Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

dj_antikor

Profesyonel

• Konuyu başlatan "dj_antikor"

• Özel mesaj gönder

1

Friday, 24.04.2009, 13:08

Format Hatası

Arkadaslar Gecen ay bir Laptop aldım.Casper Nirvana 160 GB HD , 1 GB Ram , 2.00 İşlemci Hızı , 375 Mb ekran Kartı , SP 1 Windows Vista ,,,,,, Dediğim gibi Vistaya 1 ay dayanabildim..XP yapmak istiyorum ancak biraz problem yaşıyorum inşalllah sizin yardımlarınızla düzelticem...

SORUN : 1 :

Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar gormesini önlemek için windows
kapatıldı.
Bu durdur hatası ekranını ilk kez goruyorsanız,
bilgisayarınızı yeniden başlatın.Bu ekran yeniden karsiniza çıkarsa
aşağidaki adımları izleyin:
Bilgisayarınızda virus kontrolu yapın.Yeni yuklenen sabit diskleri
veya sabit disk denetleyicileri kaldirin.sabit diskinizin duzgun şekilde
yapilandirilmiş ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK/F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadiğini
denetleyin ve sonra bilgisayaınızı yeniden başlatın.

Teknik bilgiler:

*** STOP: 0x0000007B (0x7898d524,0xc0000034,0x00000000,0x00000000)

tarama ve checkdisk yaptım .Bir turlu Kura hoş geldiniz ekranına ulaşamadım. yardimlarınızı bekliyorum.

SORUN : 2 : Masaüstünden Format Atmaya Çalışırken

2

Friday, 24.04.2009, 13:12

dj_antikor,

vista yüklü pc nizden xp ye geçmek biraz zor bir uygulamadır sata disklerinizin driverlerini tanımadığı için xp 'i yükleyemezsiniz

beklersen, açıklamlı anlatiyim

yanlız şunuda söyleyim vista yüklü laptop unuza xp yüklediğiniz zaman driver bulma sorunu yaşarsınız ve bazı programlarınızı çalıştırmazsınız bilginiz olsun

hala xp yüklüycem diyosanız size kalmış bi durum

dj_antikor

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

3

Friday, 24.04.2009, 13:21

Sadece C: sürücüsüne format atıp Xp 'e çevircem D: sürücüsünde PC'nin tüm Driverları bulunuyor hem vista , Hem xp için o açıdan bi problemim yok tek sorunum KUR'a HOŞGELDİNİZ yazısını görebilmek :S :S

4

Friday, 24.04.2009, 13:24

dj_antikor,

ilk önce yapmanız gereken uygulama bunu deneyin öncelikle

Bilgisayarı yeniden başlatın. BIOS'a girin. Hdd biçimini S-ATA yerine IDE yaptığınızda sorun olmaması lazım. İşletim sistemi cd'sini takıp kuruluma başlayabilirsiniz. ama driver hataları sorunu yaşarsınız onuda belirtiyim

eğer bu şekilde yükleme yapazsanız ozaman sizde bulunan ekran kartı, ses kartı, sata driver webcam driver, her ne varsa işte pc nizde o programların xp ye göre uyumlu driverlerinizi bulup nLite programı ile xp cd sine ekleme yapmalısınız ve yapmış olduğunuz xp cd si ile kurulum yapmanız gerek

ben vista kullanıyorum gayet de memnunum gerisi size kalmış artık

daha önce bu başlıkta açıklama yapmıştım vista işletim sistemine xp kurmayı
:Burda:
http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&postID=91516#91516

Laptop'da BİOS ayarlarına klavyedeki f2 tuşu ile girebilirsiniz bilgisayarınız açılırken f2 tuşuna basarsanzı bios ekranına düşer ordan dediklerimi yapın

dj_antikor

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

5

Saturday, 25.04.2009, 22:50

Kardesim bak ayrı 1 tane daha laptop'um var ...
Fujitsu Siemes 128 Ekran Kartı
512 MB RaM
XP SP2 işletim Sistemi var PES2009 oyununu Sorunsuz Oynuorum.
Ancak Casper Nirvana Pc özelliklerim onun 2 katı :S
Casper Nirvana 375 Ekran Kartı
1 GB RaM
Vista SP1 İsletim Sistemi ancak oyuna girdiğimde böyle bi sorun alıyorum bu sorunuda Vistanın yarattığına adım kadar eminim ... :S :S

6

Sunday, 26.04.2009, 08:01

Alıntı sahibi ""dj_antikor""

Kardesim bak ayrı 1 tane daha laptop'um var ...
Fujitsu Siemes 128 Ekran Kartı
512 MB RaM
XP SP2 işletim Sistemi var PES2009 oyununu Sorunsuz Oynuorum.
Ancak Casper Nirvana Pc özelliklerim onun 2 katı :S
Casper Nirvana 375 Ekran Kartı
1 GB RaM
Vista SP1 İsletim Sistemi ancak oyuna girdiğimde böyle bi sorun alıyorum bu sorunuda Vistanın yarattığına adım kadar eminim
[/img]

bak o neden olur onuda anlatiyim
bazı oyunlar xp ye göre düzenlenmiştir bazıları ise vistaya göre
nedenine gelince problem şurdan kaynaklanır

sendeki PES 2009 oyunu DirectX® 9 desteklediği için vistada DirectX® 10 yüklü olduğundan oynayamazsın eğer oyunun kurulumunda herhangi bir hata yoksa microsoft un sitesinden DirectX®9 u indir vista olan pc ne kur sorunsuz oynarsın açamadığın oyununu

DirectX®9 'u vistaya kurunca DirectX® 10 sistemden kalkmaz endişe etme ikisi ayrı kategoride çalışır

burda açıklamıştım

http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=12034

PES 2009 için sistem gereksinimleri

MINIMUM SYSTEM
Intel Pentium IV 1.4GHz or equivalent processor
1GB RAM
DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX or ATI Radeon 9700 video card)

RECOMMENDED SYSTEM
Intel Pentium IV 3.0GHz or AMD Athlon 64 or equivalent or higher
2GB RAM
DirectX 9.0c compatible video card. 256MB Pixel Shader 3.0 (ATI x1600 or NVidia 6800 GT/GS or better)

kırmızıyla belirttiğim yere dikkat edersen ---> DirectX 9.0c istiyor buda vistada malisef yok kendin yüklemelisin DirectX 9.0c yi vista olan bilgisayarına ozaman sorunsuz oynarsın

olmaz deme çünkü PES 2009 bendede var ve bendeki işletim sistemi vista sorunsuz oynanıyor

kolay gelsin

:Burda:
DirectX 9 download indir