Giriş yapmadınız.

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın
  • Konuyu başlatan "*Deniz*"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 2.09.2008, 11:47

Yeterki kalbi kırılmasın

Bir hükümdarın pek çok cariyeleri vardı. İçlerinde pek güzel dilberler bulunmasına rağmen, siyah bir cariyeye daha fazla alaka ve sevgi gösterirdi. Diğerlerinin bunu çekemediğini fark eden padişah, bir gün kendilerine üzeri mücevheratla süsülü birer kristal bardak vermişti. Manevi değeri yanında maddi kıymeti de pek yüksek olan bu bardakları ellerinde tutan cariyeler, hayranlıkla bakarlarken padişah:
- Herkes elindeki bardağı yere vurup kırsın, demişti. Güzel cariyeler hediyelerini sinelerine bastırarak:
- Efendimizin bu kadar değerli bir hediyesini nasıl kırabiliriz! dediler. Siyah cariye ise padişahın emrini, hiç tereddüt etmeden ve vakit kaybetmeden der'akab yerine getirdi. Barfdak yere çarpılmış ve param parça olmuştu. Padişah siyah cariyeye hitaben:
- Diğer cariyelerim bu kadar kıymetli bardağı kıramadıkları halde sen neden kırdın? dedi. Siyah cariyenin verdiği cevap ise çok takdire şayandı:
- Bana efendimin kalbi lazım, kadehin ne kıymeti olabilir. Yeterk ki onun kalbi kırılmasın!
Hükümdar, bu cevabın içerisinde diğerlerine gereken dersi vermiş bulunuyordu.

Yüzü güze fakat özü çirkin bir kadın, kocasının kalbini kırmaya devam ettikçe, kalbte açtığı yaraya güzellik olamaz.

İslam'da Kadın ve Aile, Mehmed Emre, Bedir Yayınevi, 1979, 6. Baskı

_ReAL!sT_

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

2

Tuesday, 2.09.2008, 12:38

Çok anlamlı ve ders çıkarmammız gereken bir hikaye teşekkürler paylaşım için.

yeşim

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 2.09.2008, 13:33

kalp kırmamak ok, ruh güzeligide ama suda var itaatkar kadın sevilen kadın. sevmesin beni padisah, bende o padisaha bunu bana verdin artık benim kıracaksamda bu karar benim olmalı.derdim
yada hediyeyi geri verir ozaman al bu senin zaten ister kır istersen ne yaparsan yap derdim.
kimse kusura bakmasın birileri beni sevsin diye kimsenin itaatkar maymunu olamam.
sevmesin beni kimse yada beni ben oldum icin haklarımla isteklerimle benide göz önüne alarak sevsin.cokta tın padisah beni sevmicekmiş.
ama paylasım icin cok tesekkür ediyorum.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Tuesday, 2.09.2008, 18:09

*Deniz*, cok hosuma gitti gercekten süper, tesekkür ederim :sevgi:

yeşim, Allah'a itaat ederek kulluk vazifemizi yerine getiririz, Velilerimize itaat ederek evlatlik vazifemizi, Padisah'a veya Devlet Yasalarina itaat vatandaslik vazifemiz, Sevgiliye/Koca'ya itaat e$lik vazifemiz :sirin:

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın
  • Konuyu başlatan "*Deniz*"

• Özel mesaj gönder

5

Tuesday, 2.09.2008, 18:21

Rica ederim arkadaşlar

Alıntı sahibi ""i-rem""

yeşim, Allah'a itaat ederek kulluk vazifemizi yerine getiririz, Velilerimize itaat ederek evlatlik vazifemizi, Padisah'a veya Devlet Yasalarina itaat vatandaslik vazifemiz, Sevgiliye/Koca'ya itaat e$lik vazifemiz :sirin:

Evet çok doğru katılıyorum aynen ;)

yeşim

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

6

Tuesday, 2.09.2008, 18:21

o yüzden iremcik ben öyle evli barkı hatun olcak bi yapıda deglim.ALLAHTAN sorumluluk duygum cok güclü babam diyoki.
biliyordumki büyürsen basıma bela olursun, gözün acılmadan seni evlendirdim.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Tuesday, 2.09.2008, 19:02

Alıntı sahibi ""yeşim""

o yüzden iremcik ben öyle evli barkı hatun olcak bi yapıda deglim.ALLAHTAN sorumluluk duygum cok güclü babam diyoki.
biliyordumki büyürsen basıma bela olursun, gözün acılmadan seni evlendirdim.

:lachab:

belkide evlenmemis olsaydin onun arzusunu cekicektin, insanlar hep sahip olamadiklarina özenir, bazende kaybettiginde anlar bazi seylerin degerini...

Hizmet etmek cok güzel bir vazife ve huzur verici :masum:

yeşim

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

8

Tuesday, 2.09.2008, 19:47

irem belki ,ama cok sanmıyorum.
biliyormusun ben cok vefalı bi kadındım aşiret gibi bir aileye 13 yıl bir köle gibi hizmet ettim.zaten becerikli bi yapım var kayın babam bana jet gelimin derdi.ve eşim sevgili eşim cok titiz bir erkekti halada öyledir.
günlük ütülü pantolonunu arabada kırısıyor diz izi oluyor diye hergün ütülerdim.
taki iki dirhem bi cekirdek evden cıkan kocacımın tüm sıklıgıyla capkınlık yaptını görene kadar.
sonra günlük ütüyü bıraktım yavastan.ama okadar saftımki sonra yavas yavas büyüdüm.onun gözünden hayatı görmeye basladım bakıs acım degisti.iykide degismiş.medeni köle olmaktan sıyrılıp, sorumluklarının bilincinde mutlu bi kadın oldum.
tabi bu arada hayat bana gercek yüzünü gösterdikce gecen 13 yılıma cok acıdım cok.
suan ne salakmısım diyorum ve cokta cocuk suan kocamda dahil hic bir erkegin o melikeyi hak ettini sanmıyorum.
ben evcilik oynadım irem, doydum fazlasıyla sek sekte oynadım ebelemecede hizmet bana huzur vermedi, birilerine lüks asamasında rahatlık verdi, banada yorgunluk ve mutsuzluk.
tarz meselesi kimi sever bunu, bunu seven bi sürü kadın tanıyorum.ama ben bu kadınlardan deglim.bak bunuda kesfettim.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Wednesday, 3.09.2008, 13:57

Insan hayatinda cok fazla celiskiler yasiyor..

Hikayede anlatildigi gibi bir itaat insana huzur verir ve sevgiyi artirir, ama eger ortada yapilmis ve affedilmemis hatalar varsa huzur bozulmustur.
En azindan kendi adina huzuru bulmus olmana sevindim büyük bir yara almis olsada evliligin, belkide hic iyilesmicek olan bir yara..

Ben insanlarin hata yaptiklarinda eger pismanlik varsa affedilmesi yönünde bir bakis acisina sahibim ve bu hata tekrarlanmamasi sartiyla güven duygusuda zamanla tekrar olusacaktir.
Güven, sevgidende, saygidanda önce geliyor ve sevginin veya sayginin olusmasini sagliyor..Itaat ise bu güven duygusundan kaynaklanir. Itaat ederiz cünkü güveniriz veya güvenmek zorunda hissederiz.

Yasadiklarin agir bir yük ...

yeşim

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

10

Wednesday, 3.09.2008, 14:27

kesinlikle haklısın irem itaat güvenin cocugudur. kesinlikle sana katılıyorum. bende agır hasarlı olan buya zaten güven duygusu.
ilac gibi artık etrafımdaki insanlarda aradıgım, yada güvenmem gerekmiyor, yasamam yeterli diyerek kurdugum mesafeli toplumsal diyaloklarım.
ben bunu insanlar insanlarım diyerek niteliyordum.bu güven duyguygusunu yakaladıklarım yada yakalıyamadıklarım.yinede derinlerde bi yerde tek güvendim ALLAH cünki herkese bi yamuk olasılıgı koyarım.herkese.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

11

Wednesday, 3.09.2008, 14:45

Alıntı sahibi ""yeşim""

tek güvendim ALLAH cünki herkese bi yamuk olasılıgı koyarım.herkese.

Insan inandigi veya inanmak istedigine güvenir zaten...