Modeminizde nasıl port açacağınız bilmiyorsanız, Simple Port Forwarding adlı yazılım ile ücretsiz olarak istediğiniz portu açabilirsiniz.
Yaklaşık 1500 farklı marka ve model modemi destekleyen
Simple Port Forwarding, aşağıdaki adresten indirilebilir.
Ücretsiz bir yazılımdır
Download Simple Port Forwarding
(5.39 MB)
Desteklenen işletim sistemleri: 2000, XP, 2003, Vista, 2008, 7 32 & 64 Bit
Yazılımın Türkçe dil desteği vardır.
Desteklenen Router Modelleri:
(Arama yapmak için klavyenizden Ctrl + F tuşlarına basın ve açılan kutucuğua modeminizin modelini yazın.)
şimdi kendi modemimde önce portumu kapatıp sonra bu program vaıstasiyle nasıl otomatik açıldıgını göstercem
resimleri paint de yaptığım için görüntüde bozukluk olabilir
resimli anlatım alıntı değildir tamamen kendi modemimde denediğim resimlerdir...
öncelikle modemimde ve flatcast radyomda portlarımın kapalı olduğunu görelim
kapalı mapping (-)
Modemde açılan herhangi bir portumda yok
modem kullanıcı adı ve şifreniz olcaktı
gecenin 3:00 ında ancak bukadar oldu
edit/
programda eger modem ismimiz varsa seçili yaptıgımızda kullanıcı adı ve password yerine herhangi bir işlem yapmamıza gerek yok
eger modem şifre ve kullanıcı adınızı değiştirmediyseniz o modemin kullanıcı adı ve şifresi otomatikmen o ekrana düşcektir
yukarıdaki resimde şifre ve kullanıcı adı yazmamdaki sebep, modeminize kendiniz bir şifre ataması yaptıysanız onun içindir
yoksa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok
Resm 2
Resm 3
Resim 4
Add yazısına tıkayıp sadece bekliyoruz hiç bir işlem yapmamıza gerek yok modem şifrenizi ve kullanıcı adını doğru girdiyseniz yapılandırmayıda otomatik kendisi şifreyi ve kullanıcı adını kendi girecektir Add yazısıan tıkladıktan sonra sadece bekliyceksiniz bitenekadar
yapılandırma otomatik bittiğinde size modeminizin NAT bölümünde tüm yapılandırmayı ve açılan portu göstercektir
şimdi benim portlarımı kapadıktan sonra programla yukarıdaki resimlerde anlattığım gibi yaptığımda nasıl açıldığını görmüş olcaksınız
Alt resimler portlarımın otomatik olarak açıldıgı resimlerdir...