse yeşil kart imkanından mahrum olacaklardır" dedi.

KIDEM TAZMİNATI GÜNDEMDE DEĞİL

Kıdem tazminatı tartışmalarına da değinen Çelik, yıllardır tartışma konusu olan kıdem tazminatını, Meclis'te görüşülmeyi bekleyen Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadan gündeme almayacaklarını söyledi.

Kaynak: RTHaber

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 3.08.2012, 13:05

Şart neymiş anlamadım?
İşçi bulma kurumuna kayıtlı olacak ve işçi arayan firma o listeden tercih edecek.Başka şart yok sanıyorum...

• "Nisa Nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Friday, 3.08.2012, 14:40

aslında bu uygulama vardı turkiyede ama ucret bu sekilde değildi
kursa giden kişiye gunluk 15 tl ucret veriliyordu
normal sigorta uygulaması da yoktu
sadece o an kaza sigortası gibi bişiler vardı

eger uygulama sartları değişmedi ise
basvuran kişilerin yakın zamanda sigortalı olmaması
üzerine herhangi bir malı olmaması
artı o kursa ilk kez kayıt olması
tc vatandası olması
gerekli die biliyorum

fiyatların artısı ve sigorta yapılması cok ii bir uygulama olmus

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

8

Friday, 3.08.2012, 14:46

Bir de bu iş başı eğitim.Yani kursu iş başında alacak.Staj yapan öğrencileri işe alma zorunluluğu çok cüzzi bir rakkamla vardı birde engellileri.
Bu uygulama çok iyi olacak firmada altı aydan sonra herhalde işe alır ama yinede biraz adam kayırma olacak gibime geliyor ya hayırlısı :S

• "Nisa Nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Friday, 3.08.2012, 20:45

bu kurslar için iş veren iş kura talepte bulunuyor
iş kur iş verenin atolyesni kullanıyor 15 kşiyi orda kurs verdirtiyor
iş kur ders verecek hocanın maasını
kursa katılan kişilerin maaşlarını
kaza sigortalarını
tum mazlemelerini temin ediyor v.s.
bunun için belli bir bütçe ayırıyor
bunun karsılıgındada kursta basarılı olanlar
iş verenin talep ettigi bölumlerde işe girme olanagını buluyor
hem iş kur hemde iş veren acılan kursun sonunda
kurs a katılanların hemen hemen hepsine iş imkanı saglamıs oluyor
aslında cok güzel bir uygulama

artı bu kurslar her alanda yapılıyor
mesela makina ustası
kaynak ustası
pastacı v.s

• "01antepli27" bir erkek

• Özel mesaj gönder

10

Friday, 3.08.2012, 20:58

Evet bencede bu uygulama daha önceden de vardı ama ücret konusunda sanırım biraz artış uygulanacak...Rabbim kimseyi işsiz bırakmasın zor bu dönemde işssiz kalmak...Allah yardımcıları olsun...