Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

maxma

Profesyonel

• Konuyu başlatan "maxma"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 4.03.2007, 03:29

İnternette Dürüstlük.

Beni okuyorsanız eğer, buralara kadar ulaştıysanız yani, sizin de bu ortamda dostluk ve sevgi aradığınızı ya da er geç arayacağınızı düşünüyorum...
Birbirimizi görmeden, tanımadan ve sadece "hissederek" yürüttüğümüz dostluk ilişkisi yaşamımızdaki diğer ilişkilerden çok farklı gelişiyor..

Gerçek yaşamda önce fizikleriyle, giyim kuşamlarıyla, sonra da fikirleriyle ve yaşam görüşleriyle, zihinleriyle tanışırız insanların..

Oysa burada, sanal ortamda, önce fikirler ve görüşler ön plandadır, birbirimizi zihinlerimizle tanırız, severiz (ya da sevmeyiz) ve bazen de tanımak isteriz, görüşür tanışırız....

Değer verir, dost oluruz..

Çok sevdiğim bir şair ve filozofun, Halil Cibran'in sözlerini yazım süresince paylaşacağım sizlerle:
"Dostunuz size aklından geçenleri açıklarken ne -hayır-ı ne de -evet-i ona söylemekten korkmayınız. Ve o sustuğunda yüreğiniz onu dinlemeyi sürdürsün; Eğer dostun senin içindeki denizin alçalacağını bilmek zorundaysa, bırak yükseleceğini de bilsin.. Yalnızca zaman öldürmek için aranılan dost nedir ki ? O, sizin ihtiyacınızı karşılamak içindir, yoksa anlamsız boşluğunuzu değil.. Ve dostluğunuzun uyumunda bırakın kahkahalar yükselsin ve zevkler paylaşılsın..."

Bazen bu büyü bozulmasın diye, dürüst olamadığımız için, bu tanışmayı istemeyiz. Karşımızdakinin dürüstlüğü veya bizimki, bir şekilde kafamızda hep dürüstlüğü sorgularız, güvenmek isteriz yazılana, dostlarımıza....
Gerçekten o kişi mi...
Gerçekten böyle mi düşünür...
O mu gerçekten bizim etkilendiğimiz...
Sevgi duyduğumuz...
Yoksa yalan mı bize söyledikleri....
yoksa...
yoksa...
bize sevgiden bahseden, yüce duyguları bayrak etmiş kişi, evinde eşini veya çocuklarını döven biri mi? En azından, insanları iddia ettiği kadar sevmiyor olabilir mi? Zaman içinde tanıdıkça kuşkular başlayacaktır...

Hiç kimse yalanı sürekli sürdürecek kadar zeki değildir...Ve hiç kimse de bu yalanlara sonsuza kadar inanacak kadar saf değil...

Dürüstlük, özgürlük demektir ve özgürlük kısıtlanmamalıdır asla...
"Özgürlüğünüz, kendisine vurulmuş olan zincirlerinden kurtulduğunda, daha büyücek bir özgürlüğe zincir olur..."

Sürdürmeye çalışacağımız yalan, hatırlamak zorunda olduğumuz uydurma kişilik en çok kendimizi rahatsız edecektir bir gün.....

İnsan karşıısındakini bir süre aldatabilir belki...
Hatta uzun bir süre de bunu devam ettirebilir...
Ama, kendini kandıramaz, bunu hep sürdüremez...
Sürdürürse, kişilik sorunları başlayacaktır, yarattığı kahramanı yaşatmaya çalışırken, kendisini yaralamış, hatta öldürmüş olabilir...
Ne kaybederiz oysa, ne olur boyumuz kısa veya uzun ise, zayıf veya şişman isek....
Sağlığımız yerinde veya değil ise...
Eksiklerimiz varsa...
Paramız olsa veya olmasa...
Veya o filmi görmemişsek, o şiiri duymamışsak....
Ya da o ülkeye gitmemişsek...
Sesimiz güzel değilse...
O konuya yabancı isek....
Söylediğimiz yaşta değilsek...
Manken-fotomodel bir kadın veya atletik vücuda sahip bir erkek değilsek..
Ya da yaşamımızda olmadığını söylediğimiz birileri varsa...
Ne fark eder dostluk adına..
Yalanların esiri olarak yaşamak ve bir gün her şeyden kaçmaktansa, dürüst olmayı denesek dostlarımıza ve kendimize...
Yarattığımız dünyanın birgün başımıza çökmesindense....
Daha kötüsü, bir başkasının dünyasını yıkmaktansa....
"Tıpkı okyanusun sahilinde durmadan kumdan kaleler yapan ve sonra da bir vuruşta gülerek yıkıveren çocuklar gibi. Oysa sizler kumdan kaleler yaptıkça okyanus sahile daha çok kum yığmaktadır. Ve yaptığınız kaleleri yıktıkça okyanus sizlere gülmektedir..."
Kendine mükemmel bir kişilik yaratmak çok kolay..
Zor olan,olduğunu dürüstçe olabilmek.....
En acı gerçeğin bile en güzel yalandan üstün olduğunu hatırla....
Dürüstlük temelinde oturan dostlukların daha değerli ve uzun ömürlü olacağını ta içinde biliyorsun...
Unutma, uzun vadede dürüstlük her zaman galip gelecektir...
Kendini zor olsa da, acı olsa da, kabullen...
Çünkü sen biriciksin, çok değerlisin. Sonradan acısını çekeceğin hayalleri yaratma..
"Acınız, idrakinizi kaplayan kabuğun kırılmasıdır. Nasıl ki, bir meyvanın yüreğinin güneşi görebilmesi için kabuğunun çatlaması gerekir, acı da sizin için öyledir. Kalbinizi güncel yaşantınızın mucizelerine hayran tutabilseydiniz, acınız mutluluğunuzdan daha az görkemli olmazdı. Tıpkı tarlalarınızdan geçip giden mevsimler gibi, yüreğinizin mevsimlerini de kabul edebilseydiniz, Pişmanlık ve üzüntülerinizin Kış'ında çevrenize huzur içinde bakabilirdiniz... Acılarınızın çoğu kendinizce seçilmiştir. İçinizdeki hekimin hastalıklı benliğinizi tedavi amacıyla verdiği tatsız ilaçtır... Bu nedenle, içinizdeki hekime güvenin ve uzattığı devayı sükunetle ve yatışarak için.."
Karşındakine güvenmek istiyorsan, dürüstlük arıyorsan, önce kendini güvenilir kılmalısın. Bunun da yolu bir; acı da olsa, zor da gelse kendinle tanış ve bize seni sun..

Çünkü biz seni seviyoruz, klavyenin tuşlarındakini sahte dostu değil, sadece ve tam da şu halinle seni...

(alinti)

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 4.03.2007, 16:58

yaklasik 16-17 yasimdan beri internet ortaminda bulunuyorum ve yazismisligim, tanismisligim olan bir sürü insan oldu. Hemen hemen her türlü insanlarla yazistigimi saniyorum. Bunlarin arasinda ne yapacagini bilmeyenden tutun, ask arayan, caresiz olan, Allah düsmanimin basina getirmesin dedigim sorunlari olanlar, sirf eglence icin yada is icin bu ortamda bulunanlar, kötü aliskanliklari olanlar, etrafta süpermencilik yapanlar, hic birseyi olmayipta, varmis gibi kendisini gösterenler, magazin programlarindaki gibi kendisini gündemde tutmaya calisanlar, herkese saldirmayi amaclayanlar, kabadayilar, hatta terörist gruplara üye olanlarla dahi yazistim. Evet hepsiyle illakine iyi anim oldugunu söyleyemem, fakat güzel anilar, sohbetler ettiklerimde vardi. Tecrübelerimden yola cikarak en kisa zamanda görüstügüm, yazistigim insani yalan dahi söylese hemen anladigimi düsünüyorum. Kimilerinin düsüncelerine saygim büyüktü, kimileride düsüncelerimi destekliyor saygi duyuyordu. Ayni görüste olmadigim insanlarin bazilari seviyeli tartismaya acik, bazilarininsa beyinlerinde sirf bir funksiyon calisiyordu, oda kendi düsüncelerinin disindakilerin hepsi yanlis, onlar yok olmayi hakediyorlar mantigiyla yasayanlardi.
Fakat herseye ragmen geriye baktigimda tanisilan insanlarin cogu hic hatirlanmiyor bile, yani internette olusan dostluklarda saman icinde igne bulmak gibi birsey. Ama hic yok demem ben, cünkü aksini bende gördüm halende görüyorum. Zaten bunlara inanmamis olsam ciddiye almazdim ismini aciklamayacagim insanlari, onlarla gercekte görüsmeyi, konusmayi istemezdimde zaten.

maxma

Profesyonel

• Konuyu başlatan "maxma"

• Özel mesaj gönder

3

Sunday, 4.03.2007, 17:20

abicim dur yawww..
simdi admin dedeler ablalar kizicak bizi yakicagiz burayi diyee..
ama suc ortagin ben olurum maksat cezaevinde tek kalma diye :D

yakacaksak beraber yakalim abim :D

enes15

Acemi

• Özel mesaj gönder

4

Sunday, 4.03.2007, 21:00

saol güzel paylaşım

Seyy@hc@n

Stajyer

• "Seyy@hc@n" bir erkek

• 817853
  • Özel mesaj gönder

5

Sunday, 4.03.2007, 22:18

Selam Canlar...

Nice yillarim site köselerine DOSTLUK ve VEFA yazilari yazmakla gecti hatta hala da yaziyorum zaman buldukca. (Ücretsiz, beles)

Inanin cogu zaman kendime hep sunu sorup durdum; "Sen ne derece dost'sun ki karsindakiler den de ayni dostlugu bekliyorsun?". Maalesef icimizde ki diger yarimizi hep göz ardi etmisizdir. Oysa hic kimse kötü degil aksine sartlari kötüdür insanlarin. Her istedigimiz olsa, her düsündügümüz gerceklesse cokmu mutlu oluruz acaba? Hersey daha yolundami gider? Hayir hic sanmam canlar. Bence hayat cok daha karmaSIK ve monoton olurdu. Iyinin olmadigi bir dünya da kötü olarak yasamak ya da kötünün olmadigi bir yeryüzünde iyi bir kisi olarak yasamakta tabiatin dogasina ters düserdi sanirim!? (Rekabetsiz bir yasam sekli. Tek tip)

Bazen sanalite'nin dayattigi yoz iliskilerden gina getirdigim, bunaldigim, yeter be ohaa yani dedigim günler cok oldu fakat her seferinde; "kul olmanin avantajlari veya dezavantajlari icerisinde, yanlis yapmak da vardir" diye düsünerek bastim ahenkli kahkahalari ve hos gördüm hosnutsuz insanlari! Ben insanlari Allah'tan ötürü seviyorum. Cünki ben bir kulum. Yasam yolumun üzerinde dogruluklar da var yanlisliklar da. Cirkinlikler de var güzellikler de. Hayirlar da var Serler de. Görki Rabbim Neyler, Neylerse Güzel Eyler... Kalin Saglicakla Canlar

Saygi ve Sevgiler

Seyy@hc@n

• Özel mesaj gönder

6

Monday, 5.03.2007, 00:04

"Camuzlar güclerini göremezler, Insanlarda hatalarini.."

*-*Trinity*-*

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

7

Monday, 5.03.2007, 16:33

Bana göre reelle sanal farklıdır
Sanalda "aç tavuk kendini darı ambarında sanır "

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

8

Monday, 5.03.2007, 22:55

Alıntı sahibi ""*-*Trinity*-*""

Bana göre reelle sanal farklıdır
Sanalda "aç tavuk kendini darı ambarında sanır "

Bu farkliligi yapanlarda insanlar degilmi? Bana göre insanlarin ruh halinden kaynaklaniyor bu sorun, böyle bir fark oldugunu düsünüyorki, bu fark ortaya cikiyor, fakat normal yasantisinda oldugu gibi sanaldada davranmis olsa bu sorun olmazdi.
Bu sorun sirf reel yada sanal arasindada degil, mesela televizyonlar, radyolardakilerde ayni degilmi?
televizyondakiler olduklari gibimi ekrana cikiyor, yoksa olmak istedikleri gibimi? Sanalla arasindaki fark nerede?

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

9

Tuesday, 6.03.2007, 14:20

cok güsel bir paylaism maxma, tskler :up:

Konunun basligi " internette dürüstlük "

Internet gibi bir sanal alemde karsinizdakinin dürüst olduguna hemen karar veremezsiniz. Bu bayagi bir zaman alir.Chatlesirsin, fikir alisverisinde bulunursun ve karsindakini öyle tanimaya calisirsin.
Karsindakini tanimaya calisirkende zaten bazi özellikleri carpar hemen gözüne. Yazidada belirtildigi gibi, bir insan yalanlarini uzun süre sürdüremez, kendini bir zaman sonra ele verir. Zaten kendini ele vermesine gerek yok, anlasiliyor bir insanin yalan söyledigi söylemedigi uzun süre konustuktan sonra.
Bende 2 sene önce internetle yakindan ilgilenmeye basladim, ynai chatlere fln girdim, oyun odalarina girdim. Ilk baslarda ztn internetten DOST yada arkadaslar bulacagim aklimin ucundan gecmezdi. Internet benim icin SANAL ALEMDI ve öyle kalacakti. Ama gördügünüz gibi yanilmisim. Ve iyikide yanilmisim. Cünkü burda cok sevdigim ve sonuna kadar dürüstlüklerine inandigim kisileri tanidim :saril: Tabi söylemeden gecemiyecegim: Ben karsimdakinden dürüstlük bekliyorsam ilk basta kendim o dürüstlügü göstermek zorundayim, aksi taktirde bir anlami kalmaz.

Saygi ve hürmetler efenim oO_eLif_Oo

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

10

Tuesday, 6.03.2007, 14:29

:saril: canim elifim benim

*-*Trinity*-*

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

11

Tuesday, 6.03.2007, 14:39

Yani fark var diyorsunuz dimi benmi öyle anliyorum

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

12

Tuesday, 6.03.2007, 14:48

Ben diyorumki, fark olmamasi gerekiyor, fakat bu farki varmis gibi gösteriyorlar, bu yüzdende fark oluyor.
Bir deliye bin kisi akilli derse, o insanda otomatikmen o havaya kapilir ve akillanir :D

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

13

Tuesday, 6.03.2007, 14:54

@ ismayl abi : bir akilliyada 40 kere deli dersen dellenirmis :hehe:

buarada canim abim :saril:

dcl ablam.. fark var tabikide, olmazmi? sonucta o insani görmedin.
nasil bir hayat sürdügünü bilmiyorsun, neler yaptigini, insanlarla iliskisini fln ...

ama burda önemli olan bence GÜVEN... ben bir insana güveniyorsam, ona inaniyorsam onu bir DOST olarak görüyorsam.. gerisi bos :)
ama böyle kisilerde bulmak kolay diil hani...

*-*Trinity*-*

Profesyonel

• Özel mesaj gönder

14

Tuesday, 6.03.2007, 14:56

Heh işte elüfüüüm tam üstüne bastın ayagını kaldırma bi zahmet
Benim demek istedigimde bu :D

Easymail

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

15

Tuesday, 6.03.2007, 14:57

aynen elifim, ben bu cümleyi son zamanlar burada neden cok kullaniyorum, onu anlamis degilim, nedense her konuya uyuyor yawww, yani universal bir cümleymis :D

arti: söylediklerinin hepsinede katiliyorum

oO_eLif_Oo

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

16

Tuesday, 6.03.2007, 15:06

Dcl abbam , ne güzel bak, ayni düsünüyoruz. :saril:
Buarada aygimi kac saat kaldirmim :oops:

Aynen ismayyl abim :hehe:

Yafs ben istegince güzel güzel seyler yazeyyom ama keyfim olunca iste, idare edin :D

Seyy@hc@n

Stajyer

• "Seyy@hc@n" bir erkek

• 817853
  • Özel mesaj gönder

17

Thursday, 8.03.2007, 22:04

Elbette ki fark var Trinity. Bu farkin en etkin tarafi da; Real de insanlarin gözlerine ve beden mimiklerine bakarak bazi ipuclarini anlamaya calisirken, Sanal da bu farkliliklari sadece soru-yanit ve yazi karekterinin hitabindan ögrenmeye calisiyoruz:)))))

(Simdi bazi canlar; yahu seyyahcan CAM var bakip görürsün diye hayiflanabilirler) Yokkk agam ben CAM acmiyom bu mübarek yüzü kimselere göstememmmm hahaha

Saygilar

..Sirin..

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

18

Thursday, 2.08.2007, 00:17

herkesi bir kaba atmiyalim farklilik insanlarda sanalda veya realde degil maxi sanaldan tanistigim eskmiyen dostumsun ;)