Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın
  • Konuyu başlatan "TurkEce/GnL"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 28.06.2011, 08:28

Miraç Kandilinde NAMAZ

MİRAÇ KANDİLİ :
Peygamberimizin, ilahi saltanatı seyretmek üzere Allah'ın daveti ve gücü ile bir mucize olarak göklere ve daha nice alemlere seyahat ettiği gecedir...

MİRAÇ GECESİ NAMAZI :
Miraç gecesi kılınacak namaz on iki rekattır. İki rekatte bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekat ile bitirilir.
Her rekatte Fatihadan sonra on kere ihlas okunur. Kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar ki herhangi bir vakit olabilir.
Bu oniki rekat namaz bittiği zaman selamdan sonra yüz defa :
Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim duası okunur.
Ardından da yüz kere istiğfar yapılır.

MİRAÇ GÜNÜ NAMAZI :
Miraç gecesinin gündüzünde öğlen namazını kıldıktan sonra sonra dört rekat namaz kılınır.
Bu namazın;
Birinci rekatında Fatihadan sonra bir kere Felak suresi, ikinci rekattan sonra bir kere Nas suresi,
üçüncü rekatta üç kere Kadr suresi, dördüncü rekatta elli kere İhlas suresi okunur.

ALLAH KABUL ETSİN İNŞALLAH...

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "TürkEce/GnL" (15.05.2015, 14:33)

2

Tuesday, 28.06.2011, 19:23

ALLAH razi olsun gönlüm..

faydali bilgiler...
emegine saglik..

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 28.06.2011, 19:37

Sağol cananım ama bende yeni öğreniyorum ibadette derinlikleri bilmiyorum malum eskiden çalışırken nerdeeee? :yoookk:
Bu gün aldım cevabımı :kontroll: Öğlen namazından sonraki,kandil için uzun uzun namazı Allah kabul etsin kıldım. Sonrada çok biliyorum ya ablamları aradım hem kandillerini kutladım hemde kıldınızmı kandil namazlarınızı dedim tzz Ablam "Kızım dikkatlice iyi okusana o gündüz namazı kandil gecesinden sonraki gün" demezmi :al: Neyse oldu artık...

4

Tuesday, 28.06.2011, 19:48

Allah ragzi olsun gercekten cok faydali bi paylasim bu ..
yüreginize saglik TürkEce/GnL

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

5

Tuesday, 28.06.2011, 20:07

Sizlerdende Allah razı olsun Endam,inşallah bir faydam olur mubarek günde ^^

TürkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TürkEce/GnL" bir kadın
  • Konuyu başlatan "TürkEce/GnL"

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 15.05.2015, 14:41

Namaz kılarken her gün defalarca okuduğumuz ‘Ettehiyyatü’nün güzelliğini anlayın, üzerinde düşünün. Kalbiniz rahatlayacak. Huzur bulacaksınız.
Miraç’ta, yani Peygamber Efendimizin ALLAH’ın huzurunda konuşmaların başlangıcını oluşturan bu sözlerin önemini ve güzelliğini bilmek gerekir.
Aşağıdaki açıklamaları okuyun Ettehiyyatü’deki muhteşem güzelliği görün. Ettehiyyatüyü sadece namazlarda değil:
Teselliye ihtiyacınız olduğu zamanlarda da okuyun.
Kendinizi yalnız hissettiğinizde, dertlerinizi unutmak istediğinizde, yatarken uykunuz kaçtığında okuyun.
Peygamber efendimiz miracda yüce Yaradan’a şunu söylemiştir:
Ettehiyyatü lillâhi vassalevâtü vattayyibât.
Hayat sahibi varlıkların hayatlarıyla sundukları ibadetler, dualar ve bütün güzel söz ve davranışlar ALLAH’a mahsustur.
Ve ALLAH’tan ona Selâmdır:
OKUNUŞU
“Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh.”
ANLAMI
“Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah’a dır. Ey Peygamber! Allah’ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selam bizim üzerimize ve Allah’ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Peygamberidir.”