Kin gütmek küsmek....Neden?
Bende çok sormuşumdur bu soruyu.
Çünkü bende kinde yoktur küsmede.Olay orda başlar ve biter...
Daha fazla kırmamak,olayın büyümemesi adına uzaklaşma vardır.
Selam alır veririm, laf atıldıysa cevaplarım,hak ettiği bir övgü varsa yaparım,eleştirilecekse eleştiririm amma samimi olmam..
Bu tavrım hep yanlış yorumlansada kısacası şudur; Küslük olmadığı gibi dostluğada izin vermeme araya bir sınır koymadır.
Kırıldığımda kendimle inzivaya çekilirim."Hata herkes mahsus,sen yapmıyormusun? Neden sana? "diye önce kendimi yargılarım.Empati yaparım.
Suçsuzsam,iyi niyetliysem yada gafil avlandıysam "Olsun hata insanlara mahsus oda insan belki anlar hatasını bir gün" der zamana bırakır,
Allah'a sığınırım...
En büyük düşmanlığı yapanı bile yaradandan ötürü sevsem,mevlana gibi hoşgörsemde aklımı devreye sokar bir daha bana zarar vermemesi,üzmemesi,ona uymamak için,hatasını anlayana kadar uzak dururum.
Bilirim ki ben önce kendimden sorumluyum,önce kendimi korumalıyım..
Çünkü benim hoşgörü örneğim Mevlanadır ve şükürki
müslüman olduğumun bilincindeyim.
Kin,küslük,kıskançlık,bencillik,hırs gibi duygular kalbin paslanması,kirlenmesidir.
Sevgi ve saygıyı uzaklaştırıp,hoşgörüyü yok edip düşmanlık beslemektir.
Üzgünümki en büyük zararıda yine kendimizedir.Oysaki bizler Türk olarak duygulu,müslüman olarak hoşgörülü sevgi dolu insanlarız...
Kalbiniz bu duygularla dolduğunda hemen kendinizi sorguya çekin,arının.
Çünkü sizde zamanla sevgi,saygı yok olur gider başarılarınızda örselenir.
Namaz,oruç,hac gibi bedeni görevlerinizi yapsanızda kalp temiz değilse bu ibadetlerinde hiçbir anlamı yoktur.
Namaz kılarken içerde ne konuşulduğunu dinleyen dindar bir kardeşime ben şöyle demiştim
"Allah kabul etsin ama sana şunu söylemek boynuma borçtur.Sen sadece aerobik yaptın.Kalbini temizleyemedin,huzura çıkamadın..."
Şahsımca herşeyi unutmadan bir kıyıya bırakıp, size hoşgörüyle yaklaşan insana kin duymak, küsmek,düşmanlık besleyip,arkasından uğraşmak;
Silahsız mert bir insana top tüfek hemde arkadan ....... saldırmaya benzer.
Durun ve düşünün böyle bir duygu taşıyan insanı en çok zararı kimedir? Kendine...
Çünkü o ne yapsa size batacaktır.Hayatınız zindan olacak,günahlarınıza günah kattığınız gibi başarılarınızda örselenecektir.Değer mi?
Başarı emekle elde edildiyse başarıdır.Varsın birileri en kısa yoldan en üst düzeylere ulaşsın ben Allah nezdindeki katıma bakarım.
Birilerini kırmadan,kıskanıp ezmeden,iyi niyetini kullanmadan başarmaya çalışırım ki,
hem bu dünyada kalıcı hemde diğer dünyada cezasız ödüllü olsun.
Sevgi,saygı,seviye,hoşgörü dolu günler gelirse barış,kardeşlik,huzur akibetinde kalıcı başarı kaçınılmazdır...
Dışımızı temizlemeden önce haydi kalplerimizi temizleyelim,
Tertemiz duygularla gülümseyip insanları, hayatı selamlayalım,
Ne kaybederiz ki ?
Teşekkürler, güzel soruydu
Neden el sıkışır,birde tokalaşırken sağa sola sallanırız ? Dostluk göstergesi tamam ama neden eller sımsıkı ve sallanma