Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek
  • Konuyu başlatan "oqus pokus"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 30.12.2008, 14:55

DNS+ieframe Sorunu

Merhaba Arkadaşlar;

Bin bilsen de bir bilene sor demişler. Yaklaşık 1 aydan bugüne kadar bi sorunu çözemiyorum ve belki bir anlayan çıkar diye buradada sormak istedim.
Radyomuzun Sitesine erişemiyoruz. Daha öncede bu erişim sorunu oluyordu ama genelde Türk Telekom DNS hatası yüzünden di ve bir müddet sonra kendiliğinden düzeliyodu. Olmadı DNS ayarlayıcı programlarla (Trky DNS, DNSci vb.) kendim düzeltiyordum. Ama bu defa ne olduysa hiçbirşley işlemez oldu ve tıkandım kaldım. Siteye ftp hesabıdan da erişemiyorum, bir ara sanki düzelir gibi oldu ve ftp den girdim ama suanda yine bütün yollar kapalı. Site free host üzerinde kurulu.

Sorun|çözüm hakkında bilgisi olanlar bana ulaşırda bir çözüm yolu sunarlarsa memnun olurum.

Söz konusu Site

NuRiye

Stajyer

• "NuRiye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Tuesday, 30.12.2008, 15:17

dns nedir?.

genelde her sitenin bir web alani (webspace) olur, buna ulasmak icin bir ip gerekir örnek 96.74.213.48
bu ipi le server (sunucuya) ulasilir adres cubuguna yazman yeterli.

tabi bu rakkamlar (ip) pek kullanimli degil, (aklimizda tutamiyoruz) bunun icin dns üzeri bir isim veriliyor. 96.74.213.48 = www.allaturkaa.de

bir sunucuyu bircok kisi kullanabilir ip ye ek ile ayirabilinir

örnek:
96.74.213.48/müsteri numarasi =www.allaturkaa.de
96.74.213.48/farkli müsteri numarasi =www,melodifm.some.come
vs.
vs.
vs.

sizin sorunun kaynagi ya dns sunucunuz yada webspce sunucunuz.
2 tarafdan biri servis disi kaldiginda, hicbirsey calismaz.

bu yüzden domain ve sunucunun (webspace) ayni sirketten olmasi cok daha saglikli.

anlatim biraz basitlestirilmistir (tam dogru degil)

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek
  • Konuyu başlatan "oqus pokus"

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 30.12.2008, 20:59

Alıntı sahibi ""NuRiye""

dns nedir?.

genelde her sitenin bir web alani (webspace) olur, buna ulasmak icin bir ip gerekir örnek 96.74.213.48
bu ipi le server (sunucuya) ulasilir adres cubuguna yazman yeterli.

tabi bu rakkamlar (ip) pek kullanimli degil, (aklimizda tutamiyoruz) bunun icin dns üzeri bir isim veriliyor. 96.74.213.48 = www.allaturkaa.de

bir sunucuyu bircok kisi kullanabilir ip ye ek ile ayirabilinir

örnek:
96.74.213.48/müsteri numarasi =www.allaturkaa.de
96.74.213.48/farkli müsteri numarasi =www,melodifm.some.come
vs.
vs.
vs.

sizin sorunun kaynagi ya dns sunucunuz yada webspce sunucunuz.
2 tarafdan biri servis disi kaldiginda, hicbirsey calismaz.

bu yüzden domain ve sunucunun (webspace) ayni sirketten olmasi cok daha saglikli.

anlatim biraz basitlestirilmistir (tam dogru degil)

Nuriye Hanım Teşekkürler Konuyla ilgilenmeniz bile büyük incelik ama anlattıklarınızı ben zaten biliyorudum, bi çözüm yolum yolu arıyorum. Bütün bunları nasıl gidereceğim bilmediğim ve araştırdığım bu.
Tekrar ilginize teşekkürler.
[ anlatim biraz basitlestirilmistir (tam dogru degil) ] :kopx:

Ipek1988

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

4

Tuesday, 30.12.2008, 21:09

senin yapabilecegin hic birsey yok,
tek sorununu yapanin kim oldugunu ögrenmem gerekiyor.
web alanimi yada domain mi, onlarla irtibata gecmelisin.

5

Tuesday, 30.12.2008, 21:49

TTNet'te çalışır durumda, hizmete hazır çok sayıda dns sunucusu vardır. Ama DHCP sistemlerindeki yapılandırma/bakım eksikliği nedeniyle; anlamsız bir şekilde; tüm kullanıcılarına aynı dns sunucusu adreslerini atayarak bu sunucularda yığılmaya ve yığılmanın sonucu olarak da performans problemlerine neden olmaktadır.

sayın deKR@ güncel DNS server numaraları anlık olarak değişir çünkü her DNS yoğunlaştığında tıkanır Bu nedenle sen DNS ayarını belli periyotlarla kontrol edip değiştiren programları kullanabilirsin ama fazla bir şey değişmesini bekleme. DNS ayarlayıcı , DNS bulucu DNS ayar kelimelerini google arat bazan işe yarar bilgiler çıkabiliyor karşına