Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• Konuyu başlatan "by dedex"

• Özel mesaj gönder

1

Wednesday, 7.10.2009, 18:17

Pc Kapanmıyor

Arkadaşlar ben pc me format attım lakin format attıktan bir gün sonra pc mi kapat komutu veriyorum kapanmıyor internetten arastırdım kayt defterindeki bazı ayarları değiştir diyor yaptım yine olmadı arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

Layla

Orta Düzey

• "Layla" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Wednesday, 7.10.2009, 18:32

task manager üzeridemi kapatamiyorsun?

[ctrl] + [alt] +[del]

sistemi bir gün geri al, olmazsa tekrar format at... zaten 1 günlük bir sistem, pek kaybedecek birseyin olmaz.

• Özel mesaj gönder

3

Wednesday, 7.10.2009, 19:06

Attıım olmuyor leyla

• "beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Wednesday, 7.10.2009, 19:39

by dedex,

işletim sistemini belirtmemişsin ama ben yinede regedit (kayıt defteri) ndeki yapman gereken küçük bi ayarı anlatıyim

Windows XP'den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit’den HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActiv DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştir sorun düzelir

eğer dedğim bölümde PowerOffActiv yoksa yapmanız gerekni flash olarak anlattım izleyiniz

[flash width=640 height=480]http://s5.directupload.net/images/091007/ry5xdwf5.swf[/flash]

yine olmazsa bir ayar daha var alttaki yolu izleyin

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / WaitToKillServiceTimeout'un 20000 olan değerini 200 yaptıktan sonra, bu işlemi de uygulayın

yine olmazsa BİOS ayarlarını sıfırla çünkü BİOS daki Power management setup ta aynı hatayı yaptırır BİOS'a nasıl girleceğini bilmiyorsanız
ozaman farklı seçenekte deneyin altta anlattım

kasayı açın anakart üzerinde BİOS pilini görceksiniz pili çıkarın 5 dakikakadar bekleyin pil itakın ve tekrar açın pc yi

BİOS ayarlarınla oynamış olabilrisiniz bu seçenekte yaptırır pc kapanmama işini

• Özel mesaj gönder

5

Thursday, 8.10.2009, 16:39

Beatcan bu regediti denedim ama olmadı kasayı acmadım cünkü anlamıyorum başka bir çözüm yolu yokmu bu arada ben by tafun adlı üyeyim lakin giriş yapamıyorum msn adresimi yazıyoru uyuşmuyor diyo daha önceden bi olay olmutu ama ilgilenien olmamıstı buraya üye olurken yazdııgım mail adresimi giriyorum uyuşmuyor diye hataya veriyor anlamadım gitti bu sistemmi lütfen yardımcı olun arkadaslar

• "beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

6

Thursday, 8.10.2009, 20:42

by dedex,

XP işletimi sistemini yükleyebilmek için BİOS dan direk cd ile başlat seçemeğini aktif etmek gerekiyor bunu biliyosun sanırım işte orayı aktif edeyim derken başka biryerde ayarı oynadıysan BİOS ayarlarını bozmuş olabilirsin buda bilgisayarının kapanmamasına sebep olur
BİOS ayarlarını default yapamazsan

son bir işlem daha

denetim masasında güç seçenekleri var, güç seçeneklerini aç, APM seçeneği varsa onu tıkla, oradanda gelişmiş güç yönetimi desteğini etkinleştir seçeneğini tıkla,
büyük ihtimalle sorunun çözülmesi lazım

anlatılanlar uyguladıktan sonra hala olmuyorsa işletim sistemini yüklediğiniz CD de problem var
başka CD ile yeniden yükleme yapın hatalı bir donanım yüklmiş olabilirsiniz

ikinci sorunuza gelince eğer önceki nickinizde profil bilgilerinde mail adresini değiştiyseniz değiştiğini mail adresine girip yeniden aktif etmelisiniz üyeliğnizi yoksa giriş yapamazsınız

eğer herhangi bir değişiklik yoksa şifrenizi yanlış yazıyor olabilirsiniz

bi soruda ben soriyim :D
sen bilgisayar tamircisindemi çalışıyosun yoksa eş dost akrabaya yardım diye pc lerinemi bakıyosun yada evde bikaç pc varda hergun birimi arıza veriyor ben onu hala anlamış değilim :D

neçok bilgisayarın arızlanıyo ya :D

• Özel mesaj gönder

7

Friday, 9.10.2009, 15:56

Bertacan değiştirme yok anlamıyorsun galiba şifremi unuttum ve mail adresimi yazıyorum uyuşmuyor diyor anlamaıyorum gitti neyse önemli değil bununla idare ederim

Gelelim 1. ben evde 1 tane pc var ama bozuluyor işte ne yapabilirim onu bunu öğrenecem diye pc yei bozuyorum dayak yemedene dayak atılmaz bir deyim var benim kide o hesap sürekli pc de sorunlar cıkıyor ama yavaş yavaşta bir kaç şey öğrenmeye başladım sen bir anda mı? Öğrendin betacan:D:D