Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

1

Sunday, 25.07.2010, 22:10

Tüm Islam Aleminin Berat Kandili Mubarek Olsun...

Duaniz kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

Bu mesaj 3 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "beratcan" (25.07.2010, 22:24)

DJ*LAZ*GÜLÜ

Profesyonel

• "DJ*LAZ*GÜLÜ" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 25.07.2010, 22:18

3

Sunday, 25.07.2010, 22:19

Hadislerle Berat Kandili

- Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardı:
Recep, Allahın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır. Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, alemlerin Rabbinden af dilemeliyiz.

Şaban ayının önemli özelliklerinden biri Beraat gecesi gibi müstesna bir gecenin bu ayın içinde bulunmasıdır.

Ebu Hüreyre Radıyallahu And�dan rivayet edildiğine göre: Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuştur:
Şaban ayının on beşinci gecesinin ilk vaktinde Cebrail (a.s) bana geldi; şöyle dedi:
Ya Muhammed, başını semaya kaldır. Sordum.
Bu gece nasıl bir gecedir? Şöyle anlattı:
Bu gece, Allah-u Teala, rahmet kapılarından üç yüz tanesini açar. Kendisine şirk koşmayanların hemen herkesi bağışlar. Meğer ki, bağışlayacağı kimseler büyücü, kahin, devamlı şarap içen, faizciliğe ve zinaya devam eden kimselerden olsun. Bu kimseler tövbe edinceye kadar, Allah-u Teala onları bağışlamaz.

Gecenin dörtte biri geçtikten sonra, Cebrail yine geldi ve şöyle dedi: "Ya Muhammed başını kaldır. Bir de baktım ki, cennet kapıları açılmış.
Cennetin birinci kapısında dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyor: "Ne mutlu bu gece rüku edenlere.
İkinci kapıdan dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Bu gece secde edenlere ne mutlu".
Üçüncü kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece dua edenlere ne mutlu." Dördüncü kapıda duran melek dahi şöyle sesleniyordu: -"Bu gece, Allah'ı zikredenlere ne mutlu".
Beşinci kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Allah korkusundan ağlayan kimselere ne mutlu."
Altıncı kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Müslümanlara ne mutlu." Yedinci kapıda da bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Günahının bağışlanmasını dileyen yok mu ki, günahları bağışlansın.
Bunları gördükten sonra, Cebrail'e sordum: "Bu kapılar ne zamana kadar açık kalacak?
Şöyle dedi: "Ya Muhammed, Allah-u Teala, bu gece, Kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısı kadar kimseyi cehennemden azat eder."

- Hz. Ayşe Radıyallahu Anha anlatıyor: "Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri, Nıfs-u Şa'ban gecesinde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder."

4

Sunday, 25.07.2010, 22:22

REGAİB KANDİLİ DUASI

Euzü billahi mine’ş-şeytani’r-racîm
Bismillahi’r-rahmani’r-rahîm

Ey bizleri varlığa erdiren

Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran

Güzeller güzeli rabbimiz!

Sana sonsuz hamd ü senalar olsun.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya sonsuz salât ü selam olsun.

İçinde bulunduğumuz şu mübarek Regaib Kandili münasebetiyle bu gecenin senin katındaki kutsiliğini de vesile edinerek dergâh-ı ilahînin önünde ellerimizi açıp yalvarıyoruz:

5

Sunday, 25.07.2010, 22:22

Aminnnnnnn

Bütün İslam Aleminin Bu Mübarek Gecesini Kutlarım
Hayırlara Vesile , Yuvanıza Sağlık , Mutluluk , Huzur Vede Tüm Dualarınızın Kabul Olması Dilekleriyle

Sevgi Ve Saygıyla Hayırlı Kandiller

7

Sunday, 25.07.2010, 22:37

"Ya Aişe, bu gecenin nasıl bir gece olduğunu bilir misin? Bende

-"En iyisini, Allah ve Resulü bilir." Dedim. Şöyle buyurdu:

-"Bu gece şaban ayının yarısıdır. Dünya işleri ve kulların işleri bu gece Yüce Hakka arz edilir.

Bu gece cehennemden azat edilenlerin sayısı; kelb kabilesinin koyunları sayısı kadardır.

Bu gece bana izin verir misin"?

-"Olur" dedim. Kalkıp namaza durdu. Ayakta durması hafif oldu.

Fatiha suresini okudu; sonra da küçük bir sure okudu.

Gecenin yarısına kadar secdede kaldı. Daha sonra ikinci rekata kaktı.

Ayakta iken, birinci rekatta okuduğu kadar bir şey okudu.

Sonra yine secdeye vardı.

Bu secdede dahi, tan yeri ağarıncaya kadar kaldı.

Secdede o kadar kaldı ki, bunun için Yüce Allah ruhunu aldı sandım.

Bana gelmesi uzayınca, kendisine yaklaştım. Hatta ayaklarına elimi sürdüm.

Hareket ettiğini görünce rahatladım. Secdesinde şöyle dediğini işittim:

"Azabından affına sığınırım. Dargınlığından rızana sığınırım.

Senden sana sığınırım. Şanın yücedir.

Sen kendi zatını övdüğün gibi, seni övemem..."

Sonra kendisine sordum: "Ya resulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum.

Bunları daha önce okuduğunu hiç duymamıştım.

Böyle demem üzerine, bana sordu: "Sen onları öğrenebildin mi"? Bu sorusuna karşılık: "Evet" deyince, şöyle buyurdu:

"Onları hem sen öğren, hem de başkalarına öğret."

• Özel mesaj gönder

8

Sunday, 25.07.2010, 23:04

9

Monday, 26.07.2010, 08:35

Beyaz bir güvercin gönderiyorum sizlere, kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi, tüylerinde nur var. Sızlerınde kalbinız nurla dolsun kandilin mübarek olsun.

-->AyGüL<--

Profesyonel

• "-->AyGüL<--" bir kadın

• Özel mesaj gönder

11

Monday, 26.07.2010, 11:41

• "serpil_X" bir kadın

• Özel mesaj gönder

12

Monday, 26.07.2010, 12:05

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

KARDELEN_NL

Profesyonel

• "KARDELEN_NL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

13

Monday, 26.07.2010, 18:23

bu degerli kandil gecesinde,kainatin yaraticisi ve alemlerin rabbi bagislayacisi ve aciyici yuce ALLAH tum dualarinizi kabul etsin...kandiliniz mubarek olsun.

• "harbi_sevda" bir kadın

• Özel mesaj gönder

14

Monday, 26.07.2010, 18:32

berat kandili

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler
başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Berat
Kandiliniz Mübarek Olsun ..
:thumbup: :thumbup: :rolleyes:

• "harbi_sevda" bir kadın

• Özel mesaj gönder

15

Monday, 26.07.2010, 18:33

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Berat Kandiliniz Mübarek Olsun ..

16

Monday, 26.07.2010, 19:31

Kandiliniz Mübarek Olsun. Hayırlı Kandiller.

• "Caysekeridamla" bir kadın

• Özel mesaj gönder

17

Monday, 26.07.2010, 20:15

GUL DALINDA GUZEL DIKENSE GULLE GUZEL, TOPRAK YESILLE GOK MAVIYLE GUZEL, GOZLER MANAYLA ELLER DUAYLA GUZEL, BERAT GECENIZ MUBAREK OLSUN. HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM

18

Monday, 26.07.2010, 20:44

Allah yumruk kadar kalp vermiş bize içine tüm dünyadaki iyiliği ve sevgiyi sığdıracak kadar da büyük kılmış içini.Bir avuç vermiş kendisine dua ile açıldığında ettiği dualardan bin kat sevap ile dolduracak kadar büyütmüş içini.Kalbinizdeki sevgi ve iyiliğin ve dilinizdeki duanın avuçlarınızdaki sevabın bin katını versin yüce rabbim.BERAT KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN.

• "nisa nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

19

Monday, 26.07.2010, 23:30

berat kandiliniz tüm musluman kardeşlerimize kutlu ve mubarek olsun
bu gecede tüm dularınız kabul olsun
bu gece çok dua edelim ki RABBİM hayırlı ömürler versin

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

20

Monday, 26.07.2010, 23:44

Kandiliniz mübarek olsun arkadaslar