Böyle bir yaziyla türkiyenin karanliga dogru gittigini iddia eden bir insanin Allahini, kitabini tanidigindan süphe ederim. Bir seyi bilmeden, tanimadan konusup, yazan bir insanin aklina sasarim, asil bunun gibi cahil kisilerle türkiyenin karanliga gittigini düsünürüm. Türkiyenin karanliga giden yolunun sebebi "Üniversiteli genclerin cuma namazlarini kilmalari". Yani haftada bir kere her müslümanin yapmasi gereken, belki en fazla yarim saatini alabilecek ibadet, türkiyeyi karanliga götürüyor (kadinlar cuma namazi kilabilir, yada kilamaz tartismasina yol acmamak icin genel anlamda "her müslüman" tabirini kullandim, anlayisinizdan dolayi tesekkür ederim).
1. Bu sahisin "üniversiteli genclerin el kitabinda" yazilan kurallara aykiri geliyormus. Öyle bir yazi yazmiski, sanki cuma namazi kilan üniversiteli gencler, ders calismiyor, müzikle veya sporla ilgilenmiyor, sinemaya gitmiyor, arkadaslariyla görüsmüyorlar. Sirf cuma namazi kiliyorlar diye yobazliga dogru yürüyorlar. Yani üniversiteli genclerin 63%ü bu saydigim özelliklere sahipler. Geriye kalanlar aydinlik oluyorlar herhalde. Yani bu insanin kitabina göre üniversiteli genclerin hem cuma namazi kilip, hemde diger alanlarda aktif olabilmeleri mümkün degil. Bu görüsüyle üniversiteli bütün genclere hakaret ediyor.
2. Yazisinda birkac kez "Eger bu anket dogruysa..." diye cümlelere baslamis, yani bu bahsedilen anketin (hangi anket, nerede, nasil arastirilmis, en azindan bir kaynak belirtebilirdi) dogrulugundan kendisi bile emin degil. Yada bu anketin dogru olmasindan korkuyor. Bir konu üzerinde konusacaksan, yazi yazacaksan en azindan bu konu hakkinda biraz daha derin bilgilere sahip ol be adam. Süpheli buldugun birseyi önce kendin arastir, sonra okuyucularinla paylas, ortaya bir iddia atiyorsun, sonrada bundan süphelerin oluyor. Bu davranista bulunan birisine ben dedikoducu, hatta tabiri caizse münafik derim. Gazeteci dedigin, arastiran kisi olur, ama bu kisi diger gazetecilerede hakaret ediyor.
3. Baglanti kurdugu yada kurmaya calistigi paketin icine bakiyorum: pompali tüfekler, haremlik ve selamlik, türbanlilar, üniversiteli genclerin cuma namazi kilmasi, Yimpaş’lı Dursun Uyar ile dört bakanın katıldığı cenaze töreni ve paketin üzerine yapistirilan AKP damgasi. Elestirdigi konulari bir tarafa yorumsuz birakabilirim, ama üniversiteli genclerinin (türkiyenin aydinligini) cuma namazi kilmalarini yazinda yer vermenin tek sebebi, sadece ve sadece kendince koydugun hedeflerine baglanti kurabilmekten kaynaklaniyordur. Yani söylemek istediklerin: akp hükümeti sayesinde üniversiteli gencler yobaz oluyor, buda demek oluyorki türkiyenin aydinligi akp sayesinde karanliga gidiyor ve gidecek. Bu sayede akpyi kötülemek adina, türkiyenin aydinligina camur atmayi bile göze aliyorsun.
Bu sahis yazisiyla elestiriden cok, ben dahil bütün üniversitede okumus genclere yazili saldirida bulunmustur. Dinimize hakaret etmistir, Milletimizin özdegerlerine hice saymistir. Kiniyorum.
Birde anketler ulasmak istedigin hedeflere göre kolaylikla degistirebilir, eger 5 vakit namazini kilan üniversiteli genclerle ilgili, yada hacca giden üniversiteli gencler diye bir anket yapilmis olsaydi herhalde bu 63%in yarisi kadar bile sonuc cikmayabilirdi
Yazisini tam okuyabilmeniz icin: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5330812.asp?yazarid=91&gid=61