Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• Konuyu başlatan "DeliRüzgar"

• Özel mesaj gönder

1

Saturday, 25.04.2009, 04:48

Ben Bir Engelliyim

Falatcast destek sitelerinde ne yazıkki bir tane dahi engelli teması yok varda ben görmediysem ki aramama rağmen karşıma çıkmadı kusuruma bakmayın ama yoksa yazık diyorum ,gercekten yazık....
Unutmayalımki her saglam birey potansiyel bir engellidir..
Evet bu bir sitemdir,sitemimi anlayışla karşılyacağınızı umuyor tüm allaturkaa ailesine iyi gceler diliyorum..

Sevgili engelli kardeslerim iyi günlerde kulanmanız dileğiyle..
DeliRüzgar belirtilen dosyaları ekledi:

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek

• 990289
  • Özel mesaj gönder

2

Saturday, 25.04.2009, 07:23

Emeğinize sağlık güzel bir tema olmuş.

Ama temaları engelli ya da engelsiz diye sınıflandırmak bence illakide olması gerekli bir durum değil. (hele ki sitem etmenizi gerektirecek bir durum değil)

Engelli olunca diğer temaları kullanamıyor mu arkadaşlar, buna engel olan nedir?
Engelleri, temaları kullanamamayla alakalı değil sanırsam. Ya da engelsiz arkadaşlar da bu DJ engelsizdir mi yazmalılar anlamadım. Sonuçta bütün temalar sistem tarafından açılıyor ve hepisinin çalıştırılması, kullanılması aynı şekilde işliyor.
Belediye otobüsü olsa ilave merdiven, kaldırım olsa kolay inilir-çıkılır bir zemin, uçak olsa merdivenleri onların rahat kullanabileceği şekilde dizayn edilmiş sistemler vs... kullanılabilir ama herkesin kullandığı bir temayı neden engelli kardeşlerimizde kullanmasınlar? Burası tema değilde, bilgisayar firması olsaydı bu siteminiz tam yerine yapılmış derdim ben.
O zaman radyolarda çalınan şarkılar neden engelliler için tasarlanmıyor bir de buna sitem beklerim mesela.
Umarım kimsenin kırılmasına sebebiyet vermeden durumu açıklayabilmişimdir.

Tekrar emeğinizden dolayı teşekkürler.
Dediğiniz gibi ''Bugün sağlam olan her insan yarının potansiyel engellileridir''

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 25.04.2009, 20:26

Selam,öncelikle begendiginize sevindim sagolun..

Konuyu fazla sulandırmadan acizane birseyler karalayayim , sevgili deKR@ size öncelikle teşekkür etmek istiyorum nedenmi? çogu kisinin aklına gelmyen bazı seyleri burda zikretmen hatırlatman güzel olmuş..
Nüfusumuzun %10 luk dilimini oluşturan engelli kardeşlerimizin hatırllanmasını istemek kadar doğal birsey olamaz..
Biz sadece ve sadece bir eksiği gördük ve kapı araladık gerisi size kalmıştır bizim sıfatlarla zamirlerle tümleçlerle işimiz olmaz herşeyi hatırlayanların engelileride hatırlanmasını istedik... umuyorumki araladıgımız bu kapı sonuna kadar açılır ve engelli kardeşlerimizde unutlmadıklarını hatırlandıklarını görürler..
Sevgili allaturkaa.de ailesi, sürçü lisan ettiysek af ola hoşça ve dostça kalın..
sevgi saygı ve muhebbetle..

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 25.04.2009, 20:34

sevgili rüzgar öncelikle tema için çok teşekkürler harika olmuş ellerine sağlık
Engelli arkadaşlarımızın hatırlanması hatta onlar için özel bir şeyler yapmak ne kadar mutluluk verici bir olay bu temayı engelli olan bir dj arkadaşımız görmüş ve kullanmaya başlamış
Onun mutlu olması benide çok mutlu etti bu arkadaşlarımız özeldir
ilgi ve anlaşılmak ve kendilerini ifade edebilmek onları mutlu eder.
Diğer bir konu size katılıyorum bende hiç engelliler için tema görmedim ama bu ülkede kutlanan özel günler için temalar hazırlanıyorsa arkadaşlarımız içinde tema hazırlanabilir
Bu bizlerin eksikliğidir. Ben bunun bir belediye hizmeti ile bir tutulmasınıda yadırgadım
Cevabımı temanın altına yazacaktım ama henüz yanıt yazılamıyor eminim görevli arkadaşlar bu yazıyı yerine taşırlar

NOT
az önce yaşadığım bir olay beni üzdü sevgili beratcan ben konuyu yanlış yere açmış olabilirim fakat kurallar çiğnenmedikçe ve kimseye hakaret etmedikçe burda yazan her üyenin yazısının çok değerli olduğunu ve asla yok edilmeyeceğini düşünüyordum silinen ve yok edilen mesajımın kopisi aynen yukarda hiç olmazsa çöpte kalabilir yada görevli arkadaşlar tarafında uygun bölüme taşınırdı

• "Real Love" bir kadın

• 1098722
  • Özel mesaj gönder

5

Saturday, 25.04.2009, 21:03

DeliRüzgar, cook güzel düsünmüssünüz paylasim icin cook tskler
deKR@, size katiliyorum

evdekiler

Profesyonel

• "evdekiler" bir erkek

• 1281704
  • Özel mesaj gönder

6

Sunday, 26.04.2009, 00:34

Sevgili DeliRüzgar emeginize salık bu eksikliği fark edip tamayı yaptığınız için teşekkürler.

Segili alaturka üyeleri bende bir engelli olarak dj lik yapıyorum ve bir süre beni ifade edecek bir tema aradım ama malesef bulamadım.

deKR@ arkaşın düşünceleri beni çok şaşırtı bu tema işi ile beleyiye hizmetleri ile kayaslaması beni düşündürdü bilmem eksiklik bende de olabilir ben bir alaka kuramadım tema ile belediye hizmetleri arasında.

Sevgi ve saglarım ile.

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 26.04.2009, 02:01

[/i]Teşekkürler sevgili kardeşim Delirüzgar böyle engellilerin önemine işaret eden teman harika olmuş bende bir engelli olarak kutlarım seni canı gönülden tek kelimeyle harikasın..

zuqo

Orta Düzey

• "zuqo" bir erkek

• Özel mesaj gönder

8

Sunday, 26.04.2009, 02:19

Güzel bir tema çalışması, emeklerinizden dolayı teşekkürler.
Böyle bir konunun gündeme getirilmesi, engellilerinde bizler gibi insanlar olduklarını unutmamak güzel birşey.

DEKRA'ya atıfta bulunmuş ve yadırgamış bazı arkadaşlar ama tema konusunda kendisine katılıyorum, ayrıca belediye hizmeti olmadan engelliler zor durumda kalırlar; hayatları aksar, kimsenin kendilerini düşünmediği kanısına kapılırlar (çokta haklıdırlar) üzülürler,özgüvenleri kaybolur vs... temalar engelliler için düzenlenmezse bunun hayatlarında o kadar büyük bir eksiklik olacağını sanmıyorum.
Ayrıca engelliler için tasarlanmış temaların diğer temalardan farkı nedir? üzerinde ben bir engelliyim yaftasının bulunması mı? Sokaklar da da onca insan dolaşıyor bence beyin, düşünce, insanlık, hoş görü engelli oldukları halde üzerlerinde ' BEN BİR ENGELLİYİM' etiketi, tabelası göremiyorum.

Sonuçta bir tema, bütün özellikler; buton sayısı, sistem gereksinimleri vs... herşeyiyle aynı özellikleri taşıyor. Temanın bir yerlerinde bu ibarenin bulunması yerine, bu temayı kullanan arkadaşların veya radyoların (ve tüm radyo + insanların) bu konuya eğilimleri daha önemli diye düşünüyorum.

• "öcüğün_böcüğü" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Sunday, 26.04.2009, 02:38

Bende [b]deKR@ nın ve zuqo nun düşüncelerine aynen katılıyorum.Temalarla belirtmenin hiç gereği yok bu durumu.Bu onların engellerine daha da engel katmaz mı, insanların onlara daha farklı yaklaşımlarına, ayrıcalık tanımalarına neden olmaz mı? Üstelik bu durumdan gündelik hayatta yeterince muzdarip olmaları cabası.Bırakalımda engellerini bari burda yok etsinler, burada normal bir birey gibi hissetsinler kendilerini.Eminim sanal alem bile olsa burası, biyerlerde kendilerini engelsiz olarak görmek isterler.[/b]

• Özel mesaj gönder

10

Sunday, 26.04.2009, 07:53

Burada bir tema yapılsın üstünde engelli ibaresi olsun ve tüm engelliler bir hasarları olduğunu bir eksikleri olduğunu belirtilsin demiyorum aslada böyle bir düşüncem olmaz
Anlatmak istediğim her özel güne ait bir tema hazırlanırken neden bu arkadaşlara özelde tema hazırlanmıyor bilindiği gibi ülkemizde engellilere özel bir gün var hiç olmazsa o gün bu çalışmalar paylaşılabilir,
Bu asla bir acıma duygusu değil sadece onları hatırladığımızın ufak bir işareti olmazmı?

• Özel mesaj gönder

11

Sunday, 26.04.2009, 13:49

zuqo,begendiginiz için teşekkürler ancak beğenmek yetmiyor...

Bana bilmediğim bir şey anatın olayı sulandırarak eksikliginizi gideremezsiniz ... Herkes kendi alanında çalışsın sizde kendi alanınızda... ve duygularınızda engellilerede yer açın..
Hey ahali bakın bu bir engeli temasıdır gibi nahoş bir duruma olayı sokmayın... yaftalaştırmayın konuyu, ne demek yafta kim kimi fişliyor duygularınızı fişleyin ...Dikkat edin yazınıza bu kadar ucuz degil,basit degil..
Devletin yılda 1 gün düşündügü engelileri siz 1 saat bile düşünmemişsiniz düşünün ve bu eksikliginizi kabul edin ve yerel yönetimlerin arkasına gizlenerek bilindik seyleri burada yazarak konuyu sulandırmakla sanki bir sey yapmışsınız gibi arz etmeyin kendinizi...
Bizi anlayan çok güzel anlıyor biz duygularınızda sadece engelilerede yer açın onlarıda düşünün diyoruz hepsi bu..
Burda yazdıklarım kişilerin üslubuna göre şekilenmektedir ve o şekildede şekilenecektir umarım kimse kırılmamıştır..
Teşekkürler..

-------------
www.allaturkaa.de Falatcast Radyoculuk konusunda rüştünü isbatlamış kendni kabul etirmiş saygın bir sitedir.
Temalar düşüncedir aşktır sevgidir hüzündür kısaca duguların dışa yansımasıdır ve bunun örneklerini burda fazlasıyla görmekte ve istifade etmekteyiz burdan tüm Alla Turkaa emekçilerine emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum sağolun varolun..

murat_10

Profesyonel

• "murat_10" bir erkek

• Özel mesaj gönder

12

Sunday, 26.04.2009, 13:54

DeliRüzgar emegine saglik cok guzel olmus dusunceleinize katiliyorum

evdekiler

Profesyonel

• "evdekiler" bir erkek

• 1281704
  • Özel mesaj gönder

13

Sunday, 26.04.2009, 14:49

evet Delirüzgar ın düşüncelerine sonokadar katılıyorum kunuyu sulandırmayalım lütfen kumukurulışları herharde görevlerini yapacaklar bu oların görevleri bu ülkede tam anlamı ile herkes görevini yapsa................

• Özel mesaj gönder

14

Sunday, 26.04.2009, 14:53

emeginize saglik iyi düsünmüsünüz ve size katiliyorum deli rüzgar

anjin

Acemi

• Özel mesaj gönder

15

Sunday, 26.04.2009, 20:14

DeliRüzgar çok güzel bir çalışma yüreğinize sağlık ayrıca duyarlılığınız için sizi kutluyorum

• Özel mesaj gönder

16

Sunday, 26.04.2009, 20:14

Deli rüzgar engellilerin duygu ve düşüncelerini yansıtan güzel bir tema emeklerine sağlık çok güzel

• "öcüğün_böcüğü" bir kadın

• Özel mesaj gönder

17

Sunday, 26.04.2009, 21:18

Olayı abartan sizlersiniz bence.Devletin bir gün düşündüğünü siz bir gün bile düşünmemişsiniz yazıyorsunuz.Bunu siz bilemezsiniz ki.Böyle bi saçmalık olamaz.

Çocukluğumuzda, mahallemizdeki engelli bir çocuk veya yetişkinden hep korkutulduk.Onlara zararlı bir canlıymış gibi baktırıldık.Yani tamamen bizim gibi olmayan her insanı yaşamımızın dışına itmemiz öğretildi.Bu cümlelerime şimdi çoğunuz tepki vereceksiniz olur mu öyle şey diye.Ama hepinizde biliyorsunuz ki bu hep böyle süregelmiş bişey.Bu engelliler kimi zaman taklit edilerek sözüm ona normal insanlara bazen eğlence olur, bazen de engelli durumları uluorta herkesin içinde söylenerek bu insanlar toplumdan iyice koparılır.

Zaten hayatlarında yeterince yerin dibine giren, sanki böyle olmayı kendileri seçmişler gibi insanlar tarafindan dışlanıp, hor görülmekten bikip usanan bu insanları bari burada rahat bırakalım.Burada normal insanlardan farklı olmadıklarını hissetsinler özgürce.

Engelleriyle değil, kişilikleriyle tanıyalım onları müsadenizle..

canem

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

18

Sunday, 26.04.2009, 21:24

Ben açıkcası şaşırdım neden engelli teması yok çünkü engelli yada engelsiz ayrımımı yapacagız o zaman asıl hatayı etmiş olmuyormuyuz ..

Birinin bacaklarının ayakta birinin oturur olması neyi değiştiriyor aramızda çokmu fark oluyor...

Lütfen istirham ediyorum bu ayrıma mahal vermeye gerek yok..

• Özel mesaj gönder

19

Sunday, 26.04.2009, 21:41

Sayın öcüğün_böcüğü
evet saçma diyorum bu yazdıklarına
Bana asla bir engellinin öcü olduğu öğretilmedi ve ben asla hiç bir engelliden korkmadım
Ne demek hepimiz biliyoruz siz bunu nasıl genelleme yaparsınız hangi vicdan içinde sevgi olan hangi ebeveyn veya hangi toplum böyle bir zihniyette olur
Bir engelli nasıl olurda normal bir insana eğlence olur siz neye dayanarak bunu yazabiliyorsunuz ?
Bunu normal degil A normal insanlar yapar
Burada verilen mesajı anlamayan zihniyet engelli dostlarımızı öcüde yapar alay konusuda yapar hatta onların engllerini eğlence konusu bile yapar
Yazık yaa çok yazık
Verilen mesaj sadece onların hatırlanması yada hatırlandıklarını hissettirmemizdi siz bu şekilde yazarak sadece olayı büyütür bir tartışma yaratırsınız

Ve onları düşünmediğimizi yazarken lütfen çok dikkat edin genelleme yapmayın
kimin neyi düşündüğünü siz nerden bileceksiniz

• Özel mesaj gönder

20

Sunday, 26.04.2009, 21:59

Bu konuda bize teveccüh gösteren tüm arkadaslara sevgi ve saygılarımı gönderiyorum teşekkürler arkadaşlar..