Giriş yapmadınız.

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın
  • Konuyu başlatan "EDA-BURSA"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 27.07.2010, 02:25

Bilgisayarım kapanıyor

merhabalar yaklaşık bir haftadır bilgisayarım belli bir süreden sonra kendini kapatıyor ekran kartı ısınıyor o yüzden kapanıyor dediler ekran kartına fan taktırdık Power Supply değiştirdik değişen bir şey olmadı kasada 3 tane fan var sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ?? :S

2

Tuesday, 27.07.2010, 18:36

Bilgisayarın işlemcisi aşırı ısınmadan kendini kapatıyor olabilir. Bu sorunun giderilmesi için işlemcinin üzerindeki fanın ve işlemcinin soğutucu ile temasının kontrol edilmesi gerekli.
Yani olasılıklardan bi tanesi.

ZeN

Bilge

• "ZeN" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 27.07.2010, 18:47

benzer sorun bende de olmustu surekli kapaniyordu fan taktirdim ama yinede ayni sorun oluyordu
1 yila yakin bu sekilde idare ettim fakat sonunda Motherboard coktu ve pc cope gitti
bence uzman birisine gostermelisin...

BORAN55

Profesyonel

• "BORAN55" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Wednesday, 28.07.2010, 01:09

Problemin fanlardan ve güc kaynagindan eminseniz olmadigina sayet:
1-Grafik kartinizin driverini son güncel officiel sitesinden yenileyiniz
2-güclü bir antivirüs prg ile tavsiyem panda antivirüs olacaktir pcsinizi detayli olarak taratiniz
3-arbeitspeicher diyecegim cünkü türkcesini hatirlayamadim kusura bakmayin. dikdörtgen seklinde 512,1gb,2gb vs.. olarak büyüklüklerde olan pc icindeki parca ya parcalari elinizle sicaklik dereceleri birbirlerinden farklimi kontrol ediniz. isi degisimi cok olan varsa cikariniz.eger yoksa kac kart varsa yerlerinden cikartip 10 sn sonra tekrar takiniz(PC kapali iken).... saygilarimla

• "cicidici" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Wednesday, 28.07.2010, 01:22

arbeitspeicher

aklınıza gelmediğinden yazıyorum, saygısızlık etmek istemem,
arbeitspeicher: Bellek

6

Wednesday, 28.07.2010, 02:31

merhabalar yaklaşık bir haftadır bilgisayarım belli bir süreden sonra kendini kapatıyor

birçok neden olabilir

onu anlamanın yolu pc açıldığındada aynı kapanmao luyormu yoksa yarımsaat veya daha uzun süredemi oluyor burası önemli

1-İşlemci ısısını kontrol edin.
2-Kartlardan biri yanmış olabilir, veya yuvasından oynamış olabilir.
3-Anakartında sorun olabilir.
4-Harddiskte bad sektör oluşmuşsa, bundan olabilir.
5-Bazen TV kartları sürücüleri neden olabilir.
6-Çakışan programlar neden olabilir.Son yuklediğiniz programları kaldırıp deneyin. (örnek enbüyük etken ses hatalı yüklenmesidir)
7-Ram yuvalarında bozulma da olabilir
8-işlemci termal macunu kurumuş olabilir
9-işlemci fanı petekleri tozdan kapanmış olabilir soğutma yapmıyodur

alt resimdeki işlemci fanı ve altındaki aleminyumdan olan soğutma petekleridir kirlenmiş ve tozdan gözenekler kapandıysa sıkca reset atma sorunu yaşarsın

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "beratcan" (28.07.2010, 13:18)

• "ZamansizEsinti" bir erkek

• Özel mesaj gönder

7

Wednesday, 28.07.2010, 07:38

selamlar bence FAN 1 hafta icinde kapanmaya baslamaz daha önceden baslardi kapanmalar fan tikandimi bilgisayarda ses cikartir islemci daha cok yorulur öyle kapanir ama senin sorunun aniden kapanmalar pc acik kalma suresi 1dkde olsa 1saat da olsa farketmiyor bazen 3-4 saat te kapanmaz
RAM kendi kendine bozulmaz elle kirarsin anca yada yerinden cikmistir
virus olsa bilgisaysar ekranin donar mause haraket etmez buda aldigin virusun türüne göre degisir buda kapatmaz PC yi
bende bu ani resetlerde bilgisayar kapanmalarini yasadim surekli kapaniyordu aniden 2 yöntem denedim basarili oldum
1- butun bilgilerini yedekle C klasorune format at duzelmez ise
tahminimce bir yere carptin yada baskasi carpti kasayi mesela masasina duvara bazen kendimiz carpiyoruz icindeki herseyi elle kontrol sallan vidasi cikan yerinden oynayan varsa gözle görünür herseyi salanan varsa SIKlastir.

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

8

Wednesday, 28.07.2010, 17:35

kasa şu anda açık dünden beri bilgisayarım kapanmıyor kasayı kapattığım anda anında kendini resetliyor temas eden herhangi bir şey yok dikkatle inceledim iyi bir antivürüs programıyla taramada yaptım değiştirtiğim Power Supply 250 watt bilgisayar kaldırmıyor olabilirmi en az kaç watt olmalı güç kaynağı??

9

Wednesday, 28.07.2010, 17:54

kasayı kapattığım anda anında kendini resetliyor

kasayı kapattım derken kasanın etrafındaki saclarımı kastettiniz onu anlamadım

ayrıca power supply 250 olması bir nebze etkilder ama eğer eski ise yeni değilse içindeki kondansatör şişmelerinden dolayı güç yetersizliği pc nizin kapanmasına sebep olabilir

veya bilgisayarınıza portable Everest ultimate programı kurup işlemci ısıssını kontrol edin kaç derece gösteriyor

çok fazla ısınma varsa birkaç satır üstte bahsettiğim sorunlar olabilir işlemci termal macun kuruması veya fan peteklerinin tıkalı olması
işlemci sıcaklığı normalse ozaman driver veya donanım çakışması vardır

işlemci sıcaklığı hakkında bilginiz olması açısından kendi pc mdeki işlemci sıcaklığı alt resimde verdim

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Beratcan" (28.07.2010, 18:08)

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

10

Wednesday, 28.07.2010, 21:20

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için evet kasanın etrafındaki saçlardan bahsettim

Grafik İşlemci (GPU) 58 °C (136 °F) gösteriyor sizinkinden biraz yüksek :S

11

Wednesday, 28.07.2010, 21:40

kasanın kapaklarını kapattığınzda işlemci ısısının nekadar yükseldiğine bak

eğer giderek yükseliyorsa ozaman işlemci fanınızda ve soğutucu peteğinde sorun var demektir

çünkü kasayı kapatınca pc niz resetliyorsa tek sorun soğutma tam anlamıyle yapılamıyor olmasındandır

ilk başta dediğimgibi petekleri elektirk süpürgesiyel temizleyin (fanı demiyorum bakın işlemci fan soğutucu peteklerini diyorum)

birde pc çalışırken tam ortada anakarta bağlı fan vardır onun normal dönüp dönmediğine ve dönme yönüne bakın yada fanın pervanlerinde kırık olup olmadığına bakın

birçok nedenden dolayı yaptırabilir görmedğimi için anlattıklarınza göre yorumluyorum

kolay gelsin umarım çözülür

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

12

Wednesday, 28.07.2010, 22:09

Petekleri elektrik süpürgesiyle temizleyip kasayı kapatttım programı tekrar açtım Grafik İşlemci (GPU) 53 °C (127 °F) gösteriyor değişme olmadı henüz inş kapanma olmaz

13

Wednesday, 28.07.2010, 22:19

işlemci ısısı 5 derece düşmüş inşallah kapanmaz :D

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

14

Thursday, 29.07.2010, 01:07

Malesef değişen bir şey yok ;(

15

Thursday, 29.07.2010, 02:34

1-Ram'ler yanlış yere takılıdır.(sadece 4 slotlu anakartlr için geçerli)
2-Termal macun yoktur veya ömrü bitmiştir
3-Heatsink yerine tam oturmamıştır
4-Güç kaynağınız yetersiz kalıyordur

1- ramler'i yanlış slotlara takıp bilgisayarı zorlayabiliyor. Ramleri 1. ve 3. slotlara takmanız gerek. 2. ve 4. slotlara takarsanız bilgisayar performansı düşer ve işlemci 70 C'den daha yüksek ısılara ulaşabilir.

2- Termal macunlar; işlemci yüzeyi ve soğutucu tabanındaki çok küçük boşlukları doldurarak, işlemci yüzeyinde oluşan ısının soğutucu tabanına sağlıklı bir şekilde transfer edilmesini sağlayan ve yoğunluklarından dolayı "macun" olarak adlandırılan karışımlardır. Termal macunların içeriğinde bol miktarda silikon, karbon, bor nitürü, metal oksit, alüminyum oksit, bakır-gümüş, alüminyum-çinko tozları bulunur. Bilgisayarcılardan bulabilirsiniz.

3-Heatsink işlemcinizin üzerindeki soğutucu ve fanın birlikte olduğu bölümdür. alt resimdeki görüntü yerine tam oturmamış olabilir

Yerine tam oturmamışsa işlemci ve heatsink arasında bağlantı kurulamaz ve fazla ısı iletilemez. Bu yüzden işlemci ısınır. Heatsink yerine oturup oturmadığını anlamak için yerinden oynayıp oynamadığına, veya klipslerin oturup oturmadığına bakın. Yerinden oynuyorsa veya klipsler oturmamışsa zaten anlarsınız.

4-Güç kaynağı bilgisayar parçalarına yeterli akımın iletilmesini sağlar. Eğer iletilemezse fanları yavaşlatır veya voltaj değeri uyumsuz kalır. Bunun sonucunda ekran kartı ve işlemci ısınır. En sonunda da güç kaynağınız yanar. Güç kaynağını 500-650 W civarı alırsanız bu zamanda sizi çok rahat idare eder ve ısınma sorunu yaşamazsınız

son olarak verceğim programla pc nizi taratın

üzretisiz bir yazılımdır internete bağlı olmadan tarama yaptırmaz

COMBOFİX.EXE İNDİR

Bende virüs yoktur demeyin emin olun progrm sizdede virüs bulacaktır.
HarddisK VE RaM deki virüsleri bulur temizler

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Beratcan" (29.07.2010, 02:42)

16

Thursday, 29.07.2010, 10:15

ComboFix
USB belleklerinizden bulaşan zararlı yazılımları temizler. Autorun.inf gibi uygulamaların içerisinden bilgisayarınıza sızmaya çalışan amvo ve kavo gibi zararlı yazılımları temizleyerek sisteminizi bu yazılımlardan arındırır.

Combofixi güvenli mod'da kullanmanız gerekiyor
çünkü genelde antivirüsler virüs olarak görüyor
format atarsan duzelir bence

17

Thursday, 29.07.2010, 16:16

BurnInTest Professional v6.0.Build.1023
Komple bir sistem arıza tespit yazılımı olan BurnIn Test Pro ile donanım problemlerinizin tamamının kaynağını öğrenebilirsiniz.Bilgisayarınız durduk yere kapanıyorsa,kendi kendine yeniden başlıyorsa,kilitleniyorsa ve rahat bir şekilde kullanılamaz hala geliyorsa BurnIN Test Pro ile sorunlu sistem aygıtlarını bulabilirsiniz. Donanım sorunlarını bulan ve olası donanım sorunlarını size söyleyen bu program ile stabil bir sistem oluşturabilirsiniz.Ayrıca bilgisayarın çeşitli donanımları üzerinde hız arşırımı (overclock) yapan kullanıcıların sistemlerini test etmesine olanak tanıyor...

Program WİNDOWS XP/VİSTA & 7 UYUMLUDUR...
bunu googleden indir dene istersen .

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

18

Friday, 30.07.2010, 23:26

Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için şu an için hiç bir programı indiremiyorum hata veriyor bilgisayarı o kadar çok karıştırdımki sistem geri yükleme yapılmıyor hiç bir tarih tıklanmıyor

19

Friday, 30.07.2010, 23:35

yanlışlıkla sistem geri yüklemeyi kapadıysanız geriye dönük tüm tarihleri pasif eder

tıklanmama sebebi ondandır

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

20

Saturday, 31.07.2010, 22:16

yanlışlıkla sistem geri yüklemeyi kapadıysanız geriye dönük tüm tarihleri pasif eder

tıklanmama sebebi ondandır

Nasıl aktif edicem peki tekrar?