Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• "Beratcan" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Beratcan"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 17.10.2010, 03:52

Bilgisayarınızın Temiz Olup Olmadığını Öğrenin

Ms-dos penceresinden gireceğiniz bir komutla bilgisayarınız temizmi öğrenebilirsiniz.

Başlat>çalıştır>CMD yazın ve enter. Komut pencerisine netstat -an | find ":25" yazın. Alt satırda herhangi bir uyarı çıkmıyorsa bilgisayarınız temiz demektir.Ama altta bir uyarı çıkyorsa bilgilerinizi çalan bir keylogger ve virüs vardır.Hemen internet bağlantınızı kesin ve anti-virüs programınızla bir tarama yapın yine de temizlemediyse Ad-aware gibi casus yazılımları temizleyen programlar kullanın

MERHABA ..!!

EDA-BURSA

Profesyonel

• "EDA-BURSA" bir kadın

• 1021982
  • Özel mesaj gönder

2

Thursday, 21.10.2010, 04:20

çok teşekkürler denedim temiz çıktı ;)

MEMOZA

Acemi

• "MEMOZA" bir erkek

• Özel mesaj gönder

3

Tuesday, 16.11.2010, 02:06

Aynen temiz cıktı bilgi icin teşekkürler
İMZAM Yok

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Thursday, 16.12.2010, 18:06

Beratcan bey komutu girme işlemini resimli anlatabilirmisiniz? Tşkrler..

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

5

Thursday, 16.12.2010, 18:18

vay benim pc de temiz çıktı hayret....
bide akşama evde denerim artık....

tşk ler abi...

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 17.12.2010, 00:34

komutu girme işlemini resimli anlatabilirmisiniz?

işlem sırasını takip et çok kolay

Başlat>çalıştır>cmd yazın ve enter. siyah bir pencere açılcak
o pencede
bu kodu kopyala ve yapıştır enterle
netstat -an | find ":25"

bukadar :rolleyes:
MERHABA ..!!

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

7

Friday, 17.12.2010, 00:44

aha evdeki pc de de denedim...ilginçtir buda temiz...beni hergün deli edio ama temiz anlamadım bişe...yayın bile alamadım bu akşam donup durdu die...demekkü virüs falan yok başka bişeler var...yada yaşlandı bilgisayarım ve artık atılma vakti geldü :P

neysem temizmiş onu öğrenmüş olduk :D

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

8

Friday, 17.12.2010, 01:27

bazan bilgisayarın ağır çalışması virüsle alakalı olmayabilir

işlemci ısınması donanım kartlarındaki olağan yıpranmalar (kondansatör şişmeleri vs. vs ) Power supply nin ömrünü doldurmuş olması anakartı besleyen +12 ve + 5 voltajlarında düşüklük yaratcağı için veya hdd nin sesli veya atlamalı çalışması, Ram kaynaklı sorunlar pc nin yavaşlamasına sebep olabilir. :rolleyes:

biçok sebep var yani eğer bunlarda sorun yokise ozaman virüsle alakalı donma araştırılmalıdır
MERHABA ..!!

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Beratcan" (17.12.2010, 01:33)

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

9

Friday, 17.12.2010, 01:40

zaten abi açarken fandan bi ses geldi çok gürültülü açıldı sonra kasayı accık oynattım noluo die sustu :D
sanırsam yakında mefta olur benümkü :P

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

10

Friday, 17.12.2010, 01:45

açarken fandan bi ses geldi çok gürültülü açıldı sonra kasayı accık oynattım noluo die sustu

sizinkisi şeye benzemiş hastanın ağrısını kesmek için ilaç vermeğe

oysaki ilaç vermek yerine o hasta bölümü tedavi etmek en mantıklısı ^^

yoksa yarin ilaçta kar etmez bağışıklık kazanır :D
MERHABA ..!!

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

11

Friday, 17.12.2010, 01:50

ya daha öncede bu ses olduydu ben kapağı açtıydım falan...sonra götürdüm hard disk deişti...onun bi parçasını kırmışım açıp bakem dirkene abi...
şimdide sanki fan patinaj yapıo gibiydi...ne güsel anlattım bea :P
zati yenisini alcem artık yaşlandı can çekişsin ...
daha yeni götürdüm hard disk deişti format falan bi sürü para aldılar...şimdi yine bulduk birini alalım parasını derler...anlamıom bişe die...

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

12

Friday, 17.12.2010, 02:02

kasa fanları ucuzdur 5 tl yada 10 tl felan işlemci fanı biraz pahalıdır oda en fazla 25 bilemedin en iyisi 40 tl civarı
Diger fiatı yüksek olanlar
hardisk boyutuna (gb)göre fiatı değişir buna ilaveten Ram lar de DDR 2 DDR3 ve 2 gb 4 gb olmalarına göre fiatları farklıdır pc deki genelde pahalı olan donımlardır İşlemci, Ram, Hdd
diger sçenekler isteğe bağlı tabiki

ama format okadar pahalı bişey değil eskiden format zor işti onun için pahalıya atılırdı yok disket takıcan pc yi cd den başlatcan disketle once format atıp sonra cd ile açıllış yapcaksın vs. vs

şimdiki formatlar kolay tak cd yi bios ayarlarından pc açılırken cd yi göster seçeneğini işaretle cd yi tak tamam biraz detayları var ama eski format gibi değil

yine çok yazacam en iyisi susiyim :D
MERHABA ..!!

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

13

Friday, 17.12.2010, 02:15

he mesleği belli ettin :P ankara işlerimde bitti yoksa kolumun altına alır kasayı gelirdim bi dahakine :P
valla burda formatı 50-60 gibi atıolar...işyerimdeki pc lere öle mesela...yakında onlarıda öğrenirim ben ...ama fanı araştırayım ondan büyük ihtimal...olmassa bi süre idare ederim bunla o şekilde...
saol abi bilgiler içün :D

• "****ONUR*****" bir erkek

• Özel mesaj gönder

14

Friday, 17.12.2010, 13:59

fanların ses cıkarması dönüs hızını azaltır bu da ıslemcı.ram. ekrankartı.... isinmasina neden olur cok ısınan parcalar yavas islem yapmasina neden olur

eger becerebiliyorsaniz fanlari ortalama yilda bir yaglayin
fanların yaglamasini soyle yapabilirsiniz

marka modelının yazdıgı plastık folyo kagıdı bır ucundan acın ortasinda yumusak plastik vardir onu cikarin
motorun kucuk deligi vardir oraya en fazla 2 damla gres yagi olabilir. motor yagi olabilir (hic bulamazsaniz sivi yemek yagi :) ) damlattiginizda fan sesi keser ve rahat calismaya baslayacaktir

NOT: kücük fanlarin icine en fazla 1 damla yag konulmalidir fazla konuldugunda fan yanar bilginize

CERRAHLARİN DEGİSTİREMEYECEGİ TEK ŞEY GÖZLERDİR

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "****ONUR*****" (17.12.2010, 14:08)

come10

Acemi

• "come10" bir erkek

• Özel mesaj gönder

15

Friday, 17.12.2010, 14:23

dediğiniz işlemi yaptım bilgisayarımda virüs yada casus program yok ama sabah 8 gibi açıyorum bilgisayarımı öğleden sonra 1 gibi kasılma oluyor bilgisayarımda işlemleri yavaş yapmaya başlıyor.
mesela explorer le bi sayfayı sabah 5 saniyede açıyorsam öğleden sonra bu süre 20 saniyeye çıkıyo sorun neden olabilir acaba

teşekkürler
---Biri Sana "Git" Dediğinde---
---"Kalmak İstiyorum"---
---Diyebilmekmiş SeVmEk---

melye

Moderatör

• "melye" bir kadın

• 990289
  • Özel mesaj gönder

16

Friday, 17.12.2010, 15:21

fanların ses cıkarması dönüs hızını azaltır bu da ıslemcı.ram. ekrankartı.... isinmasina neden olur cok ısınan parcalar yavas islem yapmasina neden olur

eger becerebiliyorsaniz fanlari ortalama yilda bir yaglayin
fanların yaglamasini soyle yapabilirsiniz

marka modelının yazdıgı plastık folyo kagıdı bır ucundan acın ortasinda yumusak plastik vardir onu cikarin
motorun kucuk deligi vardir oraya en fazla 2 damla gres yagi olabilir. motor yagi olabilir (hic bulamazsaniz sivi yemek yagi :) ) damlattiginizda fan sesi keser ve rahat calismaya baslayacaktir

NOT: kücük fanlarin icine en fazla 1 damla yag konulmalidir fazla konuldugunda fan yanar bilginize

işyerinde makine yağı satıoz ondan az götürüp akşama deniyeyim...sayfalar falan artık çok zor açılır oldu...yayın hiç açamadım dün akşam mesela...tabi ben bunu denerken umarım fanı yakmam akşama belli olur...şimdiden kazam mübarek olsun :P

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

17

Friday, 17.12.2010, 16:09

sabah 8 gibi açıyorum bilgisayarımı öğleden sonra 1 gibi kasılma oluyor bilgisayarımda işlemleri yavaş yapmaya başlıyor.
mesela explorer le bi sayfayı sabah 5 saniyede açıyorsam öğleden sonra bu süre 20 saniyeye çıkıyo sorun neden olabilir acaba

eğer belli bir süre sonra pc kasmağa başlıyorsa sizdeki sorun işlemci fanı ve fanın altındaki işlemci üzerindeki termal macunun kuruduğundandır

normalde kasayı açtığınızda tam ortada bir fan ve aleminyumdan bir petek görceksiniz o o peteğin bu şekilde temiz olması gerekir

tozlanmış bir petek ısınma ve zaman sonra donmalara sebep verir hatalı ve tozlu petek

resimdeki fanı iyice temizledikten sonra hemen o peteğin altında işlemci vardır işlemci termal macununu yeni macunla tazelemek herzaman pc nin performanslı çalışmasını sağlar

işlemci ye termal macun sürülmesi termal macunun görevi soğutmayı işlemci üzerine tam olarak yaymaktır buda daha iyi bir soğutma sağlar

MERHABA ..!!

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Beratcan" (17.12.2010, 16:19)