Dünyada en çok istediğim ve bana yaşamı gerçekten sevdiren iki şey var; aşk ve özgürlük. Aşk uğruna gerekirse, yaşamımdan vazgeçerim. Özgürlük uğruna ise aşkımı da feda ederim.
Victor Hugo
Gelir gibi yapıp köşeden 'U' dönüşü yapıyor mutluluk. Bir türlü mutlu olamadık bizde, ama hala U/mutluyuz ..
Sunay Akın
Eskisi kadar düşünmüyorum artık seni, Beynim yoruluyor. Seni günde bir defa düşünüyorum o da 24 saat sürüyor ..
Shakespeare
Ki ben; senin ilkokul yıllarında durmadan yere düşürdüğün kurşun kalem gibiyim: Dışı sapasağlam, içi paramparça..
Cemal Süreya
Çok sevgili uğrlamış gözlerle bakıyorum etrafıma, neden böyle imkansız aşklara meğilimliyim bilmem ki..
Murathan Mungan
Akmayan gözyaşları kalpte birikirler,
Zamanla kabuk tutarlar ve
Kirecin çamaşır makinesini tıkaması gibi
Kalbi tıkayıp felç ederler...
Susanna Tamaro
Yaşlanmak bilge olmak degildir, eğer gençken bir aptalsan ve yaşlandıysan sadece yaşlı bir aptal olursun..
Osho
"Aşk" sözcüğü zaten sözlükte "sarmaşık" demekmiş.Bir sarmaşık çınarları,servileri nasıl sarıp sarmalarsa ,aşkta öyle sarıp sarmalarmış çınar gibi yiğitleri,servi boylu dilberleri. Ve her sarmaşık,sardığı ağacı kuruturmuş sonunda...
İskender Pala
Çok sevdiğin ama geri döndüremeyeceğin kişilerin en kötü yanı; Onları her hatırladığında, seni tekrar tekrar terk etmeleridir!
Tolstoy
Arkamdan konuşmaya devam et. "Çünkü karşıma çıkacak kadar büyük değilsin..
Che Guevara
Aşk'ın bu kadar tutsaklık olmasını yadırgamayın. Yürek,göğüs kafesine doğuştan kapatılmıştır.
Emre GÖKCE
"Güven ruh gibidir, terkettiği bedene asla geri dönmez ."
William Shakespeare
Garip değil mi ? Uluşamayacağın kadar yüksekte sandığın kişiler, aslında eğilemeyeceğin kadar alçaktadır !
Freud
Aşk, sabahlara kadar uyumamak değildi aslında. Her sabah uyandığında, yaşamaktan önce onun gelmesiydi aklına.
Can Yücel
Susmak kabullenmek değil, cevaptır anlayabiliene.. Eğer kısa cümleler kuruyorsa insan, uzun yorgunlukları vardır sadece.
Dylan
Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma; ilk önce senin ellerin kirlenecek.
Tolstoy
Gözlerime bakıp da yapılan sahte bir gülücük yerine, yüzüme karşı gösterilen gerçek bir nefreti tercih ederim!
Çehov
Yağmuru seviyorum diyorsun, Yağmur yağınca
şemsiyeni açıyorsun. Güneşi seviyorum diyorsun, Güneş açınca gölgeye
kaçıyorsun. Rüzgarı seviyorum diyorsun, Rüzgar çıkınca pencereni
kapatıyorsun. İşte, bunun için korkuyorum ; Beni de sevdiğini
söylüyorsun..
Ne yormak istedim seni.Ne de yormak kendimi.Çok çalıştım Gitmeye de kalmaya da… İkisi de aynı acı. İkiside rezil..Daha öncede gitmiştim Ama böyle kalarak değil.
Can YÜCEL
Mutlu olmayı kim istemez ki?/Ama mutsuzluğa da var mısın?
Cemal Süreya