Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• Konuyu başlatan "ErdoğanOnur"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 20.10.2009, 21:17

Kayıt için yardım lazım !

ben rap kaydı alıyorum. adanadayım. bi süredir rap yapıyorum. en büyük problemim -kayıtta- mic cızırtısı. bu konuda yardım eder misiniz.? cızırtıyı azaltabilecek birşeyler yapmam lazım.

2

Tuesday, 20.10.2009, 21:40

ErdoğanOnur,

Dört sebep

1 - microfonun kaliteli değildir
2 - kullandığın program'dan kaynaklanan problem olabilir
3 - K-Lite Codec Pack pogramı varsa kaldır
4 - yukarıdakilerde hata yoksa ozaman geriye bitek seçenek kalır ses kartını bilgisayarından kaldır pc yi kapat tekrar aç kendi kurulum yapsın en uygun olanını kurar

olmadı işletim sistemine ses kartının uygun driverini bul ve yükle sorun düzelir

iyi bir program ismi önerebilirim

Adobe Audition (Cool Edit Pro)

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 20.10.2009, 21:44

teşekkür ederm.

bi de bi yerde okuduğuma göre çeşitli işlemlerle micde cızırtı prof seviyesine getirilebiliniomş. bilginiz war mı ?

4

Tuesday, 20.10.2009, 22:05

ErdoğanOnur,

eğer microfon kaynaklı veya ses kartı kaynaklı bir problemse bunu herhangi bir ayarla yapma imkanı yok yukarıdaki anlattıklarımı yapmalsınız

yada kayıt bittikten sonra bazı oynamalarla seslerdeki cızırtı problemini giderebilirsin ama bu tam kesecek anlamına gelmez

yani aşırı derecede gürültü cızırtı problemi varsa kayıdında, onu bir takım efektlerle sıfıra düşürmen imkansız...

ama işin doğrusu; kayıt en baştan temiz yapılacak kaydettiğin sesin karakteristik özelliğini veren frekanslar birsürü gürültü, cızırtı, uğultu vs.... karışmış ise bunları ayıklaman imkansız...hadi ayıkladığını farzetsek bile geriye kesilip biçilip kuşa döndürülmüş bir wav kalır elinde... hiç bişeye benzemez...

sonuç: efektlerle temizleme işinin de bir sınırı var

1- eğer kayıdı yaptığın sistemden kaynaklanan bir uğultu cızırtı varsa yapacağın en iyi şey bu gürültüyü yapan parçayı çıkart.bu bir uyduruk kablo olabilir, eski bir mic olabilir, yerinde oynamış bir jak olabilir ama çıkart

2-sb (saund balaster) kullanıyorsan bol bol çıtırdın ve dip gürültün olacaktır

ve bunun gübü bir sürü nedende kaynaklanan gürültüleri software ile yok etmek çok zordur hatta imkansızdır....

ama amacın zaten kötü kaydedilmiş bir sesi düzeltmek ise...örneğin eski band kaydı vs.

kaliteli bir ses kaydedici program kullanmaktan başka yol yok

o program isminide yukarıda verdim

sonunç: bir kayıdı tamamen temizlemek bir sanattır.çok emek harcaman gerekir.yukarıdakiler sana kısmen yardımcı olur.

dipnot:
kaliteli bir ses kartı kaliteli bir mic ve kaliteli bir ses kaydedici program senin tüm sorunlarını çözer

bozuk ses veren bir microfonu pc den ayarlama imkanı olduğunu sanmıyorum yada ben bilmiyorum duymadım

• Özel mesaj gönder

5

Tuesday, 20.10.2009, 22:53

emin değilim ama teori şu :

microfona uygun lehimden kalıp hazırlıosn. kurumadan deliosn onu bikaç yeinden.sonra bişeyde kaplıodn ne olduunu hatırlamıorm. ve gayet temiz kayıt alıosn.

bu mümkün müdür ?

6

Tuesday, 20.10.2009, 23:23

ErdoğanOnur,

senin dediğinin microfonda yapıldığını ilk defa duydum lehimin cızırtı ile ne alakası var
ayrıca lehim yapılan yüzeyler serigrafi boyası ile kaplanırki bununda cızırtı kesmekle hiç bir alakası yok
sadece corozyona ve oluşabilecek kısa devre korumalarına karşı yapılır

yanlış bilgilendirilmişsiniz

• Özel mesaj gönder

7

Wednesday, 21.10.2009, 15:23

teşekkür ederm yardımlarınız için.