Giriş yapmadınız.

• "Masum Masum" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Masum Masum"

• Özel mesaj gönder

1

Wednesday, 20.08.2008, 17:13

Google Adsense l Kurulum

Google Adsense Programını az çok hepimiz biliriz, bilmesekte duymuşluğumuz mutlaka vardır.Hadi duymadınız yada bilmiyosunuz muhakkak görmüşlüğünüz vardır. Yok biz görmedikte diyorsanız bi aşağı bakın sonra devam edelim.

Tamam Görme işlemini hallettiğimize göre bilmeyenler yada duymayanlar için anlatıma geçebiliriz.

Google Adsense Nedir ?
Google Adsense, Kendi web sitelerini Adsense programına dahil edip global web üzerinde google tarafından yayınlanan text tabanlı reklamların yayınlanması ile kazanılan kolay para sistemidir.
Firmalar Google reklam politikasına dahil olur ve bir takım ücretler ödeyerek reklam verirler.Google reklamların daha çok kişilere ulaşması ve hedefi 12 ’den vurması için bu sistemi hazırlamıştır.Reklam gelirlerini paylaştırarak daha geniş kitlelere hitap eder.Sistem basittir.
Gaffur Limited Şirketi Google ’a 10 YTL ’lik reklam parası verir.Google bunun 7 YTL ’sini kendine ayırır, 3 YTL sini teşvik primi olarak biz adsense programına dahil olan taşaron web sitelerine dağıtır.Bu sayede reklamlardan hem google kazanır hem biz kazanır hemde reklam geniş kitlelere ulaşır.
Şimdi işi ticari bir boyuta dökelim. Benim web sitem var;
Domain Masrafı : 20 YTL ( Yıllık )
Hosting Masrafı : 1200 YTL ( Yıllık )
Diğer Giderler : 200 YTL ( Yıllık )
Toplam 142 YTL para tuttu.Bunu aylık olarak ödeme yapmak isterseniz , ayda ortalama 119 YTL yapıyor.Cepten giden bir para.
Neden Web Siteniz para kazanmasın ve kendi kendini amorti etmesin Bunu nasıl yaparım ?
Bu Sistem için öncelikle Google Adsense Reklam sistemine dahil olmanız gerekmektedir.Bunun için Google Adsense sistemine kayıt olmanız gerekir.
Aşağıda resme edilen kayıt formunu google üzerinden doldurarak ilk adıma başlıyabilirsiniz. Kayıt formuna erişmek için tıklayın.

Kayıt formunu doldurduğunuz zaman google size bir doğrulama mail’i gönderir.Doğrulama işlemine takiben web siteniz onay için beklemeye alınır.
Bir web sitesinin onay süresi 1 ile 7 hafta arasında olabilir.
Onay işlemi olduğunda belirtiğiniz mail adresine bir e-posta düşer ve işlemin onay aldığı yada almadığı konusunda bilgi verilir.Biz yazımıza onay almış gibi devam edelim.Almadıysanız zaten okumayada pek gerek yok : )
Onay verildiğinde www.google.com/adsense adresinden panelinize giriş yapabilirsiniz.
Giriş ekranı aşağıdaki gibidir.

Giriş Yaptığınızda aşağıdaki gibi bir ekran ile karılaşırsınız.

Şimdi artık size Reklam kodunuzu oluşturup web sitenize koyarak tıklama başına para kazanma kısmı kalıyor.
Kodu oluşturmak için, Yukarıda bulunan Menüsüne giriyorsunuz.Karşınıza Şöyle bir ekran geliyor.

Şimdi karşımıza iki seçenek geliyor.Açıklamaya gerek yok zaten ikiside altında kendini resimle ve yazıyla açıklıyor Size uygun olanı seçip Devam et Diyorsunuz.
Karşınıza gelen yönergelerde görünecek reklamlarınızın renklerini, şeklini, hangi reklamların ayarlanacağını seçiyorsunuz ve devam et diyorsunuz.
En son Karşınıza gelen ekran da Gönder ve Kodu al butonuna tıkladığınızda Google sizin için, size özel bir adsense kodu hazırlıyor ve bunu kayıt altına alıyor.Artık bütün işimiz bu kod ile.
Kod sayfası aşağıda resimlenmiştir.

Şimdi karşımıza çıkan JavaScript kodunu sayfaımızda nerde görüntülemek istiyor isek oraya yapıştıryoruz.
Örneğin;
<bOdy> </bOdy> tagları arasına olabilir.
10 dakika içinde reklamlar görüntülenmeye başlıyor. Artık hazırız.
Özetlemek gerekirse bize neler gerekiyor.
Google Reklam Politikasınave Poliçesine uygun bir web sitesi
Google kayıt işlemi ve kayıt’ın onaylanması
Adsense Kodlarının web sitesine yerleştirilmesi.

Evet arkadaşlar Adsense Hakkında kurulum işlemi bu şekilde.
İşleyiş hakkında sorular için Google l Sorular ve Cevaplar kısmından destek alabilirsiniz.

Not:Alintidir

• "60GeNCLiK" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Wednesday, 20.08.2008, 17:15

Masum Masum, Emegine SagLik Güzel PayLasim İçin Tskler

omer68

Stajyer

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 18.09.2008, 16:22

Ben de sitemde google reklamları yayınlıyorum. Biriken para 100 doları geçti. 7 mayıs 2008 çarşamba günü test ödemesi başlattıklarını 10 gün içinde hesabımda olacağını bildirdiler. Ancak bugüne kadar herhangi bir ücret hesabıma yatmadı. Hesabı yanlış vermiş olabilirim diye yeniden girdiğimde "Bu hesap zaten var" diyor. adsenseye 3 kez mesaj yazdım ama üçünde de otomotik mesaj geldi. bazı işlemleri yapmamı istediler. Dediklerini yaptım sonuç aynı. Bu konuda da bilginiz var mı?

• "D3NiZLi-Li" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 20.09.2008, 17:21

Masum Abla, guzel bilgi icin tskrler abla

FIRAT_97

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Sunday, 21.09.2008, 19:13

PYLASIM COK GUZEL TSKLER

6

Sunday, 21.09.2008, 22:17

omer68,

Ne zaman ödemem yapılacak?

Ödemeleriniz bekletilmede değilse, yazıyla (elektronik posta dahil) aksi belirtilmedikçe ve kazancınız 100$ veya üzeri ise sitenizde Google reklamlarının görüntülendiği her takvim ay sonundan yaklaşık 30 gün sonra Google çekiniz veya EFT ödemeniz gönderilecektir.

Örneğin, Ocak'ta 40 $ ve Şubat'ta 70 $ kazanmışsanız, ödemeniz Mart'ın sonunda gönderilecektir.

Eğer kazanç bakiyeniz ay sonunda 100 $'ın altında ise, bu bakiye, bu sınır aşılana kadar, sonraki aya aktarılacaktır. Bakiye içerik için AdSense ve arama için AdSene kazançlarının toplamını kapsar.

Eğer bir yayıncı Şart ve Koşulları veya policiesprogram kurallarını ihlat etmişse, ödemeyi (muhtemel ihlalleri soruşturmaya başladıktan itibaren) her an durdurabilir, yayıncının hesabını borçlandırabilir ve/veya reklamcılara yayıncının sayfasında veya arama sonuçlarında oluşan tıklamalar için geri ödeme yapabiliriz. Buna ek olarak, yayıncı Google AdWords hesabıyla ilgili Google'a borçlu kalmış ise, ödemesini borç ödenene kadar durdurma hakkını elimizde tutarız. gibi

Ödeme koşulları ile ilgili tüm tanımlar için AdSense https://www.google.com/adsense/localized-terms 'na bakınız.

Daha fazla bilgilendirme için https://www.google.com/adsense/suppo...c.py?topic= 134 link yardımcı olabilir.

Anlamadığınızı varsayarak bir örnekte ben vermek istiyorum.

Örnek;
Mart Ayındaki kazancınız 10$ (beklemeniz gerek)
Nisan Ayındaki kazancınız 50$ => 10(mart)+50(nisan) : 60$ (Beklemeniz gerek)
Mayıs Ayındaki kazancınız 39$ => 60(mart-nisan)+39(mayıs) : 99$ (yine beklemeniz gerek)
Hazıran Ayındaki kazancınız 10$ => 99(mart-nisan-mayıs)+10(haziran) :109$ (işte ödemeniz Temmuz ayında sizindir.)

Örneği kısaca açıklamak gerekirsek : Hesap toplamı 100$'ı geçtiğiniz aydan sonraki ay ödemeniz size yapılıcaktır. tabi banlanmassanız.

Alıntıdır...

perihan

Orta Düzey

• "perihan" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 11.07.2010, 20:42

bende isderim

bende bende isderim ben para var mek isdemiyorum googleye hemen eklemek isidyorum ya sen benim sitemin prasi 10 ytl ver ben sana gön derim kontor den olur olur mu? :sleeping: