Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

• Konuyu başlatan "memocan6060"

• Özel mesaj gönder

1

Saturday, 7.08.2010, 08:43

Aynı Ağda İki Pc de Radyoya Girecem Ama Birinden Giremiyorum

slm arkadaşlar ben birtane masa üstü bilgisayarım vardı şimdi bir tanede laptob aldım windovs 7 laptobum masa üstünden radyoma giriyorum ama laptobdan giremiyorum izniniz yok gibisinden bi hata veriyo portum acık activeyi yapamıyorum acaba sorun neyden kaynaklanıyo bi cevap yazarsanız sevinirim şimdiden tşkler :love:

Veda

Stajyer

• "Veda" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Saturday, 7.08.2010, 08:57

izniniz yok gibisinden bi hata veriyo
hata mesajinda ne yazdigini bildirirsen, en azindan hangi sorundan acilmadigini söyliyebilirim

• "nisa nisa" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 7.08.2010, 09:36

memocan sorun gayet açık aktiveyi yapamıyorum yazmışsınız
aktivasyon yuklemezsen giremezsin radyoya
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

ZerO

Jüri

• "ZerO" bir erkek

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 7.08.2010, 09:51

Hata mesaji olmadan bir sey demesi zor olur :)
insanlık ölDü KAtili MenfaaT....!!!!!!!

• "Beratcan" bir erkek

• Özel mesaj gönder

5

Saturday, 7.08.2010, 12:36

1.Öncelikle şu anda kullandığınız ayarları görmelisiniz. Bunu iki yerden yapabiliriz; Birisi eğer varsa başlat çubuğundaki yerel ağ bağlantısı imgesine çift tıklayarak ve ya Bilgisayarım-Ağ Bağlantılarım-Ağ Bağlantılarını Görüntüle(Pencerenin solundaki ortak görevlerde) yolunu izleyerek gelinen son noktada “Yerel Ağ Bağlantısı” simgesine çift tıklayarak.

2.Yerel Ağ Bağlantısı’nı açtığınızda karşınıza gelecek görüntü Şekil1‘deki gibi olacaktır.
“B” ile gösterilmiş çerçeveye tıkladığınızda karşınıza o anda modem üzerinde hangi ip’de olduğunuzu, internete ulaşmak için kullandığınız geçit adresini görürsünüz (Şekil2). O bilgileri bir yere not alın.
ŞEKİ 1

ŞEKİL 2

3.Bu adımda modemin ayar sayfasına girmemiz gerekiyor. Genellikle bu sayfaya internet gezgininizde “Varsayılan Ağ Geçidi‘ni” yazınca açılır. Modemin ayarlar sayfasına girdiğinizde NAT/Virtual Server/Sanal Sunucu gibi sekmeleri aramalısınız.
Portu açacağımız sayfa bu isimlerden birinin ardında.
Virtual Server sayfası U.S. Robotics modemlerde güvenlik başlığı altında bulunur,
Zoom modemlerde ise Gelişmiş Ayarlar içindedir.
Diğer modemlerde genelde buna benzer.
Bu sayfada yapacağımız ayarı mantıken açıklamak gerekirse elimizde bir sokak krokisi olsun. Bu sokaktaki hangi evin hangi penceresini açacağımızı belirteceğiz.
Sokak modemimiz oluyor, ev modemden aldığımız IP adresi, pencere ise port numarası. Açacağımız portun hangi IP de olacağı tamamen size kalmış bir seçimdir.

Evinizde modeme bağlanan pc sayısı birden fazla ise karışıklığı engellemek için ilk sıralardan IP seçmemeliyiz.
Örneğin Şekil 2‘deki A-Çerçevesinde 192.168.1.2 yazıyorsa biz 192.168.1.10 civarında bir adres seçmeliyiz.
Bunun sebebi bu modeme bağlanan başka pc varsa açılışta alacağı IP, boş olan ilk IP olacaktır.
Hangi IP’yi kullanacağımıza karar verdikten sonra sıra hangi portu açmamız gerektiğine geliyor.

eğer port açılmını doğru birşekilde yaptıysanız yapmanız gereken diger pcnizin ip sini modeminizin güvenlik bölümden (Firewall) veya virüs programınızdan izin vermelisiniz
MERHABA ..!!

Bu mesaj 2 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Beratcan" (7.08.2010, 14:44)

• Konuyu başlatan "memocan6060"

• Özel mesaj gönder

6

Saturday, 7.08.2010, 14:40

sorun çözüldü valla en son aklıma gelecek olan virüs programı yüzünden activeyi yapamıyodum kaldırdım virüs pragramını sırunum düzeldi hepinize ilginizden dolay tşkl ederim arkadaşlar