Peki Bişey soracam bütün sayfaları tek tek bakamadım ama cevaplarsanız sevinirim illakide bu port acmak zorundamıyız eger radyo acacaksak fire wall falan yoksa bilgisayarda
AMA BELKI BIR ALLAHIN KULU YARDIM EDER VE NASIL YAPILACAGINI ANLATIR. MODEMIM,
Air-Ties RT-104
Ip'nizi sabitleyerek başlayın işleminize :up:
Air-Ties RT-104
Adres Çubuguna 192.168.2.1 girişini yaptıgınızda karşınıza modeminizin arayüzü gelicektir. Karşınıza gelen ekranda bir şey yazmadanTAMAMı tıklayın
Karşınıza kurulum ekranı gelicektir. Kurulum ekranı çıktıgında solda bulunanNATbölümüne tıklayın. Daha sonra altında çıkan Port Yönlendirme'ye tıklayın. Karşınıza çıkan ekrandaYENİ'ye tıklayın.
Aşagıdaki resmi ikiye bölerek anlatıyorum sizin yapmanız gereken ekranı aşagıya dogru kaydırmak. İlk yapmanız gereken işlem Kural adını girmek Flatcast, İkinci işleminiz önemli, sabitlediginiz IP ninMevcut LAN İstemcilerilistesinde görünüp görünmedigine mutlaka bakın, eger görünüyorsa yazılı olan IP'yi seçerek listenin yanındakiEKLE>> 'ye tıklayarakSeçili olan İstemci IPsi kutucuguna geçmesini saglamak. Eger sabitlediginiz IP bu liste içerisinde görünmüyorsa Yeni IPkutucuguna sabit Ip nizi yazıp yanında bulunanEKLE>>butonunu kullanarak Seçili olan İstemci IPsi kutucuguna geçmesini saglamak.
Ekranı aşagıya dogru indirin karşınıza ikinci bölüm gelicek.
Burda yapılması gereken sag tarafda bulunan Uygulama Adı: Flatcast girmeniz altında bulunan WANve LANaltında bulunan UDP Portları'na40123degerleriniz girmek ve EKLE>>tıklamak.
Aşagıdaki resimde girdiginiz veriler kayıt edildi. Şimdi PORT YÖNLENDİRME ETKİN 'in yanındaki kutucuga tıklayarak aktif hale getiriyoruz. VeKAYDETtıklayarak burdaki işlemimizi bitiriyoruz.
Portları açtık şimdiFIREWALLe tıklayın karşınıza gelen ekranda devre dışı bırakalım ve KAYDETe tıklayıp işlemimizi bitirelim.
Air-Ties RT-104 Modem port açma anlatimini aynen uyguladim..
Radyoda tek ben varken info görüntüsü bu sekilde,acaba bir yanlislik var mi?
Olmussa; bazilari giremedigini söylüyordu,bu sorun ortadan kalkmis midir?
Cok soru sordugum icin özür..
Kullanıcı Adı : root Şifre : root şeklinde yazın modemin
arayüzüne ondan sonra bağlanabilirsiniz.
NOT:
Yanlız bu arada belirtmek isterim ki kablo modemlerde eğer modem Dahili
router özelliği içermiyorsa ki sizin modeminizde bu özellik yok..Port açma
işini kablo modeminizin arayüzünden değil Windows'un firewall ayarlarından
yapmanız gerekiyor.