Giriş yapmadınız.

• Konuyu başlatan "Afyonlu_Prens"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 25.04.2010, 12:34

pc kapanip duruyor nedena acaba`??

arkadaslar benim pc su günlerde cok kapanmaya basladi eskiden video veya filme bakarken kapaniyordu simdi msn de olsam bile sürekli kapaniyor neden acaba bir bilgisi olan varmi?

• "A-K-R-E-P" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 25.04.2010, 23:09

nasıl kapanma oluyor ? mavı bir ekran mi cikiyor ?
pc kendiliginden reset mi atiyor ?
biraz daha acarsaniz sorunu daha detayli yardimci oluruz ..

CERRAHLARİN DEGİSTİREMEYECEGİ TEK ŞEY GÖZLERDİR

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

3

Monday, 26.04.2010, 00:22

bendede bi ara aynı sorun vardı...herhangi birşeye bakarken yada hiç bişe yapmasamda birden kapanıyordu...fan ı sanırsam çok toz aldı dedi kardeşim...evi süpürürken makine ile yandaki deliklerden tozunuda çekiodum :D:D
ama bi süre durdu sonra yine başladı...
format attırdık ondan sonra düzeldi kapanmıyor...sanırsam bi tür virüs vardı bendekinde...

• "D3NiZLi-Li" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Monday, 26.04.2010, 17:53

himmm CPU zorluyor olabilir kardesim
benimde ayni CPU %100 oluyor bende kapaniyor halen sorun bende devam ediyor.
cozum aramadim oyle kullaniyom
format atmayi dene bence ;)
Selametle

Edit : hic bi program kullanmiyorum / msn , allaturkaa acik baska bisi acmiyom cunku pro actimmi kapanio :D
Remix Engineers : http://remix.land

• "A-K-R-E-P" bir erkek

• Özel mesaj gönder

5

Monday, 26.04.2010, 22:39

arkaplanda calisan virusler cpu yu zorlar ve CPU %100 fazla calismadan dolayi isinma yapar ve pc kendini korumaya alarak kapanir.

2 .ci secenekler
islemci fani bozuk olabilir(islemci fazla isinmadan dolayi kapanir)
islemci sogutucusunda tozlanmadan dolayi kendini sogutamaz isinir ve buda kapanmaya yol acar

• Özel mesaj gönder

6

Monday, 26.04.2010, 23:37

..

kapanma sorunu söyle mesela ben video/ film gibi seylere bakim kapaniyordu eskiden arada bi su bi kac gündür oyun oynayim hangisi olursa olsun msn de olayim internte olayim kapaniyor sonra sanirsam reset atiyor pc kendiliginden acilcagi vakit tik yine kapaniyor sorna 10 dakika beklemem lazim acilmasi icin yine sorun bu arkadaslar icini acdim baya bi toz vardi temizledim yavas ca ama gene düzelmedi format aticam bakalim o nasil bir fayda gösterecek birde benim pc den fazla ses cikiyordu o tarafinda sorun olabilir mi degisecek bir parca felan bu parcalarin isimlerini alman ca yazarsaniz cok memnun olurum türkce anlamlarini anlamiyorum saygilrimla..

• "A-K-R-E-P" bir erkek

• Özel mesaj gönder

7

Tuesday, 27.04.2010, 21:12

almancam yok :S turkce anlatayim
anlattıgınıza gore islemcinin sogutucusu(fan) gorevini tam yapmiyor
fanlarda ses cikmasi sogutma hizini dusurur tam sogutamaz ve islemci cok isinir ve kendini devre disi birakir(reset atar)
yapmaniz gereken islemci sogutucu plaketinde toz vb.. seyler varsa temizlemek
fan calisip calismadigini. calisiyorsa yeteri kadar sogutuyor mu ? buna bakmak olacak

saika

Stajyer

• "saika" bir kadın

• Özel mesaj gönder

8

Wednesday, 28.04.2010, 17:18

filim felan bakarken cpu isinir, ve fan (almanca = Lüfter) bunu sogutur, nekadar cok isinirsa fan okadar hizli calisir, eger fan sogutmada basarisiz olursa cpu (prozessor) yanmasin diye bilgisayar otomatik olarak kapanir.
belirli bir dereceye dfüsene kadarda acilmaz. Özellikle yaz aylarinda fan in görevi dahada zorlasir.

öncelikle bilgisayarin kapagini ac ve cpu nun üzerinde oturan havalandirmayi (CPU Lüfter) temizle. Sanirim bu sorununu cözer.
Sorun devam ediyorsa muhtemelen Fan bozulmustur (yenisi 10- 30 € arasi)

• "beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

9

Monday, 3.05.2010, 23:08

PC nin sık sık resetleme sorunu genelde fanlardan kaynaklanır
tabi bu resetleme işi nekadar zamanda olduğu onemli yani ilk açtığınızda oluyor ve zamanla oluşmağa başlıyorsa büyük ihtimal fan ve fan peteklerindendir

şayet zamanı hiç belli olmuyor açar açmaz bile kapanıyorsa ozaman mutlaka
donanım sorunu ,virüs , donanım çakışması, hatalı program yüklenmesi

bazan ses kartı driveri yanlış yüklenirsede aynı resetleme hatasınıda yaptırabilir başıma geldiği için bilirim

anakartın tam ortasında işlemci fanı vardır tozlandığı zaman genelde sesli çalışır onu temizlemek gerek
ama en önemlisi fanı temizlemek yetmez o fanın altında aleminyum'dan veya bakırdan petek görceksin asıl o peteklerin temizlenmesi gerekir

fan temizleme sadece fan sesini keser
işlemci ısısını düşürmek için mutlaka fanın altındaki o petekleri temizlemek gerekir

MERHABA ..!!

• Özel mesaj gönder

10

Sunday, 9.05.2010, 15:49

pc kapanma sorunu

arkadaslar sorunu cözdüm sorun fanlardaki asiri toz yüzündenmis temizledim simdi eski si gibi calisiyor=)