Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

1

Thursday, 30.10.2008, 21:06

Kadınların namus savaşı

“Türkiye namus cinayetlerine, her yıl ABD ordusunun Irak’taki yıllık kaybı kadar kurban veriyor”... Bu saptama, Avrupa Komisyonu’nun İstihdam, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlardan Sorumlu Üyesi Vladimir Spidla’ya ait.

İSTANBUL - Avrupa Komisyonu Üyesi Vladimir Spidla, Türkiye’de kadına karşı şiddetin, “geleneğin bir parçası” olduğunu söylüyor.

Ankara’da temaslarda bulunan Avrupa Komisyonu Üyesi Vladimir Spidla, Türkiye’deki kadınların durumunun, tüm ilerlemelere karşın, zor olduğunu söyledi. Kanunlarla birlikte zihniyetlerin de değişmesi gerektiğini kaydeden Spidla, namus cinayetlerini “üzücü” olarak niteledi.
“Hem bir Belçika gazetesinde, hem de yerel gazetede okudum. Her yıl Türkiye’de bin 600 namus cinayeti gerçekleşiyormuş. Bu sadece bilgisi alınanlar. Bilemediklerimizi de düşünürseniz, en iyi tahminle rakam 2 katına çıkar. Bin 600 de az değil aslında. Amerikan Ordusu’nun Irak’ta verdiği yıllık kayba eşit.”

AVRUPA’DA KADINA KARŞI ŞİDDET GELENEKSEL DEĞİL”
Avrupa Komisyonu’nun Çek üyesi, kadına karşı uygulanan şiddetin Türkiye’de ve Avrupa’da farklı olduğunu da savundu.
“Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın başka ülkelerinde de kadına karşı şiddet uygulanıyor. Biz nerede olursa olsun buna karşıyız. Avrupa’da kadına karşı şiddet, psiko-analitik; aile içinde, kadın ve erkek arasında yaşanıyor. Geleneğin bir parçası değil.”

Spidla, kadın- erkek eşitliği ve sendikal hakların Avrupa Birliği’nin siyasi kriterleri arasında yeraldığını belirtirken, Ankara’ya bu konuları küçümsememesi gerektiği mesajını verdi.

AB KADIN PROJELERİNE 500 MİLYON EURO AYIRDI
Spidla, Avrupa Birliği’nin kadınların durumunun iyileştirilmesine yönelik projeler için 500 milyon Euro ayırdığını kaydetti.

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Thursday, 30.10.2008, 21:16

Biliyormusunuz ben erkeklere acıyorum kadınları hor gören kendilerinden alçakta sanan ve kendini güçlü sanan o zavallı erkeklere acıyorum. Dayak cennetten çıkma diyen karımdır çocuğumdur döverimde severimde diyen.

Onların bilmedikleri çok şey var. Bir insana eziyet etmek ne kadar günahtır kim bilir. Bir gözyaşı döktürmek kalp kırmak... Bunların hesabını nasıl vericekler bilmiyorum. Bu dünyaya Türkler için örnek iki kişi geldi. Biri Peygamber Efendimiz Muhammed S.av. diğeri ise Atamız Mustafa Kemal Atatürk bu ikisi gibi niye düşünmüyorlar anlamıyorum :(

Allah kadınlara çok ağır yükler yüklemiş. Sınavların en zorlarını onlara vermiş. Erkeklerin taşıyamıcağı bir çok yükü. Demekki kadınlara çok değer veriyor Rabbimiz. Peygamber Efendimizde kadınlara çok değer veriyordu. Eşlerine nasıl davranıyormuş Efendimiz okuyunda öğrenin. Ya Atamız kadınları nerelerden ne duruma getirdi. Kadınların değerini gösterdi neler yapabiliceğini gösterdi o zavallı erkeklere ama onlar anlamadı çok yazık ya çok.

Bedduayı hiç sevmem ama bunu hakedenler var üzgünüm. Dayak cennetten çıkma diyenlere sözüm.

Madem öyleymiş sizin için dayaktan cennetten çıkmaysa cehennemde sizin gibi cahil dinimizi doğru bilmeyen uygulamayan cahil müslümanlarla dolucak. Kısacası Allah öylelerini bildiği gibi yapsın.

öykü

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "öykü"

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 30.10.2008, 21:25

ne tuaf hayat, yaşamı hep bir satranc tahtası gibi düsünmüsümdür.
dogru hamle, dogru zamanlama ve strateji.
bazanda yasam rüzgarın önündeki yaprak olmaktır.
bazan istesende kacamamaktır yaşanılacaktan.
hepsinin özünde istemek ve inanmak var, azmetmek var, sabretmek var,
dogru zamanda dogru yerde olup,dogru kararlarda demir atmak demek yasamak.
yaşamak baslı başına bir savas demek.var olma savası bunun kadını erkegi varmı bilmem.
zor iş kadın olmak.inandıklarını istemek, istediklerin için savasmak, savastıkların için ölmek. belkide yaşamak zordur.
kadın olunca kadın olmak zormuş gibi geliyordur.

masum_serseri

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

4

Thursday, 30.10.2008, 22:00

YA BEN ANLAYAMIYORUM BI BAYANA NASIL SIDDET UYGULAYABILIYOLAR,,NASIL EL KALDIRABILIYOLAR AKLIM ALMIYO BUNU,iINSANIN E§I CANININ YARISIDIR BENCE BUNU HICMI DÜSÜNMEZLER,,INSAN OLAN KISI ZATEN EL KALDIRIP,SIDDET UYGULAYIP ONUN CANININ YANMASINA KIYAMAZ KI..ALLAH INSANLIGIMIZI BOZMASIN,,INSAN OLMAYAN KULLARINDAN DA ESIRGESIN CÜMLEMIZI..YAZIKKKK O ERKEKLERE GERCEKTEN COK YAZIKKKK,,,

.......ANLAYANAAA............

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Thursday, 30.10.2008, 22:04

masum_serseri, bu çok güzel bir cevap oldu teşekkürler :up:

Allah senin gönlüne göre versin

masum_serseri

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

6

Thursday, 30.10.2008, 22:21

*Deniz*, tskr ederim..ALLAH insallah hepimizin gönlüne göre verir,insalah benimde gönlüme göre verir..
hayirli bi es verir insallah bana sevgili,saygili,ALLAH korkusu olan bi es :)
baska bisey istemem,,insanin bi hayat arkadasi varsa nasil olsa hersey olur gider,

• Özel mesaj gönder

7

Thursday, 30.10.2008, 23:00

Tskler Paylasim Icin..

Ben Öyle Insanlari Allaha Havale Ediyorum..Eninde Sonunda Allah Hepsinin Cezasini Veriyor Bu Dünyada Degilse Obür Dünyada..

~DJ~MURAT ÖZEL

Orta Düzey

• "~DJ~MURAT ÖZEL" bir erkek

• Özel mesaj gönder

8

Sunday, 2.11.2008, 16:54

PAYLASIM ICIN SAOLUN ONCELIKLE BIRDE SU DAYAK KONUSUNA DEYININCE IYI BIR SEY OLSAYDI KESINLIKLE CENNETTEN CIKMAZDI DAYAK KOTU BIR SEY OLDUGU ICIN CENNETTEN CIKMISTIR

dilge

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

9

Sunday, 2.11.2008, 17:02

paylaşım için çok çok tşkler