Giriş yapmadınız.

Dilber

Stajyer

• "Dilber" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Dilber"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 14.09.2025, 01:40

Caster.fm DJ’e Göre Otomatik Arka Plan Değiştirme Kodu

Bugün sizlerle Caster.fm yayınınızın DJ’i değiştiğinde arka planın otomatik olarak değişmesini sağlayan basit bir HTML kodu paylaşacağım.
Bu kod özellikle Blogger siteleri için uygundur.
Özellikler:
  • DJ değiştiğinde arka plan otomatik olarak değişir.
  • Her DJ için farklı görseller tanımlanabilir.
  • DJ tanınamazsa varsayılan bir arka plan gösterilir.
  • Kod tamamen Blogger uyumludur ve iframe içindeki chat gibi alanlarla da çalışır.
Kullanımı:
  1. Varsayılan arka planı ayarlayın:
const defaultBackground = "varsayilan_arka_plan_linki.png";
  1. DJ’ler ve arka planları ekleyin:
const djBackgrounds = {
"DILBER": "dilber_linki.gif",
"MUGE": "muge_linki.jpg",
"BORA": "bora_linki.gif",
"IBOCAN": "ibocan_linki.jpg"
};
  1. JSON URL’sini kendi yayın portunuza göre ayarlayın:
fetch("http://sapircast.caster.fm:PORTNUM/status-json.xsl")

Alıntı

PORTNUM kısmına kendi yayın portunuzu yazmayı unutmayın.
Dilber belirtilen dosyaları ekledi:

Seyyah20

Stajyer

• "Seyyah20" bir erkek

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 14.09.2025, 16:26

"Bu paylaşım için çok teşekkürler! Gerçekten harika bir iş çıkarmışsın. Bu HTML kodunun ne kadar faydalı olduğunu ve pek çok kişinin işini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Kodun ne kadar düzenli ve kullanışlı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Forumun bu tür kaliteli ve yapıcı paylaşımlarla zenginleşmesi çok güzel. Emeğine sağlık. Bu tür paylaşımlar forumu daha aktif ve değerli hale getiriyor. Tekrar teşekkürler, eline sağlık!"

Dilber

Stajyer

• "Dilber" bir kadın
  • Konuyu başlatan "Dilber"

• Özel mesaj gönder

3

Sunday, 14.09.2025, 17:25

"Bu paylaşım için çok teşekkürler! Gerçekten harika bir iş çıkarmışsın. Bu HTML kodunun ne kadar faydalı olduğunu ve pek çok kişinin işini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Kodun ne kadar düzenli ve kullanışlı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Forumun bu tür kaliteli ve yapıcı paylaşımlarla zenginleşmesi çok güzel. Emeğine sağlık. Bu tür paylaşımlar forumu daha aktif ve değerli hale getiriyor. Tekrar teşekkürler, eline sağlık!"
:aro:
Başta server değişkenlik gösterdiği için sürekli index üzerinden güncelleme yapmak gerekiyordu.
Akşam Müge’nin motivasyonu ve Bora’nın son güncellemeden sonra caster yayınında JSON değişkenlik olmadığını açıklamasıyla tekrar üzerine gidip DJ adına göre değişen arkaplan kodunu düzenledim.
Elimden geldiğince, aklımın erdiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum; umarım faydalı olur. :ff: