Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Sevdiklerimiz vardır ki ayrı bulunduğumuz zamanlarda sık sık düşünürüz;ayrılığın sevgimizi artırdığını duyarız.İlk görüşeceğimiz gün için fevkalade bir şeyler hayal ederiz.Fakat vaktaki kavuşma zamanı gelir.Onlar yabancı bir tavırla,lakayt bir bakışla bizi karşılarlar.Anlarsınız ki sizi onlara yakınlaştıran ayrılık,onları bilakis sizden uzaklaştırmıştır.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 19)
Sahici bir kuşa dönüşüp bu dalların üstünden gökyüzüne kanatlanmayı, yukarıdaki ay ellerinde kaybolup giderek bu dünyadaki insanların yüzlerini artık görmemeyi ne kadar istiyordum.
Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 49)
Daima değişen insan kalabalıkları içinde çölde kaybolmuş gibi yalnız yaşadım.Öyle zannediyordum ki yalnız yaşadığım gibi yalnız öleceğim.En sevdiklerim bile beni anlamayacak.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin
Pür ateşim açtırma benim ağzımı zimhar
Zalim, beni söyletme, derunumda neler var,
Bilmez miyim ettiklerini, eyleme inkar,
Zalim, beni söyletme, derunumda neler var!
Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin
Yeni yakalanmış bir kuşun yüreği, göğsünde nasıl atarsa benimki de öyle atıyordu. Fakat zannederim ki beni bıraksa da artık kaçmaya kuvvet bulamayacaktım.
Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 122)
- Ben belki çok fena bir kızım... Sayılmayacak kadar kusurlarım var... Bunlara karşı kendimde bir tek meziyet görüyorum... Yalan söylemeyi bilmemek...
Göz, kendini göremediği gibi anlaşılan pek yakınında olan şeyleri de göremiyor...
Acımak, Reşat Nuri Güntekin
Kimseye düşündüklerimi,duyduklarımı söylemezdim.Ruhum, herkese kapalı kalırdı.
Zaman bu yarayı kapayacak,ben de herkes gibi olacağım.
Damga, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 86)
Öyle sanıyorum ki,eski ihtirasların bir gün tekrar uyanması tehlikesine karşı çalışmak,sevmek ve acımaktan daha iyi çare yoktu.Ta ki kendime acımaya vakit bulamayayım.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 116)
Ben,ne vakit mağrur olmaya kendimde bir hak göreceğim bilir misiniz?Hayatta bir işe yararsam,kendi gayretimle kendime bir mevki yapabilirsem.
Damga, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 39)
Sade düşünmek,sade beynimle çalışmak beni doyurmayacak.Uğraşmaya,didişmeye,çarpışmaya ihtiyacım var.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 31)
Kirpiklerinin ucunda damla damla toplanan yaşlar birer birer onun yanaklarına,benim kalbime dökülüyordu.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 184)
Ölüme razı olmakla her şeye hak kazanıyorsun. Ölüm bütün lekeleri siler...
İnsanlar ancak ehemmiyet verdikleri kimselere kızarlar değil mi Nermin ?
Bir Kadın Düşmanı, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 51)
Hiçbir şey geçmişi bir musiki parçası kadar kuvvetle canlandıramaz.
Akşam Güneşi, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 141)
Fakat yüreğimdeki gizli yaralar vücudumdakilerden çok daha derindi.
Bir Kadın Düşmanı, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 145)
İnsanlar vardır ki, menfaatleri müşterek olduğu için birbirlerini severler. Öyleleri vardır ki mesela hayatları bir arada geçtiği için, yahut fikirleri, hisleri birbirine uyduğu için sevişirler. Fakat öyleleri de vardır ki, hayatları, fikirleri, hisleri tamamiyle yabancıdır. Fakat buna rağmen yine birbirlerine karşı bir ruh incizabı duyarlar. Bence sevginin asıl makbul nevi budur.
Bir Kadın Düşmanı, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 147)
Bakınız bu çizgi bir timsaldir. Aramızda pek az mesafe var. Birbirimize bakıyoruz, ben söylüyorum siz dinliyorsunuz. Fakat bu çizgi bizi ayırıyor. Siz bana en ufak yıldızlardan daha uzaksınız. İşte hakiki yalnızlık budur.
Bir Kadın Düşmanı, Reşat Nuri Güntekin (Sayfa 152)
Büyük aşkımı bu akşam uzak akşam güneşlerine benzetiyordum. Boş ihtiraslar arasında bin cevr ü mihnet içinde ziyan olan ömrümün bu kadar güzel bir akşamı olacağını ümit edebilir miydim...