Sie sind nicht angemeldet.

Easymail

Fortgeschrittener

• »Easymail« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 24. September 2006

• Nachricht senden

1

Dienstag, 20. Februar 2007, 18:00

Kopan Parmak büyüdü

Arkadaslar ilgimi cekti, sizinle paylasmak istedim bu haberi. Acaba böyle birsey gercektende olabilirmi? Kertenkelelerdeki gibi kopan kuyruklarin yerine gelmesi sirrini insanlar üzerindede bir sekilde yapabilmek düsüncesi, benim icin sadece bi hayaldi elbette, bendede olusmustu. Fakat bunun gercek olabilecegini hic zannetmiyordum.
Bu haberde aksi iddia ediliyor:

Amerikalı Lee Spievack’ın parmağının tırnaklı kısmı, bir kaza sonucu koptu. Spievack, tedavi için yaralı kısma domuzların sidik torbasından elde edilen "domuz tozu" tatbik etti. Spievack’ın parmağı, kısa sürede, kertenkele ve semenderlerin kopan kuyruklarının yeniden oluşması gibi, eski haline geldi. Bilim adamları, şimdi bu olaydaki esrarın peşine düştü.

ABD’nin Cincinnati kentinde dükkan sahibi Lee Spievack’ın parmağının tırnaklı bölümü, motorlu maket uçağının pervanesini incelerken kaza sonucu koptu. Spievack, parmağının tedavisi için "domuz tozu"nu denemeye karar verdi. Spievack’ın emekli cerrah kardeşi Alan, domuzların sidik torbasından elde edilen "domuz tozu" üreten bir şirketin sahibiydi. Alan, hemen gerekli tozu kardeşine yolladı. Spievack, olayın devamını şöyle anlattı:

"Toz geldikten sonra, iki günde bir yaralı bölgeye tatbik ettim. Parmağım, 4 hafta içinde eski haline kavuştu. Yeniden büyüyen bölüm, sanki biraz hissiz gibi. Ancak yeni gelişen tırnak, diğerlerine oranla iki misli daha hızlı uzuyor. Doğrusu çok etkilendim."

YARALILARA UMUT

Basında çıkan bu türdeki haberler üzerine, San Antonio kentinde yaralı askerlerle ilgilenen Fort Sam Houston uzmanları, kopan organların yeniden gelişmesi konusundaki araştırmalara ağırlık vermeye başladılar. Özellikle, çatışmada parmaklarının tümü ya da bazıları kopan askerlerin, organlarını yeniden kazanmaları için, bu konuda olağanüstü bir yeteneğe sahip olan kertenkele, semender ve fareleri inceliyorlar.

Bu kapsamda bir yandan araştırma yapılırken, bir yandan da yaralı bir askerin parmaklarının koptuğu bölge, küçük bir operasyonla yarıldı ve Lee Spievack’ın yaptığı gibi, domuz tozu tatbik edilerek sonuç beklenmeye başladı. Projeyi yöneten Pittsburgh Üniversitesi uzmanlarından Dr. Stephen Badylak, "Bu, karanlıkta ateş etmek gibi bir şey. Ancak domuz tozu tatbik edilen kişilerin başka şansları da, kaybedecek bir şeyleri de yok. Bilimsel açıdan konuşursak, henüz hiçbir şey hazır değil" dedi. Dr. Badylak, Spievack’ın parmağına ne olduğu ve nasıl etkilendiği konusunun açıklık kazanmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=15505&cat=200&dt=2007/02/20

MAHO

Schüler

Registrierungsdatum: 7. Januar 2007

• Nachricht senden

2

Dienstag, 20. Februar 2007, 18:28

WAY BEEEE :shock:

maxma

Profi

Registrierungsdatum: 23. November 2006

• Nachricht senden

3

Dienstag, 20. Februar 2007, 22:31

Paylasimin İciin Tsk .. Dunyada Hersey Mumkundur Sözü Vardi Demekki Böle Birseyde Olabilirmis..

~~Sunny~~

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 20. September 2006

• Nachricht senden

4

Sonntag, 25. Februar 2007, 22:07

Hmm gercekten ilginc bir haber....belki bu parmagi kopan insanin diger insanlara nazaran farkli bir bünyesi vardir....yoksa bende hic zannetmiyorum böyle birseyin gercek olacagini....

slowcu

Meister

• »slowcu« ist männlich

Registrierungsdatum: 2. Juni 2007

• Nachricht senden

5

Dienstag, 26. Juni 2007, 00:59

insan oglu iste ne olacagi belli olmayan varlik :D

Registrierungsdatum: 14. Juni 2007

• Nachricht senden

6

Sonntag, 8. Juli 2007, 23:40

KURBAN OLDUGUM ALLAH NELERE KADİR YAW

ahmed_66

Anfänger

Registrierungsdatum: 8. Dezember 2006

• Nachricht senden

7

Montag, 9. Juli 2007, 09:29

ALLLAH C.C HERŞEYE KADRİDRİ HER SEYİ ONUN ELİNDEDİR İSTERSE ÖLÜYÜ BİLE DİRİLTİR.....

8

Montag, 9. Juli 2007, 09:48

belimi olur olur olur kaldıki tıpta insanların karaciger bagarsak olmucak organlarının kendini yeniledigi görülmüstür hayatı kalıplara sokacak kadar hakim degiliz ona yasamın sahibi var eksikleri yaradan fazladanda verir paylasımın icin tesekürler sagolasın

FILLOZOF

Schüler

Registrierungsdatum: 28. Januar 2008

• Nachricht senden

9

Dienstag, 12. Februar 2008, 20:28

ilginç, kök hücre hakkındaki calısmalar daha kesin sonuç vermemişken,Amerika da böyle bir olay olması düşündürücü.
Parçalanan bir organın kendini bu sekilde yenilemesi günümüz imkanları ile imkansız.Mesela kopan bir bacağın yenilenmesi çok ilginç olurdu.Aynı kuyugu kopan bir kertenkelenin kuyruk yenilemesi gibi...
Sansasyon yaratmak için yapılan bir amerikan oyunu gibi geldi bana...

Paylaşım için teşekkürler

Masum Masum

Erleuchteter

• »Masum Masum« ist weiblich

Registrierungsdatum: 31. Januar 2008

• 1366852
  • Nachricht senden

10

Dienstag, 12. Februar 2008, 20:44

iyhhh acayip oldum, olurmu olur yani , ama resim acayip :S
Cogalirsin ×
Artarsin +