Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Namaz Borcu !
Bilerek kılınmayan farz ve vacip namazlar kaza edilir mi?
şu hadisi şerif var Hz. Peygamber (SAV): "
Bir namazı unutan, hatırladığı zaman onu kaza etsin. O namazın başka kefareti yoktur." buyurmuştur. bu nasıl yorumlanabilir?Ebû Katâde´nin rivayetine göre de Peygamber (SAV), uyku dolayısıyla namaz kılamadıklarını söyleyenlere: "
Uykuda kusur yoktur, kusur uyanıklık halinde olur. Biriniz namazı unutur, ya da uyku sebebiyle kılamazsa, hatırladığı zaman o namazı kılsın!" demiştir.
“
Vakit varken kaza namazlarınızı hesaplayın ..Hesaplamak için lütfen resme tıklayın”

Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...
ALLAH c.c razi olsun bacim cok güzel paylasim olmus sagol...
Askere giden iki genç sürekli dağlarda operasyondadır birisi beş dakika dinlenme molası verse hemen abdest alır namaza dururmuş, diğeri ise arkadaşının bu haline gülermiş, bir gün dayanamamış sormuş .
- yavv mehmet beş dakka istirahatın var onuda namaz kılmakla geçiriyorsun
mehmet duası bitince arkadasının yanına gelmiş ve demişki
- karşıda tek yıldız teğmen var görüyorsun değilmi
o seni çağırdığında emret komutanım diyerek yanına koşar adım gidiyorsunda
-seni yaratan günde fazla deil sadece beş vakit çağırdığında niye naza çekiyorsun kendini
bu lafa dicek başka bişey varmı ki
Gönlüme kurulmuş Cehennem olsan,
En güzel Cennete değişmem seni !!!
Şimdi kafam karıştı benim

Kılamadığımız yada kılmadığımız her namazı geçmişe dönük kaza ediyoruz.Mesela her rekatta bir rekat kaza gibi.Ama burda sanki sadece unuttuklarınıza kaza yapabiliyorsunuz gibi bir anlam çıkmış

Öyleyse yandık valla