3fo, belki bizim etrafimizdaki insanlardan cok kisinin görüsü senin gibidir, ticaret icin böyle birseyi yapmazlar, ama ticarette bu acikcasi cok görünen birsey, sadece televizyonu acmis olsan görürdün ticaret icin kimler hangi degerleri sattiklarini. Neden milyon dolarlik reklam anlasmalari oluyorki acaba, bir ünlüye okadar para vermeye degermi acaba, demekki degiyorki bu testi bu yolda daha kirilmadi. Ben acikcasi bu adamin yaptiginda bir sakinca görmüyorum (yukardada yazmistim, isini dogru yapsin yeter) Adam almanya pazarinda demekki bir eksikligi gördüki, bu ise bulasti. Cünkü almanyada ve avrupada gurbetciler yillarca hep besin maddelerine tedirgin bakiyorlardi, acaba icinde domuz yagi, yada baska katki maddeleri varmi diye ne alacagini bilemez oldu. Et konusunda, helal kesimmi, yoksa hangi ortamlarda yapildi, kimse bilemiyordu. Ama bu insan bunu farketti ve görüyoruzki suan avrupanin bir numarasi, belki türk insanina hitap ederek basladi bu ise ama diger milletler tarafindanda ragbet gördü. Birde benim düsüncem, sonucta o adam kendisi gelipte tek basina, hic yoktan bir sirket kurmadi, belki ona fikir veren baska bir türk insani vardi, belkide onun yardimcisi, calisanlari hep türk. Gazi firmasini birisine sorsaniz kac kisi bir ispanyolun sirketi diyebilirki, cogunlugu türk-alman firmasi der. Eger güzel isler yapiliyorsa, buda türkiye adina güzel bir reklam olur.
Son söyleyecegimde, buna izin veren bizim devletimiz demissinde, emm gazi sirketi almanyada kuruldu, üretimi almanyada yapiyor, satislari almanya üzerinden yapiyor ve öncelikle alman kanunlarina uyuyor. Burada türkiyenin adini kötü kullanmis olsa tepkileri anlardim ama öyle birseyde daha söz konusu degil