Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• Konuyu başlatan "yagmurg84"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 12.04.2009, 19:37

flatcastın sesi kısmak

arkadaşlar ben flatcastta yayın yapıyorum ancak bi sorunum var yayın sırasında sesi kısmak istiyorum yani dinleyiciler sesi duysun ama ben duymayım bunu nasıl yapabilirim acil yardımm

2

Monday, 13.04.2009, 07:47

yagmurg84,

flatcast radyosundan sesi kısarsan dinleyicilerinde etkilenir (sesi duyamazlar )
senin kendi pc hoparlör'ünden kısarsan sadece sen duyamazssın dinleyicilerin duyabilir

yani kısaca flatcast radyosunda her yapacağınız hareket dinleyicileri etkiliyceği için yapmanız gereken alttaki işlemler olmalı

1 - eğer laptop kullanıyorsan hoparlör ses kısma düğmesi laptop'un üzerindedir ordan kısabilirsin
2 - eğer masa üstü pc kullanıyosan ve harici bir hoparlör bağlı ise genellikle bütün hoparlörlerde ses kısma düğmesi mevcuttur ordan kısabilirsin
3 - eğer bu dediklerimin hiçbiri mevcut değilse ozamanda pc nizin sağ alt köşesinde ufak bir hoparlör iconu vardır ona bikere sol tıklarsanız ses kısma çubuğunu görürsünüz o çubuğu mausla tutup aşşağıya çekerseniz sesi kısmış olursunuz

bu 3 şıkta yapacağın işlemler radyonuzu dinleyenleri etkilemez

• Konuyu başlatan "yagmurg84"

• Özel mesaj gönder

3

Monday, 13.04.2009, 21:27

arkadaşım yardımın için çok tşk ederim ancak ben yayın sırasındayken baska bi siteye gitmek istesem ordaki sesleri nasıl duyucam yani bunun bir çözümü olabilir mi?Şimdiden tsk ederim

4

Tuesday, 14.04.2009, 08:28

yagmurg84,

yayında siz varken bunu yapabilme şansınız yok sadece dinleyici iseniz radyodaki mute butonuna tıklarsanız radyodaki sesi duymayabilrsiniz istediğiniz sesi dinleyebilirsiniz..

DJ siz olduğunuzda sizin radyoda her yapacağınız hareket dinleyicileri etkiler
ya yardan vaz gececen ya şerden :D

Ceren

Orta Düzey

• "Ceren" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Tuesday, 14.04.2009, 09:20

Alıntı sahibi ""yagmurg84""

arkadaşım yardımın için çok tşk ederim ancak ben yayın sırasındayken baska bi siteye gitmek istesem ordaki sesleri nasıl duyucam yani bunun bir çözümü olabilir mi?Şimdiden tsk ederim

2. bir seskarti alirsan istedigini yapabilirsin...

yalniz bir seyi merak ediyorum, kendi dinlemedigin yayini baskalarina niye dinletmek istiyorsun... (dinleyicilerine nekadar önem verdigin acik acik ortada tzz )

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

6

Tuesday, 14.04.2009, 11:14

ben yagmurun ne demek istedigini anladim sanirim.

radyoda yayin yaparken, mesela calacagi baska bir sarkiyi önceden dinlemek istiyor olabilir, kalitesi, sesi iyimi diye. O yüzden kisa süreligine yayindaki sesi kapatip, baska bir sesle mesgül olabilme istegi dogabilir. Hos karsilamak gerekir :)

bylove

Acemi

• Özel mesaj gönder

7

Tuesday, 14.04.2009, 12:33

Bu ses problemini daha önceleri Flatcast yapımcısı hubi ile radyosunda görüşmüştüm.
bana 2. ses kartı almamı önerdi. 2. Ses kartıda sorunu çözmüyor.

2. ses kartını pcye bağladım. ve yayını yaparken ses çıkışını 2. taktığım kartı gösterdim ancak ses sürekli 1. karttan geliyor. O kısımda bir sorun var galiba.

2. Ses kartı ile ancak şunu yapabiliyoruz.
Winamp yada media playerda ses çıkış bölümünü değiştiriyoruz. ve winamp / media playerden şarkı dinlerken 2. karttan ses alabiliyoruz.
eğer internet üzerinden bir kayıt dinlemek isterseniz bu sürekli 1. karttan çıkıyor. Flatcastta sürekli 1. kartı kullanıyor.

Ben Hubiye sorunumu şu şekilde sormuştum:

Dj iken yayın sırasında elimde bulunan bir şarkıyı dinlemek için yayındaki sesi kendimde stop edip dinleyicide devam etmesini sağlayabilirmiyiz.

Not : Deneme işlemleri F5 ile yaptım.

NuRiye

Stajyer

• "NuRiye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

8

Tuesday, 14.04.2009, 12:45

bylove,

flatcastta dj mixer yerine winamp veya benzeri bir player kullanacak olursan, ayarlardan 2. seskartini secebilirsin.

1. seskartinida internetdeki sesler icin kullanilabilir ;)

bylove

Acemi

• Özel mesaj gönder

9

Saturday, 18.04.2009, 21:39

Alıntı sahibi ""NuRiye""

bylove,

flatcastta dj mixer yerine winamp veya benzeri bir player kullanacak olursan, ayarlardan 2. seskartini secebilirsin.

1. seskartinida internetdeki sesler icin kullanilabilir ;)

Bu şekilde yapsanızda olmuyor. çünkü flatcast producer 1. ses kartı seslerini yayına veriyor.
siz winampta sesi 2. karta verseniz dahi flatcast mixer olmadığı halde sesi 1. karttan alıyor.