Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Günah hastaliginin ilaci..
Allah dostlarindan Beyazid-i Bestami hazretleri bir gün timarhanenin önünden geçiyordu? Hekimlerden birisi de tokmakla havanda bir seyler dövüyordu. Beyazid-i Bestami hazretleri :
- Ne yapiyorsun Hekimbasi?
- Delilere ilaç hazirliyorum.
- Benim hastaligima da ilaç olurmu?
- Hastaligin nedir?
- Günah hastaligi. Bir ilaç biliyorsan tarif et.
- Hayir, ben günah hastaliginin ilacini bilmiyorum.
O sirada parmakligin arkasindan bir deli Beyazid-i Bestami'ye seslendi:
- Gel baba gel senin hastaliginin ilacini ben biliyorum.
- Söyle bakalim seni dinliyorum.
- On dirhem tevbe kökü ile on dirhem istigfar yapragi al. Bunlari kalb havanina koy. Tevhid tokmagi ile döv. Insaf eleginden geçir. Göz yaslariyla yogur. Ask firininda pisir. O macundan hergün bes kasik al. Senin hastaligindan eser kalmaz.
Beyazid-i Bestami bunlari dinledi. Içini çekti ve:
- Hey gidi dünya hey! Seni deli diye timarhanenin parmakliklari arkasina koyanlar utansin! dedi.
bundan güzel ilaç olurmu...
cok güzel bir paylasımıs gercekten biliyormusunuz bence töbenin kapasite vedegerini pismanlıgın deresi belirler öfke krizine girenlerinde refleks olarak kizginliklarini ifade icin töbe töbe diyisleri gelir görürüz ilk icimden artis demek gecer un yag sekeri bir kaba koyarda bu helva derseniz bu helvamıdır helvayı bile kavurmak gerekir umarım Allahım hepimizi tübeleri kabul ve makbul olanlardan eyler güzel paylasımın icin tesekürler ayse
Paylaşımın için Teşekkür ederim _AISE_, Bu insanlara deli değil (velî) demeliyiz aslında.
TAVİZ YOK !!!
paylaşım için tşk ederiz küçük Hanım
_AISE_, eline saglik paylasim icin tesekkurler..
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...