Giriş yapmadınız.

• Konuyu başlatan "akikirca"

• Özel mesaj gönder

1

Tuesday, 18.12.2007, 14:03

Telif hakki olayi

Arkadaslar selam

flatcast 4.16 ile birseyler yapmayi basladım.

Fakat arkadaslar arasinda soyle bir konu oldu . Bu caldigimiz sarkilarin telif hakki falan varsa basimiz belaya girer mi ?

Tesekkuler.....

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Tuesday, 18.12.2007, 14:16

akikirca, maalesef evet..

fakat flatcast radyolariyla cok fazla ilgilenen yetkili olurmu acik, daha cok sokaktaki korsanlarla ve FM Radyolariyla ugrasmaktalar.. (bu konuyu daha dün bir arkadasla tartisiyorduk ;) )

Almanyada Gema ödenmesi gerektigi gibi, türkiyede yetkili merci'lerden yayin yapabilmek icin izin ve ruhsat almak gerekiyor normalde..

belki Admin bu konuda daha ayrintili bilgi verir, benim bilgim bu kadar... :bilmem:

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 15.01.2008, 00:38

MERAK EDİYORUZ!

Doğrusu bizlerde merak etmekteyiz.Bende kendi radyomda yayın yapıyorum ama bu işin hukuki boyutu nedir?Nelerle karşılaşabiliriz?Bilen yada malumatı olan arkadaşlarımız bizleri aydınlatırlarsa seviniriz.Şimdiden teşekkür ederim.

TheCurse

Orta Düzey

• "TheCurse" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Wednesday, 16.01.2008, 17:25

yavuzcan1818

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU TELİF HAKKI ÖDEME ESASLARI İLE TELİF HAKKI SAHİPLERİNİN VE YAPIMCILARIN HAKLARINI KORUMA ESAS VE USULLERİ YÖNETMELİĞİ
diyorki:

'Şikayet üzerine, gerekirse taraflardan belge ve açıklamalar istendikten sonra yapılan inceleme neticesinde Üst Kurulca; telif hakkını veya yapımcı hakkını ödemediği, bu Yönetmelik kapsamında korunan mali hakları ihlâl ettiği, bu Yönetmelikte öngörülen yükümlülükleri yerine getirmediği, bu Yönetmelik hükümlerine uymadığı tespit edilen kuruluşlar hakkında Üst Kurul tarafından, bu Yönetmelikte ve 3984 sayılı Kanunda öngörülen işlemler yapılır, müeyyideler uygulanır.'

'Tanımlar > Radyo yayını : Elektromanyetik dalgalar ve diğer yollarla halkın doğrudan alması maksadıyla yapılan ses yayınları'

daha fazla bilgi için: www.rtuk.org.tr adresini tıklayınız...
"Eğer sen, kusursuz olsaydın; başkalarının kusurlarını bulup çıkarmaya bu kadar meraklı olmazdın".

• Özel mesaj gönder

5

Thursday, 17.01.2008, 00:39

Telif hakkı

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

bysempatiq

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

6

Thursday, 17.01.2008, 01:52

yaw bn sunu anlayamadim rd. telif hakki olmayan şarkiyi çalinca cezami aliyoz eğer öleyse aynik wallah :(( bn djliği birakyiyom :D

simsum

Acemi

• Özel mesaj gönder

7

Tuesday, 4.03.2008, 01:34

dogrusunu soylemek gerekirse ewet suc:( 6 yil hapis 250 bin ytl cezasi war istiyen arastira bilir