Giriş yapmadınız.

ZENoBIA

Bilge

• "ZENoBIA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

161

Wednesday, 7.11.2012, 11:26

ZENoBIA

Bilge

• "ZENoBIA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

162

Monday, 19.11.2012, 12:34

ÇEKİRDEK DEYİP GEÇMEYİN! SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇOK FAYDALI VİTAMİN VE MİNERALLERİ BARINDIRIYOR. PROTEİN YÖNÜNDEN DE ÇOK ZENGİN

Ayçiçeğinin çerezlik olarak kullanımı gerek ülkemizde, gerekse dünyanın değişik ülkelerinde oldukça yaygın olup, birço
k ülkede insanlar tarafından en fazla tüketilen çerez konumundadır.

Bileşiminde bedende yağların ekşimesini önleyen E vitamini vardır. Bütün gün yüzünü güneşe veren bu çiçeğin tohumlarında ayrıca pek az bitkide rastlanan D vitamini de bulunur. Bilindiği gibi D vitamini bedenin kalsiyumu ve fosforu daha iyi kullanmasını sağlar.
Ayçiçeği A, K ve B vitaminlerinden yana da üstündür. İçinde kansızlığı önleyen ve besinlerde ender bulunan folik asit, nikotinik asit ve pantotenik asit bile vardır.

Ayçiçeğinin üstünlüğü protein yönündendir. Bedenin ihtiyaç duyduğu 8 aminoasit dengeli bir şekilde bu bitkide bulunur.
Fırsat buldukça ayçiçeği yemelidir. Çimlendirilen ayçiçeği daha yumuşak olur; hem sindirimi kolaylaşır, hem de biyolojik değerleri artar.
Soyulmuş ayçiçeği çekirdeği yemeklere ve ekmeğe katılırsa hem nefis hem de besleyici olur.

-İçerdiği fosfor ve çinko kemik ve dişlerin oluşumu için gereklidir. Ayrıca fosfor, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır.
-İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, tekrarlayan enfeksiyonların ortadan kalkması, tat ve koku duyarlılığının güçlenmesi, sperm hareketlerinin artması açısından önem taşır.
-İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
-Ayçiçek yağındaki E vitamini kalp, damarlar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine yararlı olur, prostat kanserine karşı korur, cilt yaşlılığını geciktirir.
-Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

163

Wednesday, 9.01.2013, 16:07

Bunlari Biliyomuydunuz

<SPANtype":3}'">

Belki biliyorsunuzdur ama ben ilk defa duydum! Geçen gün oğlumu geçmeyen öksürüğü için doktora götürdüm, doktor yokmuş biz de konuşarak eve giderken bir bayan yanımıza geldi, bana oğlunuz öküsürüyor boza içirin bakın faydasını göreceksiniz dedi. Tabii hemen boza aldık. Gerçekten 2 haftadır geçmeyen öksürük 2 günde 1 çay bardağı kadar boza ile geçti. Eşimin de aynı şekilde öksürüğü 3 günde bitti, biraz önce boza bitti deyince aklıma sizinle paylaşmak geldi. Daha pek çok da faydası varmış, çocuklara boşuna ilaç,antibiyotik vermekten bin kat iyidir. Tarçını iyice karıştırarak içeceksiniz yoksa daha çok gıcık yapabilir...

- Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında ürettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmı kolaylaştırıcı etkisi var. Süt yapıcı özelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. İçinde ilk başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde 8'lere kadar düşüyor. İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler. İçindeki aktif mayalarla probiyotik özelliği vardır. Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

Bunları Biliyor Muydunuz?
Bize Katılın;

<DIVtype":10,"tn":"H"}'">

Ben İnsanlığı İnsanlardan Öğrendim !!!

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

164

Wednesday, 9.01.2013, 16:10

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

165

Sunday, 13.01.2013, 15:41

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

166

Saturday, 19.01.2013, 12:21

167

Thursday, 24.01.2013, 15:01

Sadece dişi sivrisinekler ısırabilir ve bir sivrisineğin 47 tane dişi vardır :himmmm: :fd:
Her insan kendine yakışanı yapar, çünkü kalite asla tesadüf değildir..

168

Thursday, 24.01.2013, 15:09

Bir DEVEKUŞUNUN gözü beyninden büyükmüş..
Ve bir DEVE deniz suyu içebilirmiş hemde bir kerede 250 litre suyu.. :ooooooo:

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

169

Thursday, 7.02.2013, 16:25

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

170

Thursday, 7.02.2013, 16:27

• Karışmayan Deniz • •

Cebeli Tarıkta iki denizin birbirinden ayrıldıgı yer.

Bu konudaki Kuran Ayeti:

"Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

171

Thursday, 7.02.2013, 16:30

Yağmuru hiç bu açıdan görmüş müydünüz ?

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

172

Thursday, 7.02.2013, 16:33

Jelibonlarda bol miktarda domuz ve sığır jelatininin kullanıldığını biliyor musunuz?

Jelatin nedir?
"""""""""""""""
Jelatin, kollajenin geri dönüşsüz olarak hidrolize edilmesiyle oluşturulur. Jelâtin başta domuz ve çok az olarak da sığır, balık gibi hayvanların deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilen yarı şeffaf, renksiz, kolay kırılır, tatsız katı bir maddedir !!

Ben üzerime düşeni yaptım,siz de üzerinize düşeni yapın.
BİLGİLENDİRMEK İÇİN LÜTFEN PAYLAŞALIM.

173

Monday, 11.02.2013, 21:22

Bunları Biliyormusunuz!!

Bu başlıkta ilginc bilgileri paylaşalım arkadaslar

Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilir.

Arılar yarım kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorunda

Kangurular geri geri yürüyemezler.

Dünyada insan başına düşen karınca sayısı 1 milyondur.

10 gramlık bir sümüklü böcek, 1 kilogramlık yükü çekebilir.

İleri doğru bir adim atıldığında, insan vücudundaki 54 kas çalışır.

insan beyninin ortalama ağırlığı 1.3kg.

Kaşları yukarı kaldırmak için 30 kası harekete geçirmek gerekiyor.

GİBİ :)
Yaşamak için ;Ankarada dayıya ,İstanbulda servete, anadoluda ise kuvvete ve edebe ihtiyac vardır

174

Friday, 15.02.2013, 12:39

Türk İşaret Dili, Türk İşaret Dili Alfabesi, Türk İşaret Dili Eğitimi Türk İşaret Dili veya TİD Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiindeki işitme engelliler tarafından kullanılan dildir.
Türk İşaret Dili,
Türk İşaret Dili Alfabesi,
Türk İşaret Dili Eğitimi
Türk İşaret Dili veya TİD Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'indeki işitme engelliler tarafından kullanılan dildir.
Diğer işaret dilleri gibi Türk İşaret Dili de Türkçe'ninGRer yapısından farklı olarak kendine özgü birGRer yapısına sahiptir.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de 89,043 kişi (53,543'i erkek 35,500'i kadın) işitme engelli, ve 55,480 kişi de (34,672 erkek, 20,808 kadın) konuşma engellidir.
Türk İşaret Dili'nin tarihi 16 ve 17 yüzyıllara Osmanlı Devleti'ne kadar uzanır O zaman bile Osmanlı mahkemelerinde işaret dilinin kullanıldığına dair kayıtlar mevcuttur Ve bu dil çok önemlidir..

175

Friday, 15.02.2013, 17:24

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

176

Friday, 1.03.2013, 21:50

Dünyanın en güzeli seçilen at'ı. Sadece Türklere özgü bir at.. :nazar:
Türkmenistan- Akhal Teke

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

177

Sunday, 10.03.2013, 15:36

Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde,midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturduğunu ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önlediğini…

• Yemek yerken yerde oturarak sol ayağı katlayıp sağ ayağı karna çekerek oturulup yenildiğinde, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağ ırsaklara kaçmasını önleyeceğini ve mide dolunca da doygunluk hissi vererek çok fazla yemeden kalkılacağını…

• Yemek yerken yemeğin ortasında su içildiğinde içilen suyun yenilen gıdaların sindirilmesine, gerekli vitaminlerin emilmesine katkıda bulunduğunu ve midede doygunluk hissi vererek az yemeye vesile olduğunu…

• Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğunu..

• Uyurken sağ yana dönüp yatıldığında solda olan kalbimizin daha rahat çalışmasına neden olarak, kalbi yormadan dinlenmiş bir vaziyette kalkılabileceğini…

• Tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında kaygan olan zeminde ayağın kayması durumunda sola göre daha güçlü olan sağ ayağın düşmeyi engelleyerek vücudu dengelediğini..

• Banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirdiğini…

• Kesintisiz uyunan uzun gece uykularının, damarlarda vazodilatasyona neden olduğunu, uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamak (ör: abdest almak) az yorucu egzersizler yapmanın (ör: teheccüd namazı) vazodilatasyonu engellediğini ve daha zinde kalkılabileceğini…

• Bütün bunların, 1600 sene evvel Peygamberimiz (sav) in yaptığı
ve ümmeti için de tavsiye ettiği sünnet-i seniyyeler olduğunu...BİLİYOR MUYDUNUZ ?

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Melye" (12.03.2013, 13:36) düzenleme sebepleri: kopyaladığımız yazıları eklerken bir kontrol etmekte fayda var^^

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

178

Sunday, 10.03.2013, 15:41

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

179

Sunday, 10.03.2013, 15:43

<SPANtype":45}'">Bitter çikolata 3 saat boyunca kan akış hızını attırır,beyinin öneli noktalarına kan gitmesini sağlar, böylece beyniniz daha hızlı düşünür.

yoncam

Jüri

• "yoncam" bir kadın

• 1503088
  • Özel mesaj gönder

180

Sunday, 10.03.2013, 15:45