Evimizin en küçüğü olmama rağmen gelecek misafir bebeklere verilmek üzere bebek yastıkları battaniyeleri vardı.Resimdeki gibi olan yastığı bebek battaniyesi yada sandıkların üstüne konulan bohçalarla kundak yapar onunla evcilik oynardık.Bir gün o yastığa bulduğum (Islatınca renkli yazan bir kurşun kalem vardı.Maviyle mor renk arası yazardı çivit kalemi derlerdi sanırım.Şimdinin tükenmez kalemi gibiydi) onunla kaş göz ağız burun yapmıştım.Annem beni iki katlı evimizden sokağa kadar kovalamıştı.Tabiki yine rahmetli babam kurtarmıştı.Sonra teyzem Avrupaya tatile gitti dönüştede bana bir bebek getirdi gülümseyen yüzü vardı,elleri ayakları oynuyordu... Et bebek,yumuşacıktı,saçları vardı pırıl pırıl parlayan aman rabbim kimseye dokundurtmazdım bile.Arkadaşlarım yalvarırdı bir kerecik dokunayım nasıl bakayım.Onlara dokundurturken ellerim titrer gözlerim faltaşı gibi açılırdı bir şey olacak diye.Annem ona hiç üşenmeden etekler hırkalar pantolonlar örmüştü.Ardından diğer teyzem eşiyle Kıbrısa gitti.Olamaz böyle bir şey gözlerini açıp kapayan ters yüz yaptınmı ağlayan gelinlikli kocaman bir bebek gelmişti.Ama o büfenin üstüne konmuştu bir süre belirli zamanlarda verilmişti bana.Kapı önüne evcilik oynamaya çıktığımda o bebeğim verilmedi teklif bile edemezdim.Bir dahaki yaz tatilinde gelen teyzem durumu görünce kızına aldığı bebeklerden iki tanesini daha giderken bana bıraktıda rahatladım.Evimizin altında tatillerde girip çalıştığı el oyması mobilyalar yaptığı dükkanında babam bebeklerime karyolalar yaptı koltuklar birde el arabası tahtadan tekerlekli.Annem battaniyeler ördü,kıyafetler özel yastıklar yaptı onlara.Ben mahallenin en favori zengin kızıydım malum bendeki o oyuncaklar kimsede yoktu ama yinede yastık bebeklerden hiç vazgeçmedim. Bu arada benimde tahtadan arabam vardı Harunun kine benzer önde bir tekerlek uzun bir sopa ve direksiyon.Babacığım yapmıştı kusur kalmayayım erkeklerden diye
Ellerine sağlık Harun yine bir nostalji yaşadım bu arada sevgiyle beni büyüten anneciğime, babacığımada "Allah rahmet eylesin" dedim sayende.Teşekkürler.....