Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

KomSer

Acemi

• Konuyu başlatan "KomSer"

• Özel mesaj gönder

1

Wednesday, 7.01.2009, 00:10

Türkce karakterleri degisme

Slm sevgili dostar...

Burayi tesadüfen buldum actigim konu hakkinda arastirma yaparken ve
umarimki ilerde daha yakin bir ortam yaratir, birbirimize kaynasiriz!

Aradigim bir program; ki söyle bir program:
Bu islerle ugrasan bilir ki, Flatcast mixeri türkce karekterleri kabul etmiyor
ve bende artik tüm parcalari tek tek incelemekten ve degistirmekten biktim.
Acaba diyorum parcalarin icinde bulunan türkce karekterleri degisecek bir
program oldugunu bileniniz varmi aranizda yani Mp3 i de tag gibi....

Uygun bir yer bulamadigim icin konuyu buraya actim, sevgili Admin - Mod arkadaslar,
uygun yeriniz varsa kaydirabilirsiniz!

Simdiden tesekkürler!

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Wednesday, 7.01.2009, 00:18

KomSer, öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

Böyle bir program var forumumuza eklenmiş sanırım işinize görür

Linki bu

http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=19613

Yeni üye olduğunuz için kuralları bilmemeniz çok doğal AGK yi okursanız forumun kurallarını anlıcaksınızdır.

Açmış olduğunuz başlık uygun bölümde değil ben uygun alana alıyorum.

KomSer

Acemi

• Özel mesaj gönder

3

Wednesday, 7.01.2009, 16:32

Sicak ve hizli cevabiniz icin öncelikle tesekkür ediyorum *Deniz*,

Her ne kadar Forum bilgim olsada bu isler 40 yillik Ehliyetiniz olsa bile her bindiginiz arabada bir kac gün acemilik cekmeniz gibidir,
benimkide buna dayaniyor! Özür dilerim! :up:

Vermis oldugun link i inceledim ve programi alip kurdum, lakin buna benzer bir
program kullaniyorum ben zaten. Benim amacim reklamlari silmek / yok etmek degil...
Aradigim program mp3 lerin asil isimlerindeki türkce karakterleri degistirmek, yani:
arkadasimizin sunmus oldugu resimde 9 parca da bir sürü türkce karekterler
var ve ben bunlari toptan degistirmek istiyorum.
Misal: sunulmus dosyada 9 parca var, bu dosyanin icindeki bütün (ı - İ - ş - ç - ğ) leri ı yerine i - ş yerine s koy gibi bir komutlu program aradigim...
Ayrica bu programla yapilan islemden sonrada yani reklamlari sildikten sonra
mixer bunu yine kabul etmiyecektir asil ismini degistirmedikten sonra...
Arkadasin müsaadesi ile insallah alinti yaptim resminden yeniden upload etmiyeyim diye...

Alıntı sahibi ""Masum Masum""

4

Wednesday, 7.01.2009, 17:46

KomSer,

bu programla istediğnizgibi mp3 isimlerini hem düzenler hem küçültür hemde boyutu aynı kalcak şekilde türkce karakterleri kaldırıp o mp3 ismine istediğnizi ismi verebilirsiniz

yalnız demo versiyondur

:burda:

http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&postID=114837&highlight=cool+edit+2000#114837

KomSer

Acemi

• Özel mesaj gönder

5

Wednesday, 7.01.2009, 20:43

Alıntı sahibi ""beratcan""

Resimde anlattıklarım sadece mp3 küçültme içindir eğer siz mp3 ismini değiştirmek isterseniz şarkıyı o pograma alın ve sadece yapmanız gereken save ye tıklayıp diger bölümleri değiştirmeden görünen şarkı ismini istediğniz bi şekilde değiştirin ve kaydedin

artık mp3 lerinizdeki türkçe karakter sorunuda ortadan kalkcaktır

not:
yeni isimde kaydettiğiniz şarkıyı yeni bir klasör oluşturup o kalsöre kayıt edin
herhangi bir aksilikte eski şarkınız yine aynı kalcaktır

Ilgin icin tesekkürler beratcan,
eger yanilmiyorsam burda sadece tek parcadan söz ediliyor - DEMO oldugu icin
kurmak istemedim ve bu uygulama Nero ile yapilan uygulama ile aynisidir anlatilana göre.
Oysa ben en az 1 albüm birden ve hatta 100-200 parcayi tek dosyaya atip temizlemek istiyordum.

Bekliyelim bakalim, belki baska yorumlarda cikabilir... :up:

6

Wednesday, 7.01.2009, 21:18

KomSer,

belki başka verilebilir ama burda o tür paylaşımların sadece demo sürümü verilebilir

crackli veya serial'i olan programların burda paylaşılması yasak

buda alternatif bir seçenek olabilir

winampta yapabilirsin ama bunda'da teker teker ugrasman lazım

----> hepsini birden nasıl değiştireceksin hem herbirine ayrı ayrı isim vermen gerekmıyormu ?

winamptan düzeltmek için sarkı listesindekı sarkıyı tıkla > ALt+3 yap ve karşına çıkan pencerede değiştirebilirsin.

KomSer

Acemi

• Özel mesaj gönder

7

Wednesday, 7.01.2009, 22:02

Saygi duyuyorum kurallariniza beratcan, full program istemedim.
Sadece programi DEMO oldugu icin kurmadigimi ve dolayisi ile deneyemedigimi belirtmek istedim.
Simdi, yine yanlis anlasilmasin lütfen - sadece yorum yapalim...
Tek bir parcanin ismini degistirmek icin bu programa gerek varmi yada Winamp a - onu cözmeye calisiyorum.
Sag tiklayip "degistir" seceneginden bunun ismi degismiyormu tek tek yaptikdan sonra? :lol:

Galiba ben ne yapmak istedigimi anlatamadim... :lol:

8

Wednesday, 7.01.2009, 22:10

KomSer,

hayır normal bir mp3 ün üzerine sağ tıkla özelliklerinden değiştirme yapabilmeniz mümkün değil o şekilde sadece sadece sarkının görünümdeki ismini değiştirmiş olursunuz yani asıl miksere koycağınız şarkı ismi değişmiyor
miksere o şarkıyı attığınız zaman yine kendi asıl ismiyle geliyor (sizin değiştirdiğiniz şekliyle değil)

kaldıki şarkının birde hangi siteden alındığına dair bi web site adresi vardır onu zaten sağ tıkla özelliklerine girince görebilme imkanınız da yok
yani kısaca

sarkınızı değiştirebilmeniz için tek yapmanız gereken ya winamp,ya Cool edit 2000 veya benzer bir programla yapabilme şansınız var

ama mp3 lerin hepsini birlikte isim değiştirme yapabilceğiniz pek mümkün olmasa gerek diye biliyorum

ben mp3 isimlerindeki türkçe karakter ve web site adreslerini

Cool edit 2000 programı ile kaldırıyorum başka olmuyor denedim çok kez

KomSer

Acemi

• Özel mesaj gönder

9

Wednesday, 7.01.2009, 22:34

Alıntı sahibi ""beratcan""

KomSer,

hayır normal bir mp3 ün üzerine sağ tıkla özelliklerinden değiştirme yapabilmeniz mümkün değil o şekilde sadece sadece sarkının görünümdeki ismini değiştirmiş olursunuz yani asıl miksere koycağınız bölüm değişmez

kaldıki şarkının birde hangi siteden alındığına dair bi web site adresi vardır onu zaten sağ tıkla özelliklerine girince görebilme imkanınız da yok
yani kısaca

sarkınızı değiştirebilmeniz için tek yapmanız gereken ya winamp,ya cool edit 2000 veya benzeri bir programla yapabilme şansınız var

ama mp3 lerin hepsini birlikte isim değiştirme yapabilceğiniz pek mümkün olmasa gerek diye biliyorum

Imkansiz diye bir sey yoktur beratcan, ne mutlu ki bana sana ve diger arkadaslara
bir katkida bulunabiliyorsam...
Bana göre bilmemek ayip degildir, sormamak yada ögrenmemek ve bunun sormak gerekir.
Herhangi bir mp3 e sag tiklayip "özellikler" e girip ordanda "özet" kisminda aradigin
her sey mevcuttur ve bunlari tek tek degisebilirsin.
"Sanatci" ve "Baslik" kisimlarida Radyoda görünen kisimlardir.

KomSer belirtilen resmi ekledi:
  • mp3.JPG

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

10

Wednesday, 7.01.2009, 23:27

KomSer, bu konuda hakli, daha önceki aciklamarimdada bunu üyelere anlatmistim, benim bilgisayar dilim almanca oldugu icin "gelismis bilgiler" gibi adlandirmistim :masum:

Temel bilgilerdeki degisikliklerden ziyade birde bu sayfada görüldügü gibi mp3'ün özelliklerine girebilme olanagimiz sag mouse ile var..

Bkz: http://www.allaturkaa.de/forum/index.php…tID=77792#77792

11

Thursday, 8.01.2009, 00:29

KomSer,

ozaman buyur iyi bak arkadaşım bence siz öğrenin

sizin dediğiniz malesef her mp3 te olmuyor bazı mp3 lerde belki yapabilirsiniz o işlemi ama her mp3 de değil malesef

şunu iyi bilmelisiniz
peki yarin birgün bu açıklamayı bir üye okudu ve elinde öyle bir mp3 varki sizin dediğiniz sistemde yapamadı ozaman cevabınınz ne olacak o üyeye karşı doğrusu merak ediyorum

peki ben şimdi soruyorum bende bi mp3 var onu sizin anlattığınız şekilde yapamıyorum yani edit bölümü aktif olmuyor başka nasıl bi uygulama yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim çok lazım arkadaşlar radyoda illada o mp3 ü çalmamı istiyorlar

işte bugibi sorulara cevabınız ne olcak?
yok ben yaparım diyosanız özelden atiyim o mp3 size değiştirinde bizde öğrenelim
yok eğer her mp3 te olmaz değiştiremem diyosanız ozaman yanlış bilgide vermeyin

ben nasrettin hocanın ya tutarsa mantığıyla iş yapmam deneyip öğrenip bütün artı ve eksi yönlerini araştırdıktan sonra bilgi paylaşımında bulunurum

gelecek sorulara verebilecek cevabım olsun diye yaparım bunu

-----> çünkü ezberim pek kuvvetli değildir

şimdi buyurun resimleri veriyim burdan bakın

ikiside aynı mp3 birin sizin dediğiniz( benim onu yıllar önce bildiğim bir konu) anlatım

yine aynı mp3 ün benim o programla düzenleyip yapıktan sonraki açılır editleme bölümü

sizin anlattığını şekildeki resim hiç bir işlem yaptırmıyor resimde gördüğünüzgibi

reklam olduğu için site linklerini bile silemediğim için fireworks'le sildim reklam olmasın mp3 sitesi diye nerde kaldı editleyebiliyim

aynı mp3 ü ben programla düzeltikten sonraki resim bütün işlemleri yapabiliyorum

yok haala diyosanızki ben o mp3 üde aynı benim bildiğimgibi istediğim yerini editlerim derseniz atiyim size özelden

bize görüntülü anlatım yaparak gösterin bakalım
isterseniz mp3 bende hazır
editlenmeyi bekliyor hı nedersiniz ?

hatta bütün arkadaşlara verebilirim o mp3 ben hiç bir program kullanmadan editlerim kim diyebiliyosa mp3'üm sizleri bekliyor

veya tersi olabilir editleyemediğiniz mp3'ü gönderin bana istediğiniz yerini düzeltiyim kesiyim biçiyim

>> ama pogramla ezbere ya tutarsa mantığıyla değil <<

Saygılar :a213:

12

Thursday, 8.01.2009, 00:47

i-rem,

KomSer, arkadaş olabilir mantığıyla haklı sadece (bazı mp3 lerde)doğru
-------------------------------------------------------------------------

ama malesef her mp3 te bunun olabilirliği geçerli değil

ama arkadaş hernedense bin bilsende bir bilene sor yazısı eklemiş

çokta haklı söylemiş bence

----> bin bilsende bir bilene sorcaksın

SheKerLee

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

13

Thursday, 8.01.2009, 09:51

mp3leri degiStirmekle ugraSacagina i-Rem'in verdigi baSliktaki gibi external player öneriSi daha cazip degilmi ?

KomSer

Acemi

• Özel mesaj gönder

14

Thursday, 8.01.2009, 16:45

@beratcan, senden özür diliyorum!

Amacim burda tartisma yada kavga cikarmak degildi topigi actigimda, kaldiki
birinizi kirmak hic degildi.
Sanirim ya ben yanlis bir cümle kurdum yada sen beni yanlis anladin ama her neyse, tekrar özür dilerim.

Isterseniz bu Topigi cöpe kaydirabilirsiniz, acan ben oldugum icin söyleme geregi duydum sadece...

15

Thursday, 8.01.2009, 16:49

KomSer,

önemli değil arkadaşım amaç birşeyler birlikte öğreneblimek kimse doğuştan bilgili değil zaten paylaşa paylaşa öğreniyoruz.
yararlı olabilecek bilgiye açım herzaman hiç karnım doymaz o konuda :up:

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

16

Thursday, 8.01.2009, 22:18

beratcan, abi valla helal olsun, bende gene bisey ögrendim.

De, ben daha bilgilerini degisemedigim mp3'le karsilasmadim, ondan bilmiyorumdur kesin :roll:
*mp3 indirdigim cooook uzun bir zaman oldu

17

Friday, 9.01.2009, 00:41

i-rem,

genellikle çoğunu editleyebiliyosun fakat nasılki bizler tema yaptığımızda imzamızı zor silinebilecek veya hiç silinmiycek biryerlere atıyorsak program olmadan imzayı silmek nasılki zor oluyorsa

işte mp3 aldığımız bazı sitelerdeki arkadaşlarda kendi sitelerinin reklamı kolay silinmesini diye (program kullanmadan) silemesinler diye o şekilde yapıyorlar

öyle programı kullanamıyan arkadaşlar ise normal şekilde mp3 yapıyorlar ozaman sizin dediğinizgibi editlenebiliyor linkler ve şarkı isimleri

ama değişik program kullanıp yapılan mp3 lerdeki linkleri silebilmek için işte ozaman program gerekiyor