Kur'an-ı Kerim'deki 114 Sure Tanıtım Widget'ı
Kapsamlı Sure Rehberi
Değerli Alalturka forum üyeleri ve ziyaretçileri, siteniz için tasarlanan bu widget, Kur'an-ı Kerim'in başlangıcından sonuna kadar yer alan 114 surenin tamamını içermektedir. Amacımız, ziyaretçilerinize temel dini bilgileri hızlıca sunarken, Kur'an surelerinin isimlerinin anlamlarını ve ana konularını öğrenmelerine olanak sağlamaktır.
Widget, önceki tasarımlarımızla aynı görsel bütünlüğü koruyarak, kolay okunabilirlik ve pratik erişim sunar. Sureler, kronolojik sıraya göre listelenmiştir.
Sekme ve İçerik Düzeni
114 surenin tamamı, aşırı uzunluğu önlemek için dengeli bir şekilde **10 ayrı sekmeye** bölünmüştür. Bu düzenleme sayesinde, kullanıcılar 1. sureden 114. sureye kadar (Fatiha'dan Nas'a) rahatça gezinebilirler.
Her sure için şu bilgiler özetlenmiştir:
- **Sıra ve Adı:** Sure'nin Kur'an'daki sırası ve adı.
- **Anlamı:** Sure adının sözlük anlamı.
- **Kısa Tanıtım:** Sure'nin ana konusu veya önemli bir özelliği.
Kurulum Talimatları (Iframe Kodu)
Aşağıdaki **TAM HTML KODU** bloğunu kopyalayıp sunucunuzda 114-sure-tanitim.html adıyla kaydettikten sonra, sitenize aşağıdaki iframe kodu ile yerleştirebilirsiniz.
<iframe src="/sunucunuzdaki/dosya/yolu/114-sure-tanitim.html" width="350" height="750" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
**Not:** Önerilen minimum yükseklik height="580" olarak ayarlanmıştır. ve Tüm Wordpress, Joomla , Blogspot gibi platformlara uygundur.
Iframe Ölçüleri Hakkında Geniş Açıklama
Widget'ı ana sayfanıza sorunsuz entegre etmek için *iframe* etiketinin ölçü ayarları kritik öneme sahiptir. Bu ayarlar, gömülen sure listesinin ana sayfanızda ne kadar yer kaplayacağını ve nasıl davranacağını belirler.
Kullandığımız ölçüler şunlardır:
- **Genişlik (`width="350"`):** Widget'ın yatayda 350 piksel olmasını sağlar. Bu sabit ölçü, tasarım bütünlüğünü korur.
- **Yükseklik (`height="750"`):** Widget'ın dikeyde kaplayacağı alanı belirler. Yüksekliği artırmak, içindeki kaydırılabilir bölgeyi genişleterek okuma konforunu artırır.
Ayrıca, kullanılan **`scrolling="no"`** parametresi, iframe'in bulunduğu ana HTML sayfanızda fazladan bir dikey kaydırma çubuğu oluşmasını engeller. Sure listesi içindeki kaydırma işlemi ise, widget'ın kendi içinde uygulanan özel CSS kodu (`overflow-y: auto;`) ile sağlanmaktadır. Bu sayede, sitenizin genel düzeni bozulmaz ve çift kaydırma çubuğu sorunu yaşanmaz.