Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Kul kedİsİ ne yapsın, onu sadece ayakkabi numarasindan tanıyan bır salagi!!
Beklenenler hep vazgecildikten sonra gelir..
Ey insan oglu gelirken ne getirdin ki giderken ne götürüceksin!!!
"Ayağa kalkacaksan; hizmet için kalk. Konuşacaksan hikmetli konuş. Oturacağın zaman da edeple otur." (Hacı Bektaş Velî)
İki Türlü Kadın Tehlikelidir... Biri Anne, Diğeri Aşık Kadın. İkisinin de "Canına" Dokunursan, Canına Okurlar...!
Empati yapmayı severim. Bana aşık olanların yerine geçip, kendime bakıyorum da; gerçekten doğru bir tercih yapmışlar
Ne unutacak Kadar Nefret Ettimm;Nede HatirLayacak Kadar Çok Sevdimm...
"Fanî Aşk yoktur, Aşk' ların hepsi Bakî olanadır.
Tek fark şudur ki; kimi sanatı görür, kimi sanatçıyı..."
Aciz insan ŞİKAYET eder, Asil insan İDARE eder, Basit insan İFTİRA eder, Sabırlı insan AZİM eder, Şükürsüz insan BEDDUA eder !!
Marifet; can için sevgili aramak değil
Sevgili için can taşımaktır ...
- Hz. Mevlana -
...BANA benden bahsetsen kelime yetiremezsin SANA senden bahsetsem bir harfe değmezsin...
( İSRA'ca )
Edep Ya Hu
şu benlikten kurtul herkesle anlaş herkesle hoş geçin.
Sen kendine kaldıkça bir habbesin bir zerresin fakat herkesle birleştin
kaynaştın mı bir ummansın bir madensin!
(Hz. Mevlana)
Etrafındaki insanların çokluğuna bakıpta aldanma ..
Çünkü; sen yalnız ölecekkabre yalnız girecek ve kendi hesabını yalnız vereceksin ..
"Yanında olduğum zaman değerimi bilmezsen; değerimi bildiğin gün beni yanında bulamazsın!"
Cahille girme münakaşaya..Ya sinirini zıplatır tavana..! Ya da yazık olur Adabına...
"Birazcık tuz etkisi yaratmalı insan birinin hayatında..Hani yaraya basıp acı vereninden değil, yemeğe katılıp tat vereninden.."
Vücudunun %70'i su olan bir canlının nasıl olurda içi yanar .
İnsan, Hayata iki anlam yükler; Biri ağlarken diğeri gülerken.. Ve tek bir kere kıymet bilir; O da elindekilerini kaybederken..!
Marifet; Bir insanın yüzünü gözünü değil, özünü sevmek. Bir bayanın dişiliğini değil, kişiliğini sevmek.. Ve marifet sözde değil
ÖZDE SEVMEK..!