Giriş yapmadınız.

Yönetim

Yönetim

• Konuyu başlatan "Yönetim"

• Özel mesaj gönder

1

Monday, 11.09.2006, 23:00

( Kelime anlami YANMAK )

Ramazan (kelime anlami YANMAK)

Günahlarin yanarak yok olmasi. Ramazan 11. ayin sultani konumunda cok anlamli öyle faziletli bir aydirki, ilk günleri rahmet, ortasi magfiret ve sonu cehennem atesinden korunmaktir....

Rahmet... Kelime anlami ile Acima merhamet demektir. Allahim biz kullarini iyi tanidigindan, insan fitratinda günah islemek meyilli egilimleri oldugunu bildiginden Ramazan ayini kullarina bir bagis kapisi olarak hediye etmistir. Cünkü annenin evladina duydugu sefkatin bin katini Allahim kullarina duydugunu biliyoruz.

Iste biz kullarda günahlarimizdan bagislanma dileginde bulunalim diye Allahim bizlere böyle bazi mübarek gece ve aylar sunarak rahmet kapilarini sonuna kadar acmistir. Bizde bize sunulan bu mübarek geceler ve Bu Mübarek ramazan ayini hakkiyla icra etmemiz lazim.

Yokmu bana dua eden duasina icabet edeyim diye buyuruyor yüce yaratan. Öyleyse haydi Müslümanlar neden duruyoruz. Allahim bircok ayetinde bagis ve Merhametinin cok oldugunu buyuruyor. Yine bunlardan biri...

``(Ey Rasulum) Deki Ey (Günah islemekte) nefislerine karsi haddi asmis kullarim! Allahin rahmetinden ümidi kesmeyesiniz. Cünki Allah-u Teala (Sirk ve Küfürden baska) Bütün günahlari affeder. Süphesiz o Gafurdur Rahimdir``. (Zümer suresi 58 )

Allah-u Teala rahmeti yüz parcaya ayirmis kendisinde birakmis, yer yüzüne bir parcayi indirmis iste bütün mahluklar bu parca sebebiyle birbirine acirlar.... (Hadis-i Serif Müslim) bu hadisten sonra rahmet icin bilmemki baska söze gerek varmi.

Evet Ramazan ayinin basi rahmet demistik demekki Allah Kullarina önce rahmet kapilarini aciyor, gönlümüze ramazanin o ulvi sevincini anlamini dolduruyor bir ön hazirlik gibi. Bu su demek oluyorki kalp vasitasi ile yüce yaradana döndürdügümüz antenimizden ilk ceryani almis bulunuyoruz.Ilk caryanla Allah`a baglantiyi sagladiktan sonra arkasi gelecektir. Belki yasam sartlarindan dolayi antenimiz ara sira parazit yapabilir, eger baglantimiz kusursuz ise o parazitler gelip gecicidir. Hem Allahim Ayetinde`de rahmetinden ümidimizi kesmememizi buyurmuyormu biz yine dogru yolumuza devam edelim egebeleri en aza indirecek....

Evet Ramazan ayi`nin ortasi magfiret demistik. Magfiret`in kelime anlami affetmek. Allahu tealanin kullarinin bagislamasi affetmesi anlaminda dir.Yine Allah-u Teala bir ayetinde bu anlama dikkat cekerek soyle buyurmustur.

<<Ey günahi cok olan kullarim Allahin rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah günahlarin hepsini affeder. O sonsuz magfiret ve nihayetsiz merhamet sahibidir. (Zümer suresi 53)

Demekki ne kadar künahkâr olsakta ondan af diledigimiz o yüce yaradana yönelip kullarina bahsetteigi bu Ramazan ayinin magfiretini icimize sindirerek onun emirleri dogrultusunda ihya ettigimizde, Bizim günahlarimizi bagislayip kusurlarimizi örtecektir.Rahmeti ve Magfireti bol olan o yaradana ne kadar sükretsek azdir.

Sevgili kardeslerim iste mutlu son ve Allahimin Rahmeti ve Magfiretini hak ettigimizde Ramazan ayinin sonu olan Cehennem atesinden korunmayi artik hak etmisiz demektir. Eger biz kullar Ramazan-i Serif ayindaki fazileti bilsek, bütün aylarin Ramazan olmasini isterdik.

Allahima sükürler olsunki biz kullarini acidigindan bu ayi bizlere kurtulusumuz icin sunmustur. Bizde bize sunulan bu imkandan yararlanmak icin, bu ayin anlamini iyi anlayip icimize sindirerek ihya etmemiz lazim. Bu vesile ile sizleri kücük bir tefekküre davet ediyorum.

Bizler bir ebeveyin olarak cocuklarimizin hatalari karsisinda özür dilemelerini hissettirerek onlari affetmeyi isteriz. Onlara aciriz üzülürüz cünki anne ve babayiz bizde merhamet cok...Ama Allahin merhameti anne ve babanin cocuguna duydugu merhametten daha cok. Düsünelimki biz bir yaratici tarafindan yaratilan Anne ve Babayiz kuluz, aciziz, biz evlatlarimizdan bu özürü bekliyoruzda... Ya o yüce yaratan düsünelimki Yerlerin Göklerin ve ikisi arasindaki alemlerin sahibi kâinatin tek hakimi... Biz kullari icin cesit cesit yiyecekler icecekler sunan her türlü rahatimiz icin Atmosferdeki Oksijen dengesinden Yer kabugundaki ideal bir mekan haline getiren, her cesit gazdan yeteri kadar ölcülü ve hesapli bir düzenleme ile kullarinin yasayabilecegi bir ortam hazirlayan Yüce yaratanin bizden bu bekletisi cokmu? Cok degil sevgili kardeslerim cünki o kullarini cok seviyor. Bu sevgisinden dolayi Ramazan ayini bizlere hediye etmistir.

Bütün bunlardan anlasiliyorki Ramazan ayi bir vesile yoksa Allahin bizim ac durmamiza ihtiyaci yoktur. Bu ayi yine bizlerin kurtulusu icin bizlere sunmustur.

Buraya kadar yazdiklarim Ramazanin manevi boyutunda yürümekti, simdi tekrar madde boyutuna gecelim. Ramazan denince akla oruc geliyor. Allahim neden oruc tutmayi emretmis. Bunu hic düsündükmu... Yoksul ac insanlarin halinden anlayalim diye, Allahin emrini yerine getiriyormuyuz getirmiyormuyuz bir sinav diye düsünürüz. Orucun da yine biz insanlarin sagligi acisindan emrolundugunuda düsünmeliyiz. Hanimlarin kabul günleri vardir Pastalar börekler yapilir. Cok begendigimiz pastanin tarifini onu yapan kisiden aliriz, cünki o pastayi yapan kisiden baskasi onun püf noktasini iyi bilemez. Onun tarif ettigi sekilde yapmazsak istedigimiz sonucu elde edemeyiz.

Iste biz kullari yaratan Yüce yaratici insanoglunun beynindeki milyonlarca hücreden ayak uclarindaki sinir sistemine kadar, ic organlardan damarlarimizda caglayanlar gibi akan kandan, Vucudumuzu cepcevre saran derimize kadar her seyimizi cok iyi biliyor. Cünki bizi o yaratmistir. Insanoglunun organizmasini o biliyor. Disardan gelcek bir müdaheleyle organizmada ne gibi olumlu ve olumsuzluklarin olup olmayacagini da o biliyor ve insanoglunun saglikli bir yasam sürmesini istediginden sende bir ay o bedeni dinlenmeye birakiyor Neyle...? Orucla oruclu insanin organlari senede bir ay rolantide calisir bu insan organizmasi icin gereklidir. Kisacasi Oruc yine bizim sagligimiz acisindan bize sunulan hediyedir. Keske bunun kiymetini anlayabilsek tip bilginleri bu konuda arastirma yapmislar. Oruc bir mucize olarak tanimlamislardir. Ve tip adamlarinin o kitaplarini okuyunca su ayeti kerimeyi hatirliyorum.

" Eger gercekleri anliyorsaniz, oruc tutmaniz sizin icin daha hayirlidir`` (Bakara suresi 184)

Sohbetimi bu ayeti kerime ile noktalayarak Sizi saygi ile selamliyorum.

Yönetim

Mud-ti

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

2

Saturday, 23.09.2006, 16:57

Paylasim için saol yönetim ama ramazan ayi gectikten sonra ne yapacaz bu toplik silincek mi? Silinirse Yalnis olmaz mı? acana din konusunamı? tasisak bu konulari ?

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 23.09.2006, 21:45

hayir mustim nie silinsin din altinda bir topic acar oaraya koyariz öle daha ii olmaz mi?

OguZugO

Stajyer

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 23.09.2006, 23:41

Serseriye katiliyorum ben Ramazan boyunca burda kalir Ramazan sonundada din başligi altina taşiriz....

)))Sibelimben(((

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Tuesday, 3.10.2006, 17:31

Sizimi kircam ben Canimlarim benim yawwfss....
Tasirim tabeee...
Cöle cöpe atmiyoruz ;) emek var bunda Emek ;) ;) ;)