Arkadaşlar, küçük bir açıklama yapma gereği duydum.
Allaturka forumda radyo kurulumu ve bazı kodlar konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Paylaştığım indexlerde alt resim konusu “unutulmuş” gibi algılandı ama açıkçası o dönem zamanım olmadığı için ekleyemedim. Yani kasıtlı bir eksiklik söz konusu değildi.
Son 2–3 gündür bazı radyocu arkadaşların indexlerinin silindiğini ve bu indexlerin alt resimlerini yapan kişinin URL’leri kaldırdığını fark ettik. Bu durum, emek veren herkes için can sıkıcı bir tablo oluşturuyor.
Şunu özellikle belirtmek isterim: Sağ olsun seyyah (Mehmet) arkadaşımın desteği oldu. Bununla birlikte paylaşımlarımızı dikkatle inceleyen, az buçuk Photoscape ya da
Photoshop kullanan herkes, kimseye ihtiyaç duymadan kendi radyosunu kurabilir ve dilediği gibi süsleyebilir. Kimse kimseye mecbur değil.
Eskiden Flatcast kullanıcılarının o şen şakrak cıvıltısını duymak isterdik. Şimdi ise bazı index alt resimlerini yapan kişiler, iki buton eklemeyi bile düşünmeden tek butonla ya da tamamen kilitleyerek, “olmazsa silerim” mantığıyla hareket ediyor. Açık konuşmak gerekirse bu bana biraz bencillik gibi geliyor.
Ben bu yüzden iki farklı model paylaşacağım:
–
Chatango sohbet kutusu + Centova sistem <-- önizleme
– Chameleon sohbet kutusu + Centova sistem <-- önizleme
Paylaşım amacım net: Kullanılsın, geliştirilsin, kimse başkasının insafına kalmasın. Alıp isteyen düzenlesin, değiştirsin, kendine göre uyarlasın.
Chameleon indexinin hazırlanmasında emeği geçen Kral Akın’a,
Chatango indexinin hazırlanmasında emeği geçen Bozoklu Mustafa’ya teşekkür ederim.
Eski paylaşım ruhunu yaşatmak isteyen herkes için buradayım.