Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• "Masum Masum" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Masum Masum"

• 1366852
  • Özel mesaj gönder

1

Saturday, 14.05.2011, 13:29

Yeni Moda İçecek: Eşek Sütü!

İtalya'da inek sütüne alerjisi olanlar için alternatif bir ürüne dönüşen eşek sütünün popülaritesi hızla artıyor.

İtalya’da sağlık sektöründe gözler bir süredir, ülkenin kuzeyindeki Bologna kenti dışında bulunan bir çiftlikte. Zira çiftlikteki 700 eşekten elde edilen süte bugünlerde talep yoğun. Eşek sütü İtalya’da giderek inek sütüne alerjisi olan kişiler için alternatif bir ürüne dönüştü. Üretilen sütün yarıdan fazlası, çocuk hastalıkları birimlerine satılıyor.

Uzmanlara göre eşek sütünün birçok faydası var. Düşük yağ düzeyi ve omega yağ asitleriyle kolesterolün azaltılmasına yardımcı olabiliyor. Ayrıca yüksek düzeyde kalsiyum ve özellikle çocuklar için çok önemli bazı enzimler içeriyor.

Kleopatra’nın güzellik sırrı

Eşek sütü kullanımı yeni bir şey değil. Antik Yunan’da çoğu kişinin çocuğunu bu sütle beslediği biliniyor. Romalıların bu sütü derilerini yumuşatmak için kullandığına dair hikayeler anlatılıyor. Hatta Kleopatra’nın da güzelliğini korumak için eşek sütüyle banyo yaptığı söyleniyor.
İngiltere’de de eşek sütü 19. yüzyıl ortalarına dek yaygın şekilde anne sütüne alternatif olarak satılıyordu. Antalya Korkuteli’nin İmecik köyü sakinlerinin eşek sütü merakı ve bu köye alışverişe gelenler de daha önce televizyonlarda konu olmuştu. (bbc)
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...

2

Saturday, 14.05.2011, 13:39

Paylasım Icın Tesekkurler..
Inek Sutu Tercıhım :)
[align=center][img]http://s1.directupload.net/images/110701/vy77gp2c.gif[/img][/align]

3

Saturday, 14.05.2011, 13:48

acaba tadı nasıl bişey süt süttür :)ama alışkanlık olagelmişlerin bir hayli dışında!!! başlığı ilk okuduğumda şaşırmadım desem yalan olur...
tesekkürler canım paylaşım için...
sayende bilmediğimiz bisürü şey öğreniyoruz iyiki varsın:ktamam:
[align=center][img]http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/2//65/400/65400787_1287287059_d9320161b71d860a400240cd1f35d9a3.gif[/img][/align]

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Sunday, 15.05.2011, 00:44

Eşek sütümü aman Allah'ım :pinch: banyo için olurda içmek için ben almayayım varsa mis gibi taze taze koyun sütüdür tercihim. Teşekkürler Masum gene güzel bir paylaşım :thumbup:

• "BERATCAN" bir erkek

• Özel mesaj gönder

5

Sunday, 15.05.2011, 02:12

aslan sütü oluyoda eşşek sütü niye olmasın tzz
MERHABA ..!!

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

6

Sunday, 15.05.2011, 02:18

İnek,koyun ikisi yoksa pastörize süt başkasını tanımam tzz

_Toprak_

Stajyer

• "_Toprak_" bir erkek

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 15.05.2011, 02:20

ilk bakista biraz tuhaf gibi gelsede tadini bilmeden yorum yapmak dogru olmaz bence :S
belki alisilagelmis sütlerden daha lezzetlidir :rolleyes:

• "Masum Masum" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Masum Masum"

• 1366852
  • Özel mesaj gönder

8

Sunday, 15.05.2011, 02:58

esegin etine tepki yapildigi gibi sutunede yapilmasi cok normal ^^
bende denemek istemem, hatta ingilterede kullanildiginida ogrenince aldiklarima daha bi dikkat etmeye basladim ^^
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...