Giriş yapmadınız.

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

41

Sunday, 15.11.2009, 01:33

Kardeş google otomatik olarak indexler ama sen yinede sitemap hazırlamak istiyorsan. Yine google yaz, sitemap oluşturan programlar mevcut. Anlatımlarınıda bulabilirsin. Bir sitemap (site haritası) ekleyerek siteni, googleya tanıtabilirsin.

Tabiki bunu yapsan bile, dediğim gibi bekleyeceksin. Anında değişiklik olmaz. bilmem anlatabildim mi?

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

42

Sunday, 15.11.2009, 01:46

Free Version Site Crawler İndir

Anlatım: Alıntıdır
GSiteCrawler Full download ediyoruz.. Bilgisayarımıza kurulup yaparken yeniden başlatmamızı isteyecek, reset attıkdan sonra açılışta kurulumumuzu tamamlıyoruz.. daha sonra programımızı açıyoruz ve;

Aşağıda gördüğünüz fotoğrafda [ #1 ] Add New Project yazan butona tıklıyoruz. Site bilgilerimizi girip NEXT diyoruz...

[ #1 ]

Aşağıdaki fotoğrafda [ #2 ] bize .xml dosyamızı ftpye otomatik upload etmek isteyip istemediğimizi soruyor. check işaretler bilgilerimizi girersek otomatik ftpye upload ederiz, biz manuel olarak upload yapacağız. [ #3 ]

[ #2 ] OTOMATİK UPLOAD

[ #3 ] MANUEL UPLOAD

daha sonra aşağıdaki fotoğrafda [ #4 ] gördüğümüz pencereden sitemiz analiz ediliyor. Bu işlem sitenizdeki veri sayısına göre süresi değişir. DİKKAT : Program dondu, yada kitlendi sanıp sakın kapatmayınız.

[ #4 ]

İşlem bittikden sonra aşağıdaki fotoğrafda [ #5 ] görüldüğü gibi GENERATE butonuna basıyoruz. Dosyayı nereye kayıt etmek istediğimizi soruyor. Kayıt işlemini yaptıkdan sonra dosyayı ana dizinimize atmamız gerekiyor. ( örnek : http://www.keha.net/sitemap.xml )
[ #5 ]

Daha sonra http://www.google.com/webmasters/ adresinden kullanıcı bilgilerimizi giriyoruz ( yoksa üye oluyoruz ).. SİTE EKLE bölümünden web sitemizi ekliyoruz.. Sitemizi google'a doğrulamamız gerekiyor ( sitenin bize ait olup olmadığını kanıtlamak ) Bunun için 2 seçeneğimiz var, Meta Etiketi ekleyebilir, yada ftp adresimize bize verdiği uzantıda boş HTML dosyası upload. Biz FTP adresimize bize google'ın verdiği uzantıda boş HTML dosya upload ediyoruz. [ FOTO 6 ]
[ FOTO 6 ]

DİKKAT : Dosyayı ftp'den hiç silmiyoruz. Aksi taktirde tekrar yeni doğrulama yapmamız gerekir. ve dosyayı ana dizine upload ediyoruz ( örnek : http://www.keha.net/google5b048y9h44203b.html ) Dosyamızı upload ettikden sonra DOĞRULA butonuna basarak doğrulama işlemimizi tamamlıyoruz.

Doğrulama işlemimizi tamamladıkdan sonra sol menümüzden Site Haritaları > Site Haritası Ekle > Genel Web Site Haritası 'nı seçiyoruz. Aşağıdaki fotoğrafda gördüğünüz [ FOTO 7 ] gibi .xml uzantımızı upload ettiğimiz linki giriyoruz.
[ FOTO 7 ]

ve Genel Web Site Haritası Ekle butonuna basarak haritamızı ekliyoruz.

Alıntıdır

43

Sunday, 15.11.2009, 01:49

tamam tesekkür ederim yardimlarinizdan dolayi...

sitemap hic duymamistim neyse bakayim ben bir onada :D

44

Sunday, 15.11.2009, 01:51

resimli anlatmissiniz teskkür ederim bakayim ben buna :)

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

45

Sunday, 15.11.2009, 01:52

blogcu tarzı sitelerde bunu yapamazsın,hostun + ftp erişiminin olması lazım bunu söylemeyi unutmuşum.

Sen istiyorsun ki onlar olmadan da bana anlatın, onun için anlattım. Dediklerimi tedarik edip etmemekte sana kalmış :D

46

Sunday, 15.11.2009, 01:58

hee olmadi simdi bak :D tabiki blogcudan di :D

neyse lazim olan arkadaslarin isine yarar belki yinede yardimlarin icin tesekkür ederim :))

47

Sunday, 15.11.2009, 02:13

Alıntı sahibi ""deKR@""

ftp erişiminin olması lazım bunu söylemeyi unutmuşum.
okadar uğraşı boşunamı şimdi :D

oqus pokus

Moderatör

• "oqus pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

48

Sunday, 15.11.2009, 02:18

:D olurmu abi
bi hosting ve domain alır. Uğraşı boşa olmamış olur.

free hosting veren bii sürüüü yer war. Sen benden daha iyi bilirsin :))

49

Sunday, 15.11.2009, 02:23

deKR@,

hayır ben şeye güldüm okadar anlatmışsın anlatmşşsın *yozgat*surmelisi* arakdaşım da blogcu sitem dedikten sonra
ftp erişim olması lazım onu unutmuşum dediğine güldüm emeğin boşa gitti diye
off konu anlatma hevesim kaçtı ya :D

50

Friday, 4.12.2009, 07:09

yakinda beni banlarsiniz :D

ufacik bir sorum olcakti icinden cikamadim yine :)

indexi degistirip baska index ekledim ama link e tikladigimda eskisi cikiyor

blogcu daki yedekleme olayina bakinca ordaki eski index ucmus :)
yani yedek de yok ama link o eskisini indexi yayinliyor
yeni index ön izleme yapinca ordan görebiliyorum yenisini...
bilmem anladinizmi :D

yoksa bastanmi blog acmam gerekiyor ?

yardim edecek varmi acaba :D

• "****ONUR*****" bir erkek

• Özel mesaj gönder

51

Friday, 4.12.2009, 09:23

*yozgat*surmelisi*, yenı ındex yayınlamama blogcudan kaynaklanan sorun bır ıkı gun sonra tekrar deneyın

bırde html kodunuzun baslangıcında <HTML> ve bıtımınde </html> olmasına dıkkat edınız

52

Friday, 4.12.2009, 16:03

tamam tesekkür ederim

53

Thursday, 10.12.2009, 10:56

yine bir soru arkadaslar bu arada iyiki varsiniz... :sevgi:

yayin alidigim sirada flatcast da radio ismi cikmiyor cok aradim ama yokum :) linki verince arkadaslar girebiliyor o sekilde ama flatta gözükmüyorum görünmez neden oldum ki :)
indexin basinda radio isminden sonra
blogu.com diyor acaba bunu flatcast.info diye degissem faydasi olurmu ?

simdiden :thx:

• "****ONUR*****" bir erkek

• Özel mesaj gönder

54

Thursday, 10.12.2009, 11:45

*yozgat*surmelisi*, radyo kurarken gızleme bolumunu acmıs olabılırsın

flatcastta arama yaparken sadece radyonuzun ısmını yazacaksınız
örnek: xxxxxxfm

55

Friday, 11.12.2009, 06:26

flatcast da görünür sekilde oda :roll: