Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• 1023
  • Özel mesaj gönder

1

Dün, 05:52

SABAHÇI KAHVESİ | İnteraktif Radyo İndeksi & Detaylı Düzenleme Rehberi

Merhaba Allaturkaa Forum üyeleri ve değerli radyo dostları;

Bugün sizlere görsel tasarımıyla göz dolduran, teknik altyapısıyla her ihtiyaca cevap veren ve üzerinde uzun süre emek harcadığım "Sabahçı Kahvesi" radyo indeksini paylaşıyorum.
Bu indeksi sadece bir kod olarak değil, herkesin kendi radyosuna göre kolayca "biçip dikebileceği" bir rehberle birlikte sunuyorum.

Not: Bu indeks tarafımca hazırlanmış olup, istediğiniz gibi kesip biçebilir ve geliştirebilirsiniz.

İndeks Üzerinde Nasıl Değişiklik Yapılır? (Adım Adım)
Acemi dostlarımızın bile zorlanmadan düzenleyebilmesi için en kritik noktaları aşağıda açıklıyorum:
1. Sayfa Başlığı ve Genel Ayarlar
  • Sayfa İsmi: Kodun en üstündeki <title>Sabahçı Kahvesi</title> kısmını değiştirerek tarayıcı sekmesinde görünen ismi güncelleyebilirsiniz.
  • Arka Plan Rengi: <body bgColor="#000000"> kısmındaki siyah kodu (#000000) değiştirerek tüm sayfanın rengini belirleyebilirsiniz.
  • Ana Görsel: id="image1" içindeki resim linkini silip kendi yüklediğiniz (JPG/PNG) resim linkini yapıştırabilirsiniz.
2. Kayan DJ İsimleri ve Simgeler
  • id="marquee1" alanında artık basit yıldızlar yerine; ☕, ????️, ????, ???? gibi daha şık emojiler ekledim.
  • Hız Ayarı: scrollamount="4" değerini düşürürseniz yazı yavaşlar, yükseltirseniz hızlanır.
  • Buradaki isimlerin üzerine kendi DJ’lerinizin adını yazmanız yeterlidir.
3. Radyo Yayını ve "EU4" Bağlantısı
  • Radyo Linki: audio id="audio-0" satırındaki src="https://..." kısmına kendi yayın linkinizi yapıştırın.
  • EU4 Nedir? Kodda gördüğünüz eu4.fastcast4u.com adresi radyo sunucusunun merkezidir. Kendi panelinizden aldığınız IP ve Port bilgisini buraya girmezseniz radyonuz çalmayacaktır.
4. Radyo Player Rengi ve JS (JavaScript) Değişimi
Player'ın rengini değiştirmek için koddaki şu küçük alanı bulun:
  • const colors = [ {name: ".", hex: "#101010"} ];
  • hex: "#101010" yazan yerdeki kodu değiştirerek player gövdesini istediğiniz renge bürüyebilirsiniz.
5. Chat (Sohbet) ve Arka Planı
  • id="html2" alanındaki Chatango kodunu kendi kodunuzla değiştirebilirsiniz.
  • Chat Arka Planı: Sohbet panelinin arkasına özel bir resim ekledim. #chat-frame-container içindeki resim linkini değiştirerek sohbet alanını daha şık hale getirebilirsiniz.

6. Chatango Arka Plan Resmi ve Şeffaflık Ayarı
Çoğu indekste chat düz bir renktir, ancak bu kodda chat panelinin arkasına özel bir resim yerleştirdik:
  • Resmi Değiştirme: Kod içinde #chat-frame-container satırını bulun. Oradaki background-image: url("...") kısmındaki linki kendi resim linkinizle değiştirerek chat arkasına istediğiniz görseli (manzara, DJ resmi vb.) koyabilirsiniz.
  • Şeffaflık (Opacity): .allaturkaa-chat iframe kısmındaki opacity: 0.85; değeri chat panelinin ne kadar şeffaf olacağını belirler. Eğer bu rakamı 0.50 yaparsanız arkadaki resim cam gibi net görünür, 0.95 yaparsanız chat yazıları daha belirgin olur.
  • Boyutlar: Chat kutusunun tam oturması için resmin genişliğini width: 994px; ve yüksekliğini height: 690px; olarak ayarladım, görsellerinizi buna göre seçebilirsiniz.

Blogspot (Blogger) Kurulumu (En Basit Yöntem)
Kafa karışıklığına son! En temiz görünüm için şu adımları izleyin:
  1. Yeni Blog Oluştur: Blogger panelinden kendinize yeni bir blog ismi ve adresi belirleyin.
  2. Klasik Temaya Geç: Sol menüden "Tema" kısmına gelin. "Özelleştir" butonunun yanındaki aşağı oka tıklayıp "Birinci nesil Klasik temaya dön" seçeneğini seçin.
  3. Kodları Yerleştir: "HTML Düzenle" diyerek içerideki tüm mevcut kodları silin. Benim verdiğim kodun tamamını oraya yapıştırın ve Kaydet deyin.

Sayfanın en üstünde görünen o rahatsız edici Blogger çubuğunu kaldırmak için;
  1. Kod düzenleme menüsünden Üst Barı Kapat: "Yerleşim" (Layout) kısmına gelin. En üstteki "Navbar" düzenlemesine tıklayıp "Kapalı" (Off) yapıp kaydedin. Böylece o gri çubuk kaybolacak ve indeksiniz tam ekran görünecektir.

Paylaşım İçeriği
  1. Tam Düzenlenmiş Kod: (Hemen aşağıda yer alan kod bloğu).
  2. İndeks Resmi: Tasarımın ana görseli.
  3. Boş İndeks Şablonu: Yazısız, temiz görsel hali (Ekte sunulmuştur).
  4. Resimleri Silinmelere karşı kendi serveriniz'de yada blogspot'ta yükleyerek kullanınız.

Bu indeks size aittir; istediğiniz gibi kesip, biçebilir, kendinize göre şekillendirebilirsiniz. Bazı kısımlar karışık gelebilir ama yukarıdaki adımları takip ederseniz 5 dakikada radyonuzu yayına hazır hale getirirsiniz.

Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül ahbap ister kahve bahane... Hayat bir radyo yayını gibidir; frekansı sevgiye, sesini dostluğa, kalbini ise sadece huzura ayarlamalısın.

Ön İzleme : BURADAN BUYRUN

Keyifli yayınlar, bol sohbetler dilerim!
Seyyah20 belirtilen resmi ekledi:
  • bos_sabahci_kahvesi.jpg
  • sabahçi.jpg
  • shape-621304578.gif
Seyyah20 belirtilen dosyaları ekledi:

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Seyyah20" (Dün, 06:09)