Bütün zekamı, yeteneğimi, şöhretimi,eserlerimi aksam eve zamanında gelip gelmeyeceğimi merak eden bir kadın için feda edebilirim. [G. Bernard Show]
Anneler her şeyi görmeseler bile,kalpleriyle duyarlar (OSTROVSKi)
Hayat bir sınavsa eğer hiç uğraşma, adını yaz ve çık. Belki sınıfta kalırsın; ama adının altında bembeyaz bir sayfa bırakırsın. [Aziz Nesin]
"Yalnızlığın en kötüsü, anlamayanların arasında kalmaktır.." [Mevlana)

Unutup gülümsemek, hatırlayıp üzülmekten daha iyidir... ( C. Rosetti )
Üstün insan, kendini bulmaya çalışır, küçük insanlar ise başkalarını arar.. ( Konfiçyus )
Nezaket, para ile alınmaz fakat her şeyi satın alır..( Lady Mary Montagu )

İnsanın, dostlarını ne kadar sevdiğini sonradan farkettiği anlar vardır.. ( Goethe )

Başkalarının fikirleriyle dolu olan kafaya günümüzde, kültürlü kafa deniliyor... ( Lady Diana )
Dünyada hem iyimserlere hem de kötümserlere ihtiyaç vardır; iyimserler uçağı icat etti, kötümserler de paraşütü...
( George Santayana )
Ulu çamlar, fırtınalı diyarlarda yetişir... ( Cemil Meriç )

Hayat, varolan sınavların en kolayıdır; çünkü kopya çekmeye izin verilmiştir.. ( E.P.Oppenheim )
Körler memleketinde görmek, bir hastalık sayılır...( Cenap Şahabettin )
Gerçekten sevmeden, "Seviyorum" demeyi bir türlü öğrenemedim. Tek kusurum buysa; Özür dilerim...P. Auster
Affedilen vazgeçilendir...
O, affedildi...
Çünkü ondan vazgeçildi !...
KÜÇÜK İSKENDER
Sevdiğim insanlara
Kızabilirdim,
Eğer sevmek bana;
Mahzun durmayı,
Öğretmeseydi...
ORHAN VELİ
Cahille girme Münakaşaya.. Ya Sinirini Zıplatır Tavana..!! Ya da Yazık olur "Adabına"!!! [Mevlana]
Necip Fazıla bir gün sormuşlar "Neden sigarayı bu kadar çok seviyorsunuz" ... "Benim için yanan bir tek o var ..."demiş!
"Allah'a emanet ol, dedi ve gitti. Güldüm.. Zaten başka kimim var ki.."// İlhan Berk //

Ben sevginin en safını, en çıkarsızını,en yalansızını ve en masum halini özledim, ben galiba ANNEMİ özledim...♥♥