Giriş yapmadınız.

1

Saturday, 4.06.2011, 17:43

Kiskanclik üzerine...

Öyle bir canavardır ki kıskançlık,

beraberinde tedirginliği, endişeyi ve huzursuzluğu da getirir.

Beyni böcek gibi kemiren soruların başlıca kaynağı da kıskançlıktır.

Terk edilme ihtimaliniz çoğaldıkça sorular artar.

Kesin ve net yanıtı yoktur hiçbir sorunun,

Mantık ve akıl sürgündeyken sizi terk etme ihtimali olan sevgilinin her davranışı,

her sözü sadece ve sadece kıskançlık süzgecinden geçirilecektir.

Bir zamanlar minik oyunların, aşka katılan tadın sebebi olan kıskançlık,

sevgiliye düşmanlık duymanıza neden olacaktır artık.

Ve düşmanlık insanın içindeki şiddeti körükleyecektir elbette.

Kıskançlık ateşini bastırmaya kalkmak, başka şeylerle ilgilenir gibi görünmek

bataklıktan çıkmaya çalışan insanın hareket ettikçe çamura daha da gömülmesine benzer.

Yanlış, yanlış üstüne eklenir…

Mantık ve aklın ardından benlik ve kişilik de çıkar sürgüne.

Siz sevgiliyi kaybetmeme uğruna değişmeye çalıştıkça

yüreğinizdeki huzursuzluk sizi yerinizde bir dakika bile oturamaz hale getirir.

Üstelik değişmek uğruna yapılan hatalar sevgiliyi kaybetme ihtimalini daha da güçlendirir.

Kıskançlığa tamamen teslim olmuşsunuzdur artık.

Bu noktaya nasıl geldiğinizi hatırlamazsınız bile.

Hangi olay, hangi kişi neden olmuştur bir önemi de yoktur artık.

Şiddet yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.

Kendinize ya da ona zarar verme duygusunun kıyısında dolaşıp durursunuz.

Bu duygudan kurtulmanın tek yolu, bütün bunlara konu olan sevgiliden kurtulmaktır.

O sevgilinin diktiği ama üzerinize tam oturmadığını bildiğiniz halde giymekte ısrar ettiğiniz

aşk giysisini çıkarmanın zamanı gelmiştir.

Bu tutsaklığı yaşamaktansa kar altında çıplak kalmak çok daha iyidir.

Ve elbette, üzerinize tam oturan bir giysi, bir yerlerde sizi beklemektedir…

(ALINTIDIR)

Melis derki...

Sen sen ol ;kiskan tabiki , ama abartma ayarigini bil...
:1gözkirp:
yoksa gördügün okudugun gibi , zararli kendin cikarsin... yazik olur sana:1gözkirp:

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "meliscanan" (4.06.2011, 18:25)

2

Saturday, 4.06.2011, 17:46

Melis Doğru demiş:)))Çok haklısın

paylaşım için çok teşekkürler..

3

Saturday, 4.06.2011, 17:46

KISKANCLIK basit lik ve ezikliktir.
Ezik insanlar ve basit insanlar kiskanc olurlar.
Guzel bi paylasim tskler.

4

Saturday, 4.06.2011, 18:12

KISKANCLIK basit lik ve ezikliktir.
Ezik insanlar ve basit insanlar kiskanc olurlar.
Guzel bi paylasim tskler.

Bunnari yazarken sanirim biranlik bosluga geldin Yasmin , bu yazdiklarini Charakterine hic yakistiramadim ,
Ne demek sadece basit ve ezik insanlar sadece kiskanc olurlar , biraz daha aciklarmasin , sen hayatinda hic kiskanmadinmi , esini , sevdiklerini yeri gelince
cok iyi bir arkadasini , senden rica ediyorum Yasmin , sadece yorum yazim diye , konunun altina yorum yazma , yazdiklarini bir defa oku istersen ,
WWW.Flatcast-Terapi.com

Bu mesaj 3 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "AlaKaa" (4.06.2011, 18:31)

• "Masum Masum" bir kadın

• 1366852
  • Özel mesaj gönder

5

Saturday, 4.06.2011, 18:16

eline saglik melis, herkesin kendinden ornek bulabilecegi bir yazi
bu arada fonts boyutunu kuculttum (cok buyk harfleri okuyamiyorum :kutan: )

Alakaa seninde mesajini duzelttim, cunki alinti kodu bozuk olmustu
mesajinda degisiklik yapmadim
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

6

Saturday, 4.06.2011, 18:32

Çok güzel bir içsel yazı Cananım ellerine,yüreğine sağlık ^^
Kıskançlıkkkk dozunda iyidir fazlası güvensizliktir.Hem kendinize hemde karşınızdaki kıskandığınız kişiye...
Siz kendinize güveniyorsanız neden kıskanacaksınız ki? Ne eşimi kıskanırım, ne arkadaşımı...Neden kıskanayım ki?
Kıskanmam için o kişinin benden üstün olması lazım.Bu büyüklük kompleksi değildir.Eşimi benden iyi kim tanır ? Hiç kimse...öyleyse :D
Arkadaşımı kıskanmam ben iyi niyetliysem elimden geleni yapıyorsam zararsızsam onun benden üstün olduğu yönü kıskanmam,gurur duyarım :D
Kıskançlığım şu yönde olur mesela derimki "Offf amma tema yapıyor ya valla kıskandım" ama bu güzel kıskançlıktır.
Arkadaşımı motive eder benide sadece başarıya götürür :1gözkirp:
Kıskançlık evet yetersizliktir,güvensizliktir ama aşırı boyutta olanlar için hastalıktır.
Bu tarz insanlar zarar verir çevresinede kendinede çünkü güzel olan tüm duyguları yok eder, yer bitirir.
Bu yüzdende çok kıskanç kişilerden kendi adıma uzak dururum....
Kıskançlığın hayatınızda sadece sevginizi belritecek yada sizi başarıya götürecek güzel boyutta olması dualarımla ^^

• "nisa nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Saturday, 4.06.2011, 18:36

2+2=4
sevdiğim+kişi=kıskanırım...
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

8

Saturday, 4.06.2011, 19:16

İnsan seviyorsa kaybetmekten korkar. Kıskançlık da bir kaybetme korkusudur. Kıskanmıyorsa eğer; Yeterince sevmiyordur.

.

Daglar

Bilge

• "Daglar" bir erkek

• Özel mesaj gönder

9

Saturday, 4.06.2011, 19:26

Kıskançlık ruhun hastalıgıdır. Pek az kişi iyi talihli bir dostun başarılarını kıskançlık duymadan kutlayabilir

10

Saturday, 4.06.2011, 19:37

simdi konu sahibi olarak bu alinti yaziya bende birkac kelam daha yazmak istiyorum...

elbette bu yazi sadece sevgili üzerine yazilmamistir, gönlüm senin de dedigin gibi insan bazen kendi arkadasini dahi kiskanabilir ama o dostunu sevdigi icin olmali bunu ben tatli bir kiskanma olarak adlandiririm...

ama sen egerki gercek bir dostunu/arkadasini art niyetinle kiskanirsan arkadas sifatini koydugunu yüceltmis olur, kendin ise sadece alay konusu olursun... :1gözkirp:

yazan cok güzel yazmis herkesin farkli yorum ve düsüncesi olucaktir her konuda oldugu gibi, buda gayet dogaldir...

BANA YAZIMA TESEKKÜR EDEN HERKESE BENDE TESEKKÜR EDERIM...

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "meliscanan" (4.06.2011, 19:48)

11

Saturday, 4.06.2011, 19:38

Menekse derki : Melisim NE derse DoGRU der Paylasım İçiN Teşekkürler cnmm

12

Saturday, 4.06.2011, 19:50

Menekse derki : Melisim NE derse DoGRU der Paylasım İçiN Teşekkürler cnmm

melisde MENEKSESINI yer... :rolleyes:

13

Saturday, 4.06.2011, 20:44

beraberinde tedirginliği, endişeyi ve huzursuzluğu da getirir.

Beyni böcek gibi kemiren soruların başlıca kaynağı da kıskançlıktır.

Mantık ve aklın ardından benlik ve kişilik de çıkar sürgüne.

Bunnari yazarken sanirim biranlik bosluga geldin Yasmin , bu yazdiklarini Charakterine hic yakistiramadim ,
Ne demek sadece basit ve ezik insanlar sadece kiskanc olurlar , biraz daha aciklarmasin , sen hayatinda hic kiskanmadinmi , esini , sevdiklerini yeri gelince
cok iyi bir arkadasini , senden rica ediyorum Yasmin , sadece yorum yazim diye , konunun altina yorum yazma , yazdiklarini bir defa oku istersen ,

Ben yazdiklarimi gayet iyi okuyaraktan yazdim Kaan. Kiskanclik uzerine yazilan lari eger daha dikkatli okursan bu kiskancligin sevgiliye olan kiskanclik ifade etmedigini daha iyi anliyacaksin eminim. Ha ben sevdigim insani çok kiskaniyorum evet ama burada soz konusu kiskanclik sevdigin insan degil.

14

Sunday, 5.06.2011, 01:51

burada ruhsal bir sorundan bahsediliyor, ve bu sorunun ortaya çıkış şeklide kıskançlık.....
alıntı yapılan yazı durumu saptırarak anlatmış, o kisinin yasadıgı kıskanclık değil, ruhsal bir hastalıktır.

tabiki herzaman ki gibi konuya yorum yazan arkadaslarda, konuları bi yerlere bağlama derdindeler malesef :(
SİGARA PİŞMANLIKTIR.

• "takunyas" bir kadın

• Özel mesaj gönder

15

Sunday, 5.06.2011, 11:37

PAYLAŞIM İCİN TSKLERRRR CANİM BENİM
Gönlüme kurulmuş Cehennem olsan,
En güzel Cennete değişmem seni !!!

16

Sunday, 5.06.2011, 16:15

ben tesekkür ederim takkim benim...
okudugun icin...

17

Sunday, 5.06.2011, 19:18

ama sen egerki gercek bir dostunu/arkadasini art niyetinle kiskanirsan arkadas sifatini koydugunu yüceltmis olur, kendin ise sadece alay konusu olursun... :1gözkirp:

...

Burasini gercekden cok merak ediyorum , sanirim bir Kus geldi basina konup kulaklarina birseyler fisildadi ve sen kusu dinledikden sonra bu konuyu acma nedenini duydun , ama hic kendine sordunmu
acaba o kus dogrumu söylüyor yada yalanmi sölüyor , aslinda bu kus cok kisa zaman önce banada birseyler anlatti ama ben aldanmadim ve takmadim (Anlayana) , ama sizi okadar cok doldurmuski bu kus ,
dikkat edinde , yakinda baskasina ucup sizin hakkinizdan birseyler söylemesin
WWW.Flatcast-Terapi.com

18

Sunday, 5.06.2011, 19:19

KISKANÇIK RUHSAL BİR SORUNMUDUR ÇOGU ZAMAN KİŞİLER KISKAÇLIGIN PENCESİNDE MALESEF YOK OLUP GİDİYORLAR:

Sosyo-kültürel yaklaşıma göre ise kıskançlık, sosyal ve kültürel bir olgudur. Kişi yaşadıkça, içinde bulunduğu toplumun yarattığı ilişki kurallarına göre kıskanmayı öğrenir. Kendi anne ve babasının ilişkisi o kişinin karşı cinsle ilişkisinde bir model olacaktır. Onların sevgi, saygı, sadakat, kıskançlık tanımlarını öğrenen çocuk, büyüdüğünde kendi ilişkisinde bu tanımlara uygun davranacaktır. Cinsiyet farklılıkları da kadın ve erkek için kıskançlık yaratan durumları ve uygun tepkileri tanımlayan sosyal kurallardan etkilenir.

Kıskançlık, içerisinde hangi duyguları barındırır?

Kıskançlık içerisinde özgüven eksikliği ve yetersizlik duygularını barındırır. Özgüven zayıfladığı zaman kişi kendini yetersiz, değersiz hissetmeye başlar. Sahip olduğu sevgiyi hak etmediğini ve kaybedeceğini düşünür. Bu endişe de kıskançlık duygusuna ve onunla baş etmek için gösterilen sağlıksız davranışlara sebep olur. Aşırı kıskanç kişi, eşini devamlı kontrol eder, takip eder, onun yaşantısını sınırlar ve üzerinde bir baskı oluşturarak onu kaybetmeyeceğini düşünür. Oysa sadakat tehditle değil sevgiyle sağlanır. Kıskançlık sonucu sergilenen takip etme, baskı altında tutma, öfke, şüphecilik gibi tutumlar karşı tarafı daha da uzaklaştırır.

Aşırı kıskançlık nasıl tedavi edilir?

Tedavide amaç, kişinin kıskançlık duygularının altında yatan duygu ve düşüncelere ulaşmaktır. Kişiden kıskançlık hissettiği anlardaki düşüncelerini incelemesi ve kıskançlıktan önce gelen duyguları fark etmesi istenir. Bu duygu ve düşüncelerin farkına varmak, onları ayrı ayrı ele almaya ve rasyonel (mantıklı) olup olmadıklarına daha tarafsız bakmaya olanak tanıyacaktır. Kişiye sevilmeye değer bir insan olduğu vurgulanmalı, kendi değersizlik hislerinin altında yatan nedenler araştırılmalıdır. Bu noktada önemli olan, hem kişinin geçmişten getirdiği olumsuz algı ve ihtiyaçları belirlemek, hem de bu olumsuz duygularla baş etmesi için daha sağlıklı yollar bulmasına yardım etmektir.

ALINTI

BN CE CAĞIMIZDA YAŞANAN HASTALIKLARIN EN ÖNEMLİSİ KONUYU ACTIGINIZ İÇİN TŞKLER
:)

19

Sunday, 5.06.2011, 20:06

Eşini Kıskanmayan Tek Canlı Domuzdur..
Kıskanma Güdüsünü Kaybetmiş Kişilerin Domuzdan Bir Farkı Yoktur..

Güzel Paylasımdı Melis Tesekkürler.
[align=center][img]http://s1.directupload.net/images/110701/vy77gp2c.gif[/img][/align]

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

20

Sunday, 5.06.2011, 20:34

Dozunda kıskanma sevgi belirtisidir, koruma iç güdüsüdür, paylaşamamadır ve hepimizde vardır ama aşırı kıskanma hastalıktır.
Unutmayınki herkesten kıskanan ve bunu hastalık haline getirmiş kişiler vardır.İşte onlar tehlikelidir.
Hiç kıskanmayan domuzdur derler doğru ama bence çok kıskananında domuzdan farkı yoktur...
Nedenini hemen açıklayayım annesinden,babasından olmayacak kişilerden bile kıskanır davranış bozuklukları oluşur.
Dinimizce yasaklanan domuz gibi bataklığa girer ;)

Tekrar teşekkürler Cananım ^^