Nette mevcut olan sanatsal ürünleri kitap,cd gibi satın almak gereklimi gereksizmi ?
aslında fazlasıyle gerekli
çoğumuz belki düşünürüzki neden nette indirceğimiz bölümler varken para verip satın alalmım diye
aslında işin özü hiçte öyle değil
çünkü şuan itibariyle geçmişe dönük çoğunun alt yapıları nedeniyle ayakta kalabilmektedierler
ama zaman gelcekki bu ürünleri üreten kişi ve kuruluşlar para kazanamadıklarında artık ürünleri çıkartacak güçleri kalmıycak ve bizlerde artık nette veya para verip alcağımız bir kitap cd vs. vs
alcak bişeyde bulmıycağız
yani sektör öldürmek gibi bişey bu
aradan 3 gün geçtiğinde o bileziği alan müşteri değiştirmek için geri geldiğinde kuyumcu arkadaşım bilesziği alıp değişti ve yenisini vitrinden alıp verdi
ama daha 3 gün önce verdiği bileziği büküp tekar işlenmek için hurda bölümüne koydu
ben şaşırdım dedim bileziğin nesi vardıki büküp hurdaya ayırdın sonuçta temizleyip vitrine koyabilir yine satabilirsin dediğimde
bana dediği aynen şuydu
eğer bizler bunu büküp işlenmek üzere altın işlemecisinie göndermessek
o sektörü öldürürüz ve yıllar sonra altını bu şekle getirip bizlere sunacak herhangi bir atölye kalmıycağı için bizimde kuyumculuk yapmamızın bir anlamı kalmıycaktır
çünkü altını işliycek sektörü öldürmüş olcağız
baktım haklı
işte onun içindirki netten indirmek değilde satın almak her sekörün kendi dalında yaşaması demektir
ha bunun hiçbirimiz yapıyomuyuz? bence yapmıyoruz