Sie sind nicht angemeldet.

• »DJ~BEYTO« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 5. November 2007

• Nachricht senden

1

Montag, 29. Dezember 2008, 01:44

HiCRi YILBASI

Bu gun (29-12-08) tum islam aleminin ilk takvim gunu olarak kabul ettigi Mekke ye hicret in 1430. senesi Hicri yilbasi niz hayirli ugurlu olsun.

ASMALI

Schüler

Registrierungsdatum: 18. November 2007

• Nachricht senden

2

Montag, 29. Dezember 2008, 17:05

sağolun sizlerinde..

60GeNCLiK

Meister

• »60GeNCLiK« ist männlich

Registrierungsdatum: 1. Januar 2008

• Nachricht senden

3

Montag, 29. Dezember 2008, 19:31

Tskler Tümm Allaturka Ailesinin Hicri Yilbasi Kutlu Olsun

DAMRAM

Profi

Registrierungsdatum: 2. März 2008

• Nachricht senden

4

Montag, 29. Dezember 2008, 21:03

[b]Hicri Takvimimizin birinci ayina ve 1430 yiLina uLa$mi$ oLacagiz bu gece insaaLLah...

Rabbimiz tüm inSanLık için hayırLara vesiLe eyLesin... önümüzdeki 1430. hicri yıLımızı...
SagLikLi..HuzurLu..MusLuman aLemine bereketLi ve saadetLer doLu bir yiL oLmaSini Rabbimden diLerim...

Hiç merak ettiniz mi... hicri takvim kimin zamanında nasıL başLadı..

Muharrem ayı nasıL birinci ay oLarak tespit ediLdi?.. Eğer bu yazıyı okuma sabrını gösterirseniz hicri takvimin başLangicini hayaLinizde canLandırmakta zorLuk çekmeyeceksiniz....

OLayı vakıaya uygun oLarak $öyLe canLandıraLım isterseniz....

Güneş yakıcı sıcaklarını Medine sokaklarında olanca etkisiyle hissettirirken adresi belli evlere haber verme görevini tamamlayan Abdullah, dönüp meşveret binasının kapısında tekrar beklemeye başladı.

Çok geçmedi haber verdiği evlerden çıkan zatlar da tek tek yolda görünür oldular. İşte ashabın ileri gelenlerinden Saad bin ebi Vakkas... İşte Talha... Şu gelen de İmam-ı Ali olsa gerek... Yolda görünenler vakit kaybetmeden aceleci adımlarla meşveret binasına giriyorlardı.

Uzaktan biri daha göründü. Bu, Halife Hazreti Ömer'in ta kendisiydi. Meşveret meclisini de o davet etmişti zaten. Nitekim içeriye girer girmez vakit kaybetmeden, Allah'a hamd, Resulü'ne de salat-ü selamdan sonra konuya girdi:

-Devlet işlerine tarih koymakta zorluk çekmekteyim. Gönderilen evraklarda kimi Resulullah'ın hicretinden önce diyor, kimi de sonra diye tarih koyuyor. Böylece bir tarih tespitine ihtiyaç ortaya çıkıyor. Artık kendi tarihimizi başlatma zamanı gelmiştir. Bir mühim olayı tarih başlangıcı olarak tespit ve ilan etmeliyiz. Karışıklık son bulmalıdır. İşte bunun için davet ettim sizleri...

Mecliste hazır bulunanların hepsi de böyle bir tarih tespitine gerek görüyorlar, ancak hangi olayı tarih başlangıcı olarak kabul edeceklerini pek kestiremiyorlardı.

Zira Efendimiz'in hayatının her ayı, her günü bir tarih başlangıcı olacak kadar mühim olaylarla doluydu. Nitekim Saad bin ebi Vakkas kendisini çok meşgul eden olaya ait teklifini yaptı:

-Ey müminlerin emiri, dedi, ben Resul-ü Ekrem (sas) Hazretleri'nin vefatını tarih başlangıcı olarak teklif ediyorum. Bu, çok büyük bir olay!..

-Peki ,sen ne dersin ya Talha? Saad'ın teklifini duydun, uygun buluyor musun?..

-Ben böyle üzüntülü bir günü tarih başlangıcı yapmayı uygun bulmuyorum. Bunun tam aksine Resulü Ekrem'in (sas) doğumunu tarih başlangıcı olarak teklif ediyorum.

-Peki, ya Ali! Sen ne dersin?.. Bir de seni dinleyelim. Teklifleri duydun...

-Ben bu iki mühim olayın ikisinden de mühim üçüncü bir olayı teklif etmek istiyorum.

-Neymiş Resulullah'ın doğumundan da ölümünden de mühim olan olay?

-Hicret!.. Müslümanların İslam'ı yaşamak ve yaymak için her şeylerini Mekke'de bırakarak Medine'ye hicretleri. İlk Müslümanların imanı uğruna mallarını, mülklerini, hatta aile efratlarıyla birlikte bütün akraba ve yakınlarını dahi bırakarak, bir torba içine koydukları bir avuç hurma ve bir parça kuru ekmekle yola çıkmayı göze alışları, tarih boyunca unutulmayacak çapta bir fedakârlık örneğidir. Ben bu fedakârlık örneği hicreti, tarih başlangıcı olamaya layık bir hadise olarak görüyorum...

-Ne dersiniz ey Resulüllah'ın aziz ashabı?.. Müslümanların Medine'ye hicretlerini İslam tarihinin başlangıcı olarak tespit ve ilan etmemize?

-Ben Ali'nin bu teklifini yerinde buluyorum.. ben de.. ben de....

Böylece Hazreti Alinin (ra) teklifiyle Resulüllah'ın (sas) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği sene İslam tarihinin ilk senesi, ilk hicret kafilesinin yola çıktığı öteden beri mübarek bilinen Muharrem ayı da birinci ay oldu..

Hicretten (17) yıl sonra Halife Hazreti Ömer'in başkanlığında toplanan meşveret meclisinin aldığı bu kararı kapıda bekleyen Abdullah, Medine sokaklarında halka şöyle ilan etti:

-Ey Müslümanlar! Resulullah'ın Mekke'den Medine'ye hicret ettiği sene, birinci sene ve ilk hicret kafilesinin hareket ettiği hep mübarek bilinen muharrem ayı da birinci ay olmuştur. 17. hicri yılınız mübarek olsun!..

Ben de Hazreti Abdullah'ın tebrikine aynen iştirak ediyor, girmekte olduğumuz muharrem ayıyla 1430. hicri yılınızı tebrik ediyorum.

Ahmed Sahin.
[/b]

• »DjMaHurGözLüm« ist männlich

Registrierungsdatum: 29. November 2007

• 1241258
  • Nachricht senden

5

Dienstag, 30. Dezember 2008, 01:20

Hicri Senenizi Tebrik eder, ümmeti Muhammed’e (s.a.v) Hayırlar Vesile Olur İnşallah.

[stream]http://www.musicuploader.org/MUSIC/2770241230589747.mp3[/stream]

dj_SUDE

Schüler

• »dj_SUDE« ist weiblich

Registrierungsdatum: 16. Oktober 2008

• Nachricht senden

6

Dienstag, 30. Dezember 2008, 01:36

1430.hıcrı yılımıs kutlu olsun

• 1241258
  • Nachricht senden

7

Dienstag, 30. Dezember 2008, 01:43

kutlu olsun tüm ümneti müslüman kardeşlerimizin inşallah

• 1241258
  • Nachricht senden

8

Dienstag, 30. Dezember 2008, 01:46

01 MUHARREM 1429

29 ARALIK 2008

HİCRİ YILBAŞI

Yeni bir hicret yılına girmekteyiz.
1428 hicri yılını uğurlarken,1429 hicri yılına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Yeni sayfaların açıldığı bu hicri senenin, bütün müslümanlar hakkında hayırlar getirmesini, zulüm altında inleyen kardeşlerimizin acılarının dinmesine ve bizlerin de İslami şuurumuzun artmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk (c.c.) ‘tan niyaz ederiz.

Muharremü’l Haram hicri senenin ilk ayıdır.

Bu mübarek ayda yapılabilecek amellerden bazılarını zikretmek gerekirse;

1. Muharrem’in 1-10. günleri arasında edilebilecek dua:

“Bismillahirrahmanirrahim”

“Allahümme entel Ebediyyü’l-Kadim,”

“Allahım,Sen Ebedi (sonu olmayan) - Kadim(öncesi olmayan)

el-Hayyü’l-Kerim,

Hayy (devamlı diri olan)-Kerim(cömert,ulu)

el-Hannanü’l-Mennan,

Hannan (çok acıyan)-Mennan(çok ihsan eden)’sın

ve hazihi senetün cedideh,es’elüke fihe’l-ismete mineş-şeytanirracim.

(bu yeni senede,beni şeytanın şerrinden korumanı)

Ve’l-avne ala hazihi’n-nefsi’l-emmareti bis-sui,

(nefsimin kötülüklerine karşı bana yardım etmeni)

Ve’l-iştiğale bima yukarribuni ileyke Ya Ze’l-Celali ve’l İkram.

(ve beni Sana yaklaştıracak işlerle meşgul etmeni niyaz ederim,Ey Celal ve İkram sahibi olan Allah’ım.)

Birahmetike Ya Erhamerrahimin.”

(Ey Merhametlilerin En Merhametlisi,bana Rahmetinle muamele eyle.)”

2. Muharrem ayının onuncu günü “Aşura” günüdür.

Allah(CC) katında faziletli bir gündür.

Sevgili Peygamberimiz(SAV) bugünü oruçlu geçirirlerdi.

Peygamberliği öncesinde de “aşure orucunu” tutmuştur.

Medine-i Münevvere’ye teşrif ettiklerinde yahudilerinde aynı gün oruç tuttuklarını gördü ve Müslümanlara 10 Muharrem’in önüne veya arkasına bir gün daha ilave edilmesini tavsiye buyurmuşlardır.

3. Aşura gününde (10 Muharrem);

* Eve çeşitli ve bol erzak almak,
* Muhtaçlara tasaddukta bulunmak,
* Komşu ve akrabaya ikramlarda bulunmak,

Gündüzünü oruçlu geçirip,gecesini de Kur’an okuyarak-namaz kılarak ihya etmenin ecre ve Cenab-ı Hakk’ın rızasına vesile olacağını unutmamalıyız.

Yine Muharrem ayının ilk “on” günü içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere, 2 Rekatta selam vererek, 6 Rekat namaz kılınması da tavsiyeler arasındadır.

Bu namazın, akşam ile yatsı namazları arasında kılınabileceği gibi, yatsı namazından sonra da kılınabileceği belirtilmiştir..

Namazın kılınışı şu şekilde tarif edilmiştir..

“Niyet eyledim Ya Rabbi rıza-i şerifin için namaza.”

(Kul hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenebilmesi niyetiyle)

“Allahu Ekber”

1. Rekatta: 1 Fatiha Suresi.- 1 Ayetel Kürsi - 11 İhlâs Suresi

2. Rekatta: 1 Fatiha Suresi - 10 İhlâs Suresi

3. Rekatta: 1 Fatiha Suresi - 1 Tekasür Suseri - 11 İhlâs Suresi

4. Rekatta: 1 Fatiha Suresi - 10 İhlâs Suresi

5. Rekatta: 1 Fatiha Suresi - 3 Kafirun Suresi - 11 İhlâs Suresi

6. Rekatta: 1 Fatiha Suresi - 10 İhlâs Suresi

okunarak namaz tamamlanır ve duâ edilir..

Konumuza duâlar ile devam edelim;

“Rabbenâ zalemnâ enfusenâ ve inlem tağfir lenâ ve terhamnâ lene kunenna mine’l-hâsirin.”

“Ey Rabbimiz ! Biz kendimize zulmettik.Eğer bizleri affetmezsen ve bizlere acımazsan husrana uğrayanlardan oluruz.”

(A’RAF SURESİ: Ayet; 123)

“Rabbic’alnî mukîma’s-salâti vemin zurriyyetî, rabbenâ ve tekabbel duâ..
Rabbenag’fir lî ve livâlideyye ve li’l mu’minîne yevme yekûmu’l-hisâb.”

“Ey Rabbim; beni ve soyumdan gelen salih kimseleri,namazını dosdoğru kılanlardan eyle. Ey Rabbimiz duamı kabul eyle.

Ey Rabbimiz herkesin hesaba çekileceği günde,beni,anamı-babamı, ve bütün mü’min’leri affet.”
(İBRAHİM SURESİ: Ayet; 40/41)

“Rabbi inni euzu bike en es’eleke me leyse li ve terhamni ekun mine’l-hasirin.”

“Ey Rabbim! Bilgim olmayan şeyi Sen’den istemekten Sana sığınırım.Ve eğer beni bağışlamazsan ve esirgemezsen,hüsrana uğrayanlardan olurum.”

(HUD SURESİ: Ayet; 47)

Selam ve dua ile; Allah (c.c.)’a emanet olunuz..

Registrierungsdatum: 4. Juli 2008

• Nachricht senden

9

Dienstag, 30. Dezember 2008, 10:53

Allaturka Ailesinin Hicri Yilbasi Kutlu Olsun

• »DJ~BEYTO« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 5. November 2007

• Nachricht senden

10

Mittwoch, 31. Dezember 2008, 03:56

abiler ablalar gosterdiginiz ilgi alaka ve guzel paylasimlariniz icin sizlere tesekkurler ediyorum Allah hepinizden razi olsun.

• 1241258
  • Nachricht senden

11

Mittwoch, 31. Dezember 2008, 21:13

Cümlemizden dj Beyto seninde Yüregine SagLik

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• »TurkEce/GnL« ist weiblich

Registrierungsdatum: 16. September 2010

• Nachricht senden