Giriş yapmadınız.

• Konuyu başlatan "Semihcan"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 2.08.2011, 11:46

Photoshop tema yardım.

Selamın aleyküm kardeşlerim.
Ben SemihCan Siteye yeni üye oldum , kendimi kısaca tanıtayım .
Samsunluyum , php html(uzman) ps dw visual basic delphi ve ismini yazmıyacağım bir çok konuda uzmanlığım var.
Ps (photoshopda) Herşeyi yaparım fakat tema yapınca yani web tasarımı yapınca , kaydedemiyorum .
Save Web bölümünde kaydettiğimde resimler çıkmıyor forumda arama yaptım ama tam sorularıma cevap verecek birşey bulamadım.

İsteğim Tam bir web sitesini çalışır hale getirmek için nasıl kaydedeceğiz hepinize çok teşekkür ederim.

ALLATURAA ailesi .

• "Masum Masum" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Tuesday, 2.08.2011, 12:24

Save For Web & Devices (Alt+Shift+Ctrl+S) yolu ile kayit edebilirsiniz, resmi jpg formayinda secin ve belirli bir dosya icine kayit edin
bukadar cok usta birisi olarak eminim bunuda cozersiniz.
deneyin olmazsa ekran resmi ekleyerek save as ewb devices kismini gosterin lutfen

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 2.08.2011, 18:01

Save For Web & Devices (Alt+Shift+Ctrl+S) yolu ile kayit edebilirsiniz, resmi jpg formayinda secin ve belirli bir dosya icine kayit edin
bukadar cok usta birisi olarak eminim bunuda cozersiniz.
deneyin olmazsa ekran resmi ekleyerek save as ewb devices kismini gosterin lutfen

Jpg formatında kayıt ettiğimde bunu dreamweawer,ile nasıl düzenleyeceğim.
Yani Temayı yapıp bunun bölümlerine php olarak kodlayacağım bunu istedim sizlerden,
BURASI Photoshop ile tasarlanmış bir sitedir bunu nasıl yapabilirim diye sordum.

• "Masum Masum" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Tuesday, 2.08.2011, 19:25

bu konuda uzman oldugunuzu saniyordum :|
asagidaki linkte ps ile index yapimi hakkinda bilgi var
faydali olur umrim
Photoshop ile Index Yapimi

• Özel mesaj gönder

5

Wednesday, 3.08.2011, 17:57

faydali olur umrim

faydali olur umrim

Bende anlatabildiğimi sanmıştım hocam index yapmada birşey yok yaparım fakat .html olarak kaydettiğimde resimler gözükmüyor diyorum anlatabiliyormuyum ?
Size diyorumki BURASI nasıl yapılmıştır diyorum siz bildiğinizi sanıyordum diyorsunuz sizden bunu istemiyorum. bu site gibi bir siteyi nasıl yaparım diyorum index'yapmadan kolay birşey yok...

6

Wednesday, 3.08.2011, 19:18

Size diyorumki BURASI nasıl yapılmıştır diyorum siz bildiğinizi sanıyordum diyorsunuz sizden bunu istemiyorum. bu site gibi bir siteyi nasıl yaparım diyorum index'yapmadan kolay birşey yok...

Böyle Bir Siteyi Yapabilmek İçin Birden Fazla Script Kullanmanız Lazım Arkadaşım
Örneğin Java Gibi Örneğin Ajax Gibi Css Gibi vs vs Böyle Bir Siteyi Yapabilmek Baya Bir Uğraş Gerektirir Yani Ama Hazır Birşeylerde İşinize Yarayabilir
Misalen Doğrudan Bir Worldpress Teması Kullanabilir Yada Joomla Kurabilirsiniz Veyahut Smf Forum Ve Benzeri Bir Hazır Kurulum Yapabilirsiniz

Fakat Anlamadığım Nokta İndex'i Yaptıktan Sonra Resimler Nasıl Gözükmüyor :S
İndexi Hostunuza Yükledikten Sonramı Görükmüyor Yoksa Pc'nizde Düzenlemek İstediğinizdemi Görünmüyor.?

NaPaLM

Orta Düzey

• "NaPaLM" bir erkek

• Özel mesaj gönder

7

Wednesday, 3.08.2011, 20:25

Bende anlatabildiğimi sanmıştım hocam index yapmada birşey yok yaparım fakat .html olarak kaydettiğimde resimler gözükmüyor diyorum anlatabiliyormuyum ?

Resim Cizmek Index hazirlamak degildir!! Kanimca Photoshop'da tasarim hazirlayip onu html olarak kayit etmekde index hazirlamak olmaz!!
Photoshopda hazirladigin grafikleri html belgesi olarak kayit ettiginde yaninda birde images dosyasi olur bu dosya her daim index belgesinin yaninda bulunmak zorunda, yoksa resimler görüntülenmez!!
resimlerin isimlerini degisirsen index.html belgesinde görüntülenmez, dosyanin adini degisirsen index.html belgesinde görüntülenmez, her degisiklikde index dosyasini ona göre yeniden düzenlemen gerekir..

birde kayit ederken belki yanlis kayit ediyor olabilirsiniz Images Only | HTML Only | HTML and Images diye secenekler olur
  • Images only diye secerseniz sadece grafikler kayit olur (html belgesi olmaz)
  • HTML only diye secerseniz sadece HTML kodu kayit olur (ve tabiki resimler görüntülenmez)
  • HTML and Images diye secerseniz hem index belgesi hemde resimler kayit olur ve sorunsuz bir sekilde index belgesini acdiginizda resimler görüntülenmesi gerekir

Verdiginiz Adresdeki Sitenin benzerini yapmak icin herhangi bir CMS sistemi kullanmaniz gerekir
İçerik yönetim sistemi

Bende Babush Moderatörun tavsiye ettigi Wordpress Blog'u kurmanizi tavsiye ederim, hem kullanimi icerik yönetim sistemlerinden daha basit hemde funktion yönünden cok imkanlar sunuyor, ayrica bircok türkce destek veren siteler var!!