Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

1

Sunday, 22.05.2011, 14:01

Mısır'da görünen yeşil atlı siluet

[align=center][img]http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/400/65400787_1287287059_d9320161b71d860a400240cd1f35d9a3.gif[/img][/align]

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 22.05.2011, 14:27

Hızır Aleyhisselam
İbrahim aleyhisselamdan sonra yaşamış bir peygamber veya velî. Avrupa ve Asya kıtalarına hâkim olan Zülkarneyn aleyhisselamın askerinin kumandanı ve teyzesinin oğludur. İsminin, Belkâ bin Melkan, künyesinin Ebü'l-Abbâs olduğu ve soyunun Nûh aleyhisselamın Sam isimli oğluna dayandığı bildirilmiştir. Bâzıları da Hızır aleyhisselamın İsrailoğullarından olduğunu söylemişlerdir.
Hızır lakabıyla meşhur olmasının sebebi, kuru bir yere oturup kalktığı zaman, oranın yeşerip yemyeşil olmasından dolayıdır. Sahîh-i Buhârî'de bildirilen bir hadîs-i şerîfte Peygamber efendimiz; "Hızır (aleyhisselam), otsuz kuru bir yerde oturduğunda, o yer birdenbire yemyeşil olur, peşi sıra dalgalanırdı." buyurdu. Musa aleyhisselamla görüşüp yolculuk yaptı. Fakat vefatından sonra rûhu insan şeklinde gözüküp, garîblere yardım etmektedir denilmektedir ancak bazı görüşlerde bu yaşaması görüşünü kabul etmemektedirler.
Hızır aleyhisselam, Allahü teâlânın sevgili kullarındandı. Doğdu, büyüdü ve vefat etti. Ancak Allahü teâlâ onun rûhuna insan şeklinde görünmek ve kıyâmete kadar yardım isteyen Müslümanların imdâdına yetişmek, yardım etmek, konuşmak, ilim öğrenmek ve öğretmek özelliklerini verdi denilsede bir grup görüşte ;" Hızır aleyhisselamda, yaşayan insanlarda görülen hâller bulunduğu için yaşıyor zannedilmektedir. " görüşündedirler...Ama asıl önemli olan;
Hızır aleyhisselam, güzel ahlâk sâhibi, cömert ve insanlara karşı çok şefkatliydi....

Ben annemden yaşlılardan duyduğum bir şeyi söylemek istiyorum.Bana öğretilen çok sıkıştığında Allah'a dua ettikten sonra üç Kulhuvallah bir Elham oku "Yetiş derdime Hızır Aleyhissellam" de "Hızır gibi yetişir" sözü burdan geliyor derlerdi.Bende yaparım ama çok skıştığımda çaresiz kaldığım anlarda :S Allah razı olsun asim,yüreğine sağlık :rolleyes:

3

Sunday, 22.05.2011, 16:36

okurken cok heyecan verici

her ikinizede cok teskkur ederim sayin asikardelen ve turkece hanimlar gercekten guzel ve ilginc ve insani arastirmaya iten bir yazi paylasin yüreginize saglik tekrardan cok tesekkur ederim .
:P
http://c1201.hizliresim.com/t/8/1njnx.gif

4

Sunday, 22.05.2011, 17:17

ablam yüreğine sağlık gördüğümde çok etkilenmiştim bu görüntülerden...
eklediğin yazıda tıpkı video gibi etkileyici kelime kelime okudum tesekkürler :rolleyes:

by;a tesekkürler yüreğinize sağlık:)
[align=center][img]http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/400/65400787_1287287059_d9320161b71d860a400240cd1f35d9a3.gif[/img][/align]

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Sunday, 22.05.2011, 17:41

İzleyip okuduğunuz için biz teşekkür ederiz birde güzel mesaj yazmışsınız Allah razı olsun ^^

• "Masum Masum" bir kadın

• 1366852
  • Özel mesaj gönder

6

Sunday, 22.05.2011, 17:56

elinize saglik abla ve asicim, Hizir Aleyhisselam hakkinda guzel bilgiler
inanc herseyin basinda geliyor, keske gercek olsada o guzel zat'lari gozlerimizle gorebilsek...

ama icimdeki dusunceyi soylemek gerekirse, ben bu videonun gercek oldugunu dusunmuyorum :S
goruntu zaten net degil ve okadar net sekilde hareket ediyorki, tipki filmlerdeki efektler gibi
yillardir bir cok filmde her sekilde hayalerleri yada baska tur varliklari canlandirmaya calistilar
tuhaf degilmi bu videodada tipki film efektlerindeki gibi hareket eden bir goruntu olmasi ?
Hizir Aleyhisselam nasil gozumune gorunecegini nerden bilebiliriz, belki hic bir insan oglunun dahi hayal edemeyecegi sekilde karsimiza cikacaklar yada ciktilar..

Keske o guzel varliklari gormeyi nasip etse rabbimiz...

paylasim icin tesekkurler canim :rolleyes:
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...

7

Monday, 23.05.2011, 02:42

ben tesekkür ederim canım benim paylaştıkça çoğalıyoya bazı güzellikler işte ona müptelaayım ben:rolleyes:

8

Saturday, 3.12.2011, 19:08

Emeğinize sağlık, paylaşımınız için teşekkür ederim ASİ KARDELEN