ErdoğanOnur,
eğer microfon kaynaklı veya ses kartı kaynaklı bir problemse bunu herhangi bir ayarla yapma imkanı yok yukarıdaki anlattıklarımı yapmalsınız
yada kayıt bittikten sonra bazı oynamalarla seslerdeki cızırtı problemini giderebilirsin ama bu tam kesecek anlamına gelmez
yani aşırı derecede gürültü cızırtı problemi varsa kayıdında, onu bir takım efektlerle sıfıra düşürmen imkansız...
ama işin doğrusu; kayıt en baştan temiz yapılacak kaydettiğin sesin karakteristik özelliğini veren frekanslar birsürü gürültü, cızırtı, uğultu vs.... karışmış ise bunları ayıklaman imkansız...hadi ayıkladığını farzetsek bile geriye kesilip biçilip kuşa döndürülmüş bir wav kalır elinde... hiç bişeye benzemez...
sonuç: efektlerle temizleme işinin de bir sınırı var
1- eğer kayıdı yaptığın sistemden kaynaklanan bir uğultu cızırtı varsa yapacağın en iyi şey bu gürültüyü yapan parçayı çıkart.bu bir uyduruk kablo olabilir, eski bir mic olabilir, yerinde oynamış bir jak olabilir ama çıkart
2-sb (saund balaster) kullanıyorsan bol bol çıtırdın ve dip gürültün olacaktır
ve bunun gübü bir sürü nedende kaynaklanan gürültüleri software ile yok etmek çok zordur hatta imkansızdır....
ama amacın zaten kötü kaydedilmiş bir sesi düzeltmek ise...örneğin eski band kaydı vs.
kaliteli bir ses kaydedici program kullanmaktan başka yol yok
o program isminide yukarıda verdim
sonunç: bir kayıdı tamamen temizlemek bir sanattır.çok emek harcaman gerekir.yukarıdakiler sana kısmen yardımcı olur.
dipnot:
kaliteli bir ses kartı kaliteli bir mic ve kaliteli bir ses kaydedici program senin tüm sorunlarını çözer
bozuk ses veren bir microfonu pc den ayarlama imkanı olduğunu sanmıyorum yada ben bilmiyorum duymadım