Bir yıldız daha kaydı dün gece gökyüzümden. Bugün bir kez daha kutlayacagım hayatımı, elimde kalan yıldızlarımla!
Gökyüzünün rengi mavi mevsiminde dogmanın verdigi dinginligi içime çekerek yollarda yürüyecegim. Yanımdan geçen eski moda bir genç bana hep sevgilim olmasını arzuladıgım birini anımsatacak. O yıllarda giyemedigim kıyafetler, almadıgım çantalar ve beni kendim yapacak erteledigim herşeye hayıflanacagım. Sonra bunu çok seneler yapmaya devam ettigimi düşünüp kırılacagım kendime. Bitkinlik çökücek omuzlarıma birden. Bana ilk kez "omuzlarında yük taşıyormuşsun gibi yürüyorsun." diyen arkadaşım gelecek gözümün önüne. Dik yürümek, derin derin nefes almak için zorlayacagım kendimi. Ailemi, evimi, işimi ve bana kalan herşeyi tebessüm etmek için hatırlamaya zorlayacagım beynimi. Geçen ve biten günlerin mutlulugu bogazıma dügümlenecek o an, hiçbir şeyin kötü izini anımsamadan... bu gece kadehimi elimde kalanlar için kaldıracagım. Uzakta da olsalar güzel olan insanlarımı; düşledigim ama hiçbir dogum günümde göremedigim yerleri; beni çok etkileyen satırları eski hayallerimin arasından çekip çıkaracagım. Yıldızlı bir dogum günü gecemde gidip tek başıma içmek istedigim o sahili erteledigim yalnızlıgım olarak gelecegime atacagım birkez daha. Eve dönerken kulagımda mırıltılı bir ninni çınlamaya başlayacak. Tenim kadar sıcak hissettigim ama nereden bildigimi asla hatırlayamadıgım hissine kapılacagım.
Bugün benim dogum günüm. Asla anımsayamayacak olsam da annemin beni gördügü ilk anın özlemiyle uykuya dalacagım bugün.
Teşekkürler Pastaların hepsi benim degilmi :thx: