Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

stella

Profesyonel

• Konuyu başlatan "stella"

• Özel mesaj gönder

1

Saturday, 13.01.2007, 12:48

Türkler matematikte cok basarisiz:(((

Türkler matematikte çok başarısız 13 Ocak 2007

ANKA

Türk öğrencilerin matematik performansının çok kötü olduğu ortaya çıktı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sendikanın Türkiye ile OECD ülkelerini karşılaştırdığı açıklamasında, Türkiye'nin matematik performansında sondan ikinci olduğunu söyledi.

Özcan, OECD’nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programına göre, OECD ülkelerinde 15 yaşındaki öğrencilerin matematik performansına göre en başarılı ülkelerin Finlandiya, Kore, Hollanda ve Japonya olduğuna dikkat çekti.

Bu ülkelerde temel seviyede matematik yeterliliğine sahip olmayanların oranının yüzde 10’dan az iken, Meksika, Türkiye,Yunanistan, İtalya ve Portekiz’de yüzde 25’in üzerinde olduğunu vurgulayan Özcan, şöyle dedi:

"OECD ülkelerinin skor ortalamasının 500 olduğu düşünüldüğünde; Kore’de öğrencilerin matematik performansı 542, Finlandiya’da 544, Hollanda’da ise 538’dir. Türkiye Meksika’dan sonra matematik performansında en başarısız ikinci ülke’dir. Türkiye’de öğrencilerin matematik performansı 423’tür."

Özcan, öğrenci başına harcama oranının OECD ülkelerinde Türkiye'den 6 kat fazla olduğunu, Türkiye'de bütçeden eğitime ayrılan payın yüzde 10.4'ken OECD ülkelerinde ortalamanın yüzde 13.3 olduğunu kaydetti.

OECD ülkelerinde öğretmen maaşının Türkiye'dekinden ortalama 4 kat yüksek olduğunu da vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:

"Türkiye eğitim alanında fazla mesafe katedilebilmiş değildir. OECD ülkelerinin hala çok gerisinde kalan ülkemiz, son sıraları hiç kimseye kaptırmaya niyetli değildir. Eğitim sisteminin iflasının vesikası olan bu tablo’nun muhatapları en kısa zamanda eğitimde acil durum planını devreye sokmalıdır. Aksi takdirde S.O.S. veren Türk Milli Eğitim sistemi kısa zamanda çökecekti."

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

2

Saturday, 13.01.2007, 15:55

ayyy... yok yooookkk... YALAN WALLA ;)
Onlar Nihosla Tombulu görmemmisler ;)

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 13.01.2007, 16:08

Tabi tabi 10 sene önce bu arastirmayi yapmis olsalardi görürlerdi günlerini tzee.
Ben iki kere yil sonu sinavlarinda okulun en iyilerinin arasina girmistim matematikte, evet türk ögrencilerinin tembel olduklarini kabul edebilirim, ama calisinca basaramayacaklari sorunda yoktur

nihosh

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 13.01.2007, 22:15

Alıntı

Onlar Nihosla Tombulu görmemmisler

tevetcühün sibel ablam :saril:

~~Sunny~~

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Saturday, 13.01.2007, 22:18

Bence dogrudur.

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

6

Saturday, 13.01.2007, 23:21

Aratirma yapildiysa tabikide dogrudur. Inanirimda...
Aslinda türkiyenin egitim sistemi almanyadanda daha iyi bence...
ama demekki yeterli degilmis, sonucta fark cok cin ve hollandayla kiyaslayinca...

ama tabiki isnisnalar var.. yani ben girseydim o sinava... ortalamamiz yükselirdi :D

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 14.01.2007, 06:03

New Jersey'de Türk çocukların başarısı

Newark (AA) - ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan ''Pioneer Academy of Science'' okulunda okuyan Türk öğrenciler, eyalette düzenlenen bilim olimpiyatlarında büyük başarı gösterdiler.

Okul, yarışmada 13 ayrı fen ve matematik dalında, 8'i altın olmak üzere toplam 27 madalya alarak birinci olurken, bu madalyaların 25'ini Türk öğrenciler kazandı.

Okulun Müdürü Tolga Hayali, A.A'ya verdiği bilgide, okulun öğrencilerinin yüzde 70-75'lik kısmının Türklerden oluştuğunu belirterek, ''Ciddi bir çalışma sonucu büyük başarı kazandık. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum'' diye konuştu.

New Jersey Eyalet Okulları Bilim Olimpiyatlarına toplam 45 okuldan 900 öğrenci katıldı.